Ugrás a tartalomra

Gálaműsor koronázta a Szép Szó tábort Kishegyesen

2017-08-20
00:21
2017-10-04
12:23
A gálaműsoron a részvevők megmutatták, mit tanultak az elmúlt egy hét alatt. Színes előadásokat, a tábor legsikeresebb versmondóinak fellépését, sőt beszédtechnikai gyakorlatokat is bemutattak.

A kiscsoport a szorgos és a rest leányról szóló népmesét mutatta be. Sok felszabadult gyereket láttunk a színpadon, akik nem félnek kimutatni érzelmeiket. Izgalommal készültek a gálára. Tóth Katarina, résztvevő, Szép Szó tábor: „Nagyon jól éreztem magam a táborban, nagyon sok barátot szereztem, és a gála is jól sikerült, mert azt hittük nem fog jól sikerülni, mert még egyszer sem sikerült úgy, hogy végig, és nem szóltak bele a csoportvezetőink.

A Szép Szó gálán a szülők is láthatták, milyen sok hasznos dolgot tanultak gyermekeik: magabiztosságot, színpadi fellépést, szép, helyes beszédet. Góli Csilla, szülő: „Nagyon koncentráltak, nagyon figyeltek egymásra, minden vibrációra odafigyeltek, nagyon jól tudtak együttműködni, úgyhogy én nagyon meglepődtem, nagyon élveztem, és nem is az, hogy az előadás, hanem ezt így együtt látni, ilyen fiatal kisgyerekek, hogy így össze tudnak dolgozni. Úgyhogy ez nekem hihetetlen élmény volt.”

Az idei Szép Szó volt az eddigi legnépesebb, de ez nem okozott gondot a szervezőknek. Hajvert Ákos, táborvezető, Szép Szó tábor: „Én is úgy éltem meg, hogy azt hiszem, hogy az elvárásokat, amit saját magunk felé támasztottunk eddig, azt elértük, úgyhogy azt gondolom, hogy ezekkel a gyerekekkel, akik a táborban itt vannak, ezekkel az oktatókkal, akik a táborban itt vannak, ezekkel az emberekkel akármikor ismét, újra lehetne egy nagyon jó tábort csinálni.”

A Szép Szó tábor egykori részvevői közül számos színész, tanár, újságíró, rádiós és televíziós szakember került ki. Fontos állomást jelentett és jelent ma is azoknak, akiknek hivatásukból kifolyólag fontos a szép beszéd, de azoknak is, akik egyszerűen szívügyüknek érzik, hogy átmentsék a Szép Szót a jövő generációinak.
atmo részlet a gálából.

Kishegyes
Szép Szó Tábor
Hajvert Ákos

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű