Ugrás a tartalomra

Vučić: A cél, hogy a mandátum végéig 12 százalékra csökkenjen a munkanélküliség

2016.10.05
21:05
Aleksandar Vučić szerb kormányfő ma kijelentette: a kormány célja, hogy mandátuma végéig 12 százalékra csökkentse a munkanélküliséget Szerbiában
Aleksandar Vučić szerb kormányfő ma kijelentette: a kormány célja, hogy mandátuma végéig 12 százalékra csökkentse a munkanélküliséget Szerbiában. „Amennyiben a jelenlegi kormány megmarad a mandátuma végéig, vagyis még három évig, akkor meggyőződésem, hogy sikerül majd az európai uniós átlagra csökkentenünk a munkanélküliséget”, mondta Vučić. A kormányfő szerint vannak olyan emberek, akik nem akarnak dolgozni, és olyanok, akik nem tudnak munkát találni, de közülük sokan kapnak majd munkát az elkövetkező időszakban. „A gazdasági helyzet nagyon jó, és egyre jobb lesz” mondta Vučić és hozzátette, hogy emelkedik az előre bejelentett gazdasági növekedés szintje is. A kormányfő nagyon fontosnak tartja, hogy a Telekom Srbija az elkövetkező három évben 150 millió eurót fordít majd a vezetékes telefonhálózat korszerűsítésére. Az erre vonatkozó projektet ma mutatta be a Szerbia Palotában a Telekom Srbija és a Huawei vállalat. A kormányfő hangsúlyozta, hogy Szerbia több területen is megkezdte a stratégiai partnerkapcsolatok fejlesztését Kínával, és bejelentette, hogy a jövő héten olyan kínai vállalatok érkeznek majd országunkba, amelyek az állattenyésztés, a vegyipar és a bányászat iránt érdeklődnek. Vučić úgy véli, hogy erkölcsileg helytelen lenne, ha bármilyen szankció bevezetését javasolná a boszniai Szerb Köztársaság (RS) vezetői ellen. Arra a kérdésre válaszolva, hogy egyes bejelentések szerint az USA és az EU is szankciókat fog bevezetni Milorad Dodik, az RS elnöke ellen, Vučić azt mondta, hogy sem Washington, sem Brüsszel nem tett semmilyen lépést ebben az ügyben. Az Európai Bizottság következő éves jelentése kapcsán Vučić arra számít, hogy a jelentés pozitív lesz, és hogy a bizottság méltányolja majd a szerb kormány gazdasági eredményeit. Arra a megállapításra reagálva, mely szerint az Európai Bizottság jelentése észrevételeket is tartalmaz majd, Vučić elmondta, hogy nem ez a jelentés aggasztja leginkább, hanem a régióban uralkodó helyzet. A kormányfő szerint a régióban uralkodó bizonytalan helyzet veszélyeztetheti a külföldi beruházók érkezését és Szerbia gazdasági fejlődését. (Tanjug, Beta, RTV, Vajdaság MA)

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.