Ugrás a tartalomra

Büntet a FIFA a szurkolók randalírozása miatt

2017.11.09
19:21
2024.03.19
08:37
210 ezer svájci frankos, azaz 180 ezer eurós büntetést szabott ki a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a Szerb Labdarúgó Szövetségre, a magyarok sem úszták meg a büntetést.

A Večernje novosti írása szerint Szerb Labdarúgó Szövetség esetében a bírság indoklásaként pirotechnikai eszközök, valamint Gavrilo Principet ábrázoló, illetve gyűlöletkeltésre alkalmas szöveget tartalmazó molinók használatát jelölte meg a nemzetközi sportszövetség.

A Magyar Labdarúgó Szövetségnek sem sikerült megúsznia a büntetést a legutóbbi selejtező-sorozatban. A Svájc elleni 5-2-es vereséget hozó meccsen a magyar drukkerek szintén használtak nem megengedett pirotechnikai eszközöket, ezért az MLSZ-nek 10 ezer svájci frankot kell befizetnie a FIFA számlájára, valamint figyelmeztetésben is részesült. Ez azt is jelentheti, hogy további szurkolói rendbontások zárt kapus válogatott mérkőzéseket vonhatnak maguk után.

FIFA
szerb
magyar
labdarúgó
szövetség
büntetés

Most

15:33

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 15:23

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű