Ugrás a tartalomra
TEK

Kiszabadították a Nigériában túszul ejtett magyart

2017-11-12
15:39
2017-11-12
15:45
Forrás
hirado.hu
A Terrorelhárítási Központ válságstábja irányította a kimentést. A TEK felvételeket is készített a túsz hazaérkezéséről.

Kiszabadították Nigériából azt a magyar túszt, akit kalózok raboltak el három hete. A TEK hozta haza Budapestre. Két napig ők vigyáztak rá, most pedig már a családjával van. A Terrorelhárítási Központ válságstábja irányította a kimentést. A TEK főigazgatója, Hajdu János az M1-en azt mondta: a kimentés tárgyalásos úton történt, és nem volt erőszak. A magyar szakemberek a németekkel együtt tárgyaltak a túszejtőkkel. Hajdu János szerint Magyarország nem fizetett és nem is fizet váltságdíjat ilyen esetekben. A túszejtőket pedig még mindig keresik.

Nigéria
túsz
magyar állampolgár

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű