Ugrás a tartalomra
muszlim diáklány
Pixabay

A minisztérium hatáskörébe tartozik a migráns gyerekek beiskoláztatása

2017-09-13
20:48
2017-10-04
12:36
A Tartományi Oktatási Titkárság közleménye szerint a bevándorló szülők gyermekeinek szerbiai iskoláztatása a Köztársasági Oktatási Minisztérium hatáskörébe tartozik.

A Tartományi Oktatási Titkárság támogatja a migráns gyerekek iskoláztatását, ugyanakkor felelős döntést kell hozni a probléma megoldására – áll közleményükben.

A szerb oktatási minisztérium határozata szerint néhány szerbiai iskolában vegyes osztályokba járnak majd a diákok a bevándorlók gyermekeivel. Az elégedetlen szülők hétfőn békés tiltakozást szerveztek és aláírásgyűjtésbe kezdtek Adaševcén és Siden. A szülők elmondása szerint nem a migránsok gyermekeinek iskoláztatását ellenzik, hanem azt, hogy egy iskolapadba üljenek az ő gyermekeikkel.

migráns
gyerek
iskola
titkárság
minisztérium
Adaševci
sid

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű