Ugrás a tartalomra

Kibővítették az 1-es számú rendelőt - menekült gyerekeket is ellátnak (videó)

2017-03-20
13:18
Fiatalkorú migránsokat és helyieket vizsgálnak ezentúl a szabadkai 1-es számú orvosi rendelőben
Fiatalkorú migránsokat és helyieket vizsgálnak ezentúl a szabadkai 1-es számú orvosi rendelőben. Az épület felújítási munkálatait decemberben kezdték el, és mostanra fejezték be. Az egészségházban több ezer beteg van nyilvántartva. A szabadkai páciensek mellett egyre több illegális bevándorló is orvosi ellátásra szorul. Dr. Mila Bogdanović Durmić, igazgató, Szabadkai Egészségházak: „Ez a rendelő megkönnyíti a munkánkat. Úgy gondoltuk, hogy a fiatal migránsokat, a tizenöt éves korosztályig is itt látjuk el. Természetesen nem kérdés, hogy másokat is megvizsgálunk, akiknek egészségügyi ellátásra van szükségük.” 1-es egeszseghaz A rendelő felújításához a németországi ASB humanitárius szervezet járult hozzá. 2015 óta közel 500.000 euróval támogatták Szabadka városát.Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Ismét hálásak vagyunk a német ASB humanitárius szervezetnek, hogy Szabadkán kialakíthattuk ezt az új egészségügyi részleget a Kumičić utcában. Ötvenöt ezer euróval segítették a várost. Rekord idő alatt készültünk el, nagyjából három hónap alatt. Úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon fontos nap a város számára, ugyanis növeltük az egészségház kapacitását és a minőségi egészségügyi ellátást.”1-es egeszseghaz kezfogas 2 A szervezet egy mentőautót is adományozott, annak érdekében, hogy gyorsabban elláthassák a migránsokat, és szükség esetén a helyieket is. Gordan Velev irodaigazgató, ASB, Szerbia: „Szabadka migránsválság által érintett terület. Természetes, hogy befektetünk a helyi közösségbe és nemcsak azokkal a problémákkal foglalkozunk, amelyeket a migránsválság magával hozott.” Az egészségházban kezdetben egy kisebb orvosi csapat látja el a betegeket. A későbbiekben, amennyiben szükség lesz rá, több szakembert alkalmaznak majd. 1-es egeszseghaz kezfogas  
Szabadka
migráns
1-es számú rendelő
menekült gyerek
ASB

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű