Ugrás a tartalomra

Felújították a bácsfeketehegyi református egyház imatermét (videó)

2017-03-19
15:41
Hálaadó istentiszteletre jöttek össze a hívők vasárnap délelőtt a bácsfeketehegyi református egyház imatermében annak felújítása alkalmából
Hálaadó istentiszteletre jöttek össze a hívők vasárnap délelőtt a bácsfeketehegyi református egyház imatermében annak felújítása alkalmából. A helyiséget főleg a téli időszakban használják, és hosszú évek óta várt helyreállításra. Elsősorban belső munkálatokon esett át az épület. Szigetelés került a falakra, kicserélték a nyílászárókat, újra lett meszelve az épület. Nem csak a gyülekezeti terem, de a gondnoki iroda és a hittanterem is megújult. A felújított 200 férőhelyes imaterem korábban parókiaként működött, majd gyülekezeti teremmé alakították, de hosszú évtizedekig nem sikerült felújítani az igehirdetés számára. A teremben iskolai hittant is tartanak, az oktatásra járó gyerekek is örülnek a megújult helyiségnek. Kerekes Zsóka: „Előtte nagyon repedeztek a falak is, az ajtók sem zárták ki rendesen a hideget. Így most sokkal jobb, hogy nem jön be a hideg.” bacsfeketehegy reformatus imaterem 2 A rendhagyó, ünnepi istentiszteletet Csete Szemesi István nyugalmazott református püspök celebrálta, aki 16 évig lelkészként végzett szolgálatot a bácsfeketehegyi református egyházközségben. „Mindenki örül, a gyülekezet tagjai, az országos egyházunk, más gyülekezetnek a tagjai is, hogy valahol széppé és kellemessé tehetünk egy helyet, ahol legtöbbet és legjobban Isten igéjét halljuk.” bacsfeketehegy reformatus imaterem 5 Orosz Attila, a bácsfeketehegyi gyülekezet református lelkésze, bácskai református esperes elmondta, karácsonytól húsvétig tartanak istentiszteleteket az imateremben, 80-100 hívő gyűlik össze vasárnaponként. „Azért adunk hálát ma Istennek, hogy hosszú évtizedek után megújulhatott ez a nagyon régi épület. Elsősorban belső megújulási munkálatok folytak itt tulajdonképpen, ahogy körülnéznek. Falakat szigeteltük, ajtókat ablakokat cseréltünk, újra lett meszelve az épület. Nem csak a gyülekezeti terem újult meg, hanem a lelkészi hivatal, a gondnoki iroda, sikerült egy - mondjuk így - szalonképes vagy modern illemhelyet kialakítani, ami hiányzott. A gyülekezeti, illetve a hittantermünket is részben megújítottuk.” bacsfeketehegy reformatus imaterem 3 A munkálatokat a tavasz beköszöntével folytatják, az épület külső homlokzatának felújítása is a tervek között szerepel.felújítás
Bácsfeketehegy
református egyház
imaterem

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű