Ugrás a tartalomra

Foci: Szerbiának hazai pályán kell kiharcolnia a vb-szereplést

2017.10.09
20:22
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
A szerb labdarúgó válogatott Grúzia legjobbjai ellen játszik hétfőn este.

A belgrádi mérkőzésnek hatalmas súlya van, hiszen amennyiben a szerb válogatott nyerni tud, egyeneságon jut ki a jövő évi oroszországi világbajnokságra. Amennyiben a szerb labdarúgók döntetlent érnek el, vagy rosszabb esetben vereséget szenvednek, akkor a sorsuk a D csoport másik mérkőzésétől, a Wales-Írország találkozótól függ. Ha a szigetországi csapatok közül valamelyik le tudja győzni ellenfelét, akkor könnyen átveheti a csoport első helyét Szerbiától, akinek ebben az esetben pótselejtezőn kellene kivívni a világbajnokságon való részvételi jogot. Egyetlen lépés vár még ránk, de lehet, hogy pszichikailag épp az lesz a legnehezebb. Félelem persze nincs bennünk, Belgrádban egy olyan csapat ellen játszunk, amelynél egyértelműen jobbak vagyunk – számolt be a meccsre vonatkozó várakozásairól Slavoljub Muslin, a szerb válogatott szövetségi kapitánya.

Slavoljub Muslin, szövetségi kapitány, Szerbia: „Fiaink nagy klubokban játszanak, játszottak már ilyen mérkőzéseket. Ez történelmi fontosságú pillanat számukra, hogy kijussanak a világbajnokságra. Tudják, mit jelent számukra ez a mérkőzés. Biztos vagyok benne, hogy mindent beleadnak, és ha úgy játszanak, ahogy tudnak, és minden beleadnak, akkor nincs kétségem, hogy nyerünk.”

A szerb válogatott labdarúgói nem csak magukban, hanem a szurkolók támogatásában is bíznak. Nemanja Matić, labdarúgó, Szerbia: „Szeretném, ha megtöltenék a stadiont, és mindenki együtt ünnepeljen, ha esetleg nyerünk. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés sok mindent el tud dönteni, amennyiben a labdarúgásunk előre akar haladni.”

Dóró Alen a Pannon RTV Sporthétfő műsorának szerkesztője Belgrádban követi az összecsapást: „Bízok benne, hogy a szerb válogatott nyerni fog, miután Ausztriában úgymond csődöt mondott a csapat. Hogy könnyű mérkőzés lesz-e vagy sem, azt nem tudom megjósolni, mert az edző is korábban mondta, hogy az utolsó lépés sokszor a legnehezebb. Azonban most szerintem nem hibázzák el, biztosan nyerni fognak. Erre minden esélyük megvan, és a közönség is buzdítja őket. A Marakanaban telt ház előtt rendezik meg a mérkőzést, és többek között mi is ott leszünk a Pannon tv-ből.”

A mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik a belgrádi Rajko Mitić stadionban.

Szerbia
Grúzia
labdarúgás
Slavoljub Muslin

Most

Népszerű