Ugrás a tartalomra

Milyen idő lesz a következő napokban? (videó)

2017-04-20
11:08
Mára ugyan már lecsendesedett, tegnap azonban még az évszakhoz képest szélsőséges időjárás tombolt Vajdaságban is
Mára ugyan már lecsendesedett, tegnap azonban még az évszakhoz képest szélsőséges időjárás tombolt Vajdaságban is. Szerdán a kora reggeli órákban szinte az egész országban esett a hó, a hegyvidékeken a közlekedést is megnehezítette a hirtelen jött tél. Vajdaság-szerte borús időre lehet számítani az elkövetkező napokban. Nap közben 5 fok körül alakulhat a hőmérséklet, az éjszakai órákban azonban fagypont alá csökkenhet. Mínusz 1 fok, valamint eső, illetve havas eső valószínű. Pénteken már valamivel melegebb idő lesz. A maximum elérheti a 10 fokot. Éjjelre azonban visszaesik a hőmérséklet, de mínuszok nem várhatók. Szombaton folytatódik a felmelegedés. Napos idő alakulhat ki, helyenként felhőkkel, de csapadék nem valószínű. Vasárnaptól ismét visszaesik a hőmérséklet pár fokkal és eső is előfordulhat. A lehűlés nem lesz tartós. Hétfőtől ismét felmelegedés kezdődhet. Az igazán szép idő jövő héten szerdán érheti el Vajdaságot.Egész Szerbia területén folytatódik a hideg, szeles idő. Bár kevesebb csapadék lehet, a hőmérséklet alakulásában azonban még lényeges változás nem várható. Országszerte borús idő lesz, időnként csapadékkal. A hőmérséklet plusz 2 fok környékén alakul, azonban a hőérzetünk mínusz 2 fok is lehet. A magasabb vidékeken havazhat. Az alacsonyabb térségekben eső, esetleg havas eső fordulhat elő. Enyhülés szombatra várható, amikor is a napközbeni hőmérséklet elérheti a 14 fokot, a csapadék azonban nem szűnik meg. A vasárnapi órákban újabb ciklon éri el a térséget. A hőmérséklet ismét lecsökken. Igazán meleg, tavaszias időjárásra jövő hét közepétől számíthatnak, amikor is napközben a maximális hőmérséklet elérheti a 24 fokot. A szerbiai folyók vízszintje csupán kisebb mértékben növekedhet, és valószínűleg nem éri el a kritikus szintet - közölte a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Figyelmeztető előrejelzések szerint Magyarország területén ciklon hatására viharos szél és vegyes halmazállapotú csapadék várható a napokban. Az északi szelet kísérő legerősebb széllökések a Dunántúlon és északkeleten több helyen meghaladják a 70 km/h-t. Csütörtök estétől veszít erejéből a szél, péntekre virradó éjszaka mindenhol megszűnik. A magasabban fekvő helyeken leginkább havazás várható, de csütörtök este ez is alábbhagy. A jövő héttől Magyarország számos területén is felmelegedés lesz.
időjárás

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű