Ugrás a tartalomra

A Szerb Haladó Párt fölényesen nyert az újvidéki helyi közösségi választásokon

2017-07-18
00:10
2017-10-04
12:10
A polgárok 25 helyi közösségben, többek között Veterniken, Futakon, Kamancon és Péterváradon választhatták meg a tanácsok és a bizottságok tagjait.

A 277 tanácstag és a további 75 bizottsági tag mindegyike a Szerb Haladó Párt soraiból került ki.

Az ellenzéki pártok bojkottálták a választásokat, mindössze csak a Szerb Radikális Párt képviseltette magát néhány választóhelyen.

Veljko Krstonošić, a Demokrata Párt újvidéki városi szervezetének elnöke a Pannon RTV-nek elmondta, azért döntöttek a bojkott mellett, mert a választásokat késve írták ki, valamint a statútum megváltoztatásával a voksolást úgy alakították, hogy az kizárólag csak a Szerb Haladó Párt előnyeit szolgálja. A Szerb Haladó Párt szerint ugyanakkor az ellenzéki pártok pusztán a vereségtől tartottak, ezért nem vettek részt a voksoláson.

A következő vasárnap további 13 helyi közösségben tartanak helyi közösségi választásokat Újvidéken.

újvidék
választás
helyi közösség
Szerb Haladó Párt

Most

19:38, Frissítve: 19:45

Elárverezik Tito egyik jachtját

Elárverezik Josip Broz Tito, Jugoszlávia egykori elnökének egyik jachtját, mert feleslegessé vált - jelentette be a Twitteren a montenegrói kormány.

Népszerű

Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő
rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.