Ugrás a tartalomra

A viharos szél hétfő este elérte Szerbiát

2017-09-12
11:40
2017-10-04
12:35
Forrás
Szerbiai RTV
Lehűlést hozott a vihar.

A napközbeni 35 fokos meleg után a hirtelen jött vihar mintegy tíz Celsius-fokkal csökkentette a levegő hőmérsékletét. A délnyugat felől érkező szél erőssége Smederevska Palankán, Kruševacon és Loznicán elérte a 80 kilométer per órás sebességet. Belgrádban és Prokupljén a vihar több fát is megkárosított.

Paraćinban több ház tetőszerkezete és homlokzata rongálódott meg, míg Belgrádban szünetelt a vasúti közlekedés. Az ítéletidő korábban Mostarban és Szarajevóban pusztított, fákat döntött ki. Zadarban két óra alatt 130 liter csapadék hullott négyzetméterenként. Az erős szél az Isztriai-félsziget egy részét is érintette.

vihar
szél
szerbia

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű