Ugrás a tartalomra

Több határon túli magyar szervezet tiltakozott Gyurcsány Ferenc kezdeményezése ellen

2017.11.02
07:36
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
Több határon túli magyar szervezet tiltakozott, mert Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke aláírásgyűjtést indít azért, hogy ne szavazhassanak, akik soha nem éltek Magyarországon.

Több határon túli magyar szervezet tiltakozott, mert Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke bejelentette, aláírásgyűjtést indít azért, hogy ne szavazhassanak, akik soha nem éltek Magyarországon, így nem viselik szavazatuk következményeit - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában szerda este.

A DK elnökének keddi bejelentése után az M1 megszólaltatta mások mellett Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökét, aki úgy fogalmazott: ez a javaslat „összeugrasztja a magyart a magyarral”, ezért szerinte ettől a magyarországi ellenzék többi pártjának is vagy el kell határolódnia, vagy el kell majd mondania, hogy egyetért vagy nem ért egyet a kezdeményezéssel, mert 2017-ben ez „elképesztően rossz üzenet”.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint Gyurcsány Ferenc „szerbekről, románokról, ukránokról és szlovákokról beszél külhoni magyarok helyett”, amit kikérnek maguknak. Ezt sértőnek nevezte, és hozzátette: ilyen minősítéseket a „többségi politikától” nem szoktak kapni.

Gyurcsány Ferenc
Pásztor István

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.