Ugrás a tartalomra

A szórványban élő magyarságot mutatja be szerdán a magyarországi közmédia

2017-11-12
08:55
2017-11-12
09:02
Forrás
MTI
A szórványban élő magyarságot mutatja be sokszínű műsorokkal november 15-én, szerdán a magyarországi közmédia.

A tematikus napon a Duna World mellett a Duna, az M1, az M5, valamint a Kossuth Rádió műsorai is foglalkoznak a témával. Az erdélyi, a felvidéki, a délvidéki, a burgenlandi és a kárpátaljai szórványban élőket bemutató felvételek a műkedvelő színjátszástól és a pásztornaptól kezdve a gömöri népviseleten és a Petőfi-programon át a csángó iskolákkal is megismertetik az érdeklődőket.

A magyar szórvány napja alkalmából exkluzív interjút ad a közmédiának Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes. A magyar Országgyűlés 2015 november elején nyilvánította november 15-ét, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születésének és halálának évfordulóját a magyar szórvány napjává.

magyar szórvány napja
Duna World
Duna
M1
M5
Kossuth Rádió

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű