Ugrás a tartalomra

Vasárnap megtartották a második választási fordulót Koszovó 20 önkormányzatban

2017.11.20
14:42
2024.03.19
08:37
Két önkormányzatban szerbek élnek többségben. Az előzetes adatok szerint ezekben az önkormányzatokban a Szerb Lista szerezte meg a legtöbb szavazatot.

Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője gratulált a Szerb Lista győzelméhez. A választásokon való részvétel körülbelül 38 százalékos volt. A szerbek lakta vidékeken az 50 százalékot is meghaladta a részvételi arány.

A helyhatósági választások második fordulóra azért volt szükség, mert az első fordulóban 20 önkormányzatban egyik jelölt sem tudta megszerezni a szavazatok több mint 50 százalékát.

Koszovó
választás
forduló
önkormányzat
szerbek

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.