Ugrás a tartalomra

Horgosnál a határzónában szinte teljesen üresek a sátrak (videó)

2017-03-20
15:30
A szinte teljesen üres horgosi migránstábor mögötti határkerítés túloldalán, a magyarországi tranzitzónában, gőzerővel folyik a konténerek telepítése
A szinte teljesen üres horgosi migránstábor mögötti határkerítés túloldalán, a magyarországi tranzitzónában, gőzerővel folyik a konténerek telepítése. Ezekben élnek majd a menekültügyi kérelmüket beadó bevándorlók, arra várva, hogy kérvényüket elbírálják. Ez több hónapig is eltarthat. Hétfő délben gyakorlatilag teljesen üres a tranzitzóna melletti horgosi migránstábor. Mindössze hárman tartózkodnak itt. Ketten éppen az ebédjüket készítgetik. Az is jól látható, ahogyan folyamatosan épül a tranzitzónában felállítandó konténerváros. migrans horgos hatarzar   Ott várják majd menekültügyi kérelmük elbírálását azok, akik bejutnak a tranzitzónába. Ez több hónapig eltarthat. Ez az idő alatt szabadon távozhatnak onnan, de csak vissza, Szerbia felé. Az ebédjüket készítgetők hallottak az új magyar törvényről, de kitartanak.Ha eddig eljutottak, úgy érzik, ezt már kivárják, és reménykednek, hogy Nyugat-Európában új életet kezdhetnek. Nem fordulnak vissza. Hosszú volt az út Afganisztántól idáig. Vagy ha más megoldás nincs, akkor itt maradnak - mondja az egyikük. Szerinte inkább Szerbia, mint a konténer. migrans horgos sator hatarzar 4 „- Nem tudom, tényleg nem. Mert az nagyon nehéz. Azt gondolom, nem megyek el innen. - Mi a terved? - Lehet, hogy Szerbiában maradok. Vagy elhagyom Szerbiát. Más úton. - Maradnál Szerbiában? - Talán. Ez is egy lehetőség. Igen. Talán.” migrans horgos sator hatarzar 3 A sátrak többsége elhagyottan áll, pedig volt olyan időszak, amikor két-háromszázan voltak itt.
Horgos
migráns
határzóna
sátrak

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű