Ugrás a tartalomra

Szerbia kiharcolta a belépőt a labdarúgó vb-re

2017.10.09
23:19
2024.03.19
08:37
Szerbia labdarúgó csapata 1:0-ra nyert Grúzia ellen, s ezzel jogosultságot szerzett a jövő évi oroszországi világbajnokságon való részvételre.

Szerbia labdarúgó válogatottja Belgrádban több mint 40 ezer néző előtt a Rajko Mitić stadionban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén 1:0 arányban legyőzte Grúzia csapatát, ezzel csoportelsőként kvalifikálta magát a jövő évi oroszországi világbajnokságra. A csoport második helyén Írország végzett, miután idegenben nyert 1:0-ra Wales ellen.

Özönlöttek a szurkolók hétfő este a belgrádi Rajko Mitić stadion felé. Szerbia a világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában Grúziát fogadta.

A játékosok mindent beleadva készültek a sorsdöntő mérkőzésre. Az első félidőben gyengén játszott a szerb nemzeti tizenegy. Alig alakítottak ki helyzetet és a védelem sem zárt megfelelően. A szünetben a nézők füttykoncerttel fejezték ki nemtetszésüket. A második félidőben javult a játék képe és a csereként beálló Aleksandar Prijović megszerezte a vezetést. „Megtörtént az eset, hogy gólt szereztem. Győztünk. Ezért nem lehet panaszom semmire.”

A gól után már a szerbek uralták a játékot és 1:0-ás győzelemmel bebiztosították a jövő évi oroszországi világbajnokságra való kijutást. Slavoljub Muslin, szövetségi kapitány, Szerbia: „Nem kezdtük jól a mérkőzést. Jobbak voltak az első félidőben. Megráztuk magunkat a félidőben és sikerült megszereznünk azt a gólt, ami Oroszországba visz minket.”

A játékosok önfeledten ünnepeltek a találkozó után, de tisztában vannak vele, hogy nehéz dolguk lesz a világbajnokságon. Branislav Ivanović, csapatkapitány, Szerbia: „Kijutottunk a világbajnokságra. Azt gondolom, hogy az első nyolc mérkőzésen nyújtott játékkal ezt megérdemeltük. A legnehezebb volt az utolsó lépést megtenni. Elégedettek vagyunk és boldogok. Remélem, hogy nem maradunk szégyenben a világbajnokságon. Addig még sok időnk van. Remélem, hogy a lehető legjobb módon képviseljük majd a hazánkat.”

Szerbia labdarúgó válogatottja 8 év után jutott ki újra a világversenyre. A csoport második helyén Írország végzett, miután idegenben nyert 1:0-ra Wales ellen. Az írek a novemberi pótselejtezőn harcolhatják ki a világbajnoki részvételt.

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:

1. Szerbia 21
2. Írország 19
3. Wales 17
4. Ausztria 15
5. Grúzia 5
6. Moldova 2

Hajnalig tartott az ünneplés Belgrád utcáin, miután a szerb labdarúgó-válogatott legyőzte Grúziát és kijutott a jövő évi oroszországi világbajnokságra. Dudáló autók, görögtüzekkel felfegyverkezett szurkolók lepték el a központot. Aleksandar Vučić államfő Twitter-üzenetben gratulált a csapatnak. Bravó fiúk! Így kell küzdeni Szerbiáért. Előre Szerbia! - áll a szerb elnök üzenetében.

labdarúgás
Szerbia
Grúzia

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.