Ugrás a tartalomra

A házasság hetét ünnepelték Bácskossuthfalván (videó)

2017-02-12
13:09
A házasság világnapjának délvidéki ünnepségét tartották meg szombaton a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesülete és a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége közös szervezésében

A házasság világnapjának délvidéki ünnepségét tartották meg szombaton a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesülete és a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége közös szervezésében. Tizenkilenc példamutató jubiláló házaspár kapott elismerést. A párok között 60 éves házasságukat ünneplő párt is köszöntöttek. A rendezvény célja a házasság intézménye és a gyermekvállalás népszerűsítése.

Tánciskolában ismerkedett össze a bácskossuthfalvi Szarvas György és Zsuzsanna. 60 éve élnek házasságban. Szarvas Zsuzsanna, Bácskossuthfalva: „1957 óta vagyunk házasok, november 16-án házasodtunk össze. A házasság titka, mit mondjak? A szeretet elsősorban és az egymásra figyelés.”

hazassag hete bacskossuthfalva 1

Szerelem, hűség, kitartás, sok beszélgetés – ez az alapja a jó házasságnak, vélik a fiatalabbak is.

Fábrik Attila, Bácskossuthfalva: „Azt megmondtuk az oltárnál is, hogy együtt leszünk jóban, rosszban, és a problémákat mindig meg kell beszélni. Gondolom, hogy minden házasságban vannak viták, problémák, veszekedések, ezeket meg kell oldani és akkor megy tovább szépen az élet.”

hazassag hete bacskossuthfalva 3

Tizenhét bácskossuthfalvi és két kishegyesi példamutató házaspárt hívtak meg a rendezvényre. Torok Sándor, elnök, Életfa Nagycsaládosok Egyesülete, Bácskossuthfalva: „Azért is próbáltuk így szervezni ezt, hogy fiatalok is, idősek is, hogy a fiatalok példát vegyenek erről, hogy lehet együtt élni, mert sajnos ebben a mostani világban elég sok válás van.”

A házasság világnapja délvidéki ünnepsége része a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége népesedési családgondozási cselekvési programjának, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács is támogat. Krizsán Vilmons, elnök, VANCSESZ: „Az a célunk, hogy magát a házasságot, a családvállalást népszerűsítsük egyrészt, másrészt pedig felhívjuk a figyelmet, hogy igenis a mostani nehéz körülmények között is ki lehet tartani egymás mellett, lehet olyan házasságot élni, ahol ötven, ötvenöt, sőt hatvan évet is együtt töltenek a házastársak.”

hazassag hete bacskossuthfalva 4

A házaspárokat népzenei összeállítással köszöntötték. A jubiláló párok elismerő oklevelet vehettek át. Pezsgőbontással és közös vacsorával ünnepelték a házassági évfordulókat.

Bácskossuthfalva
házasság hete

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű