Ugrás a tartalomra

Szabadka: Nem jelentenek biztonsági kockázatot a migránsok (videó)

2017-03-20
14:29
Nincs mitől tartaniuk a szabadkaiaknak, ami a migránshelyzetet illeti - mondta Milimir Vujadinović, a szabadkai Városi Tanács szociális kérdésekkel megbízott tagja, aki egyben a menekültekkel foglalkozó munkacsoport vezetője is
Nincs mitől tartaniuk a szabadkaiaknak, ami a migránshelyzetet illeti - mondta Milimir Vujadinović, a szabadkai Városi Tanács szociális kérdésekkel megbízott tagja, aki egyben a menekültekkel foglalkozó munkacsoport vezetője is. A Politikakutató Központ illetékesei terepi felmérést végeztek Szabadkán, amely azt az eredményt mutatta, hogy a migránsok nem jelentenek biztonsági kockázatot. Milimir Vujadinović kiemelte, most sokkal kevesebben vannak a városban, mint néhány hónappal ezelőtt. Történhetnek ugyan további incidensek, viszont egy ideje nem érkeznek bejelentések a lakosoktól támadásokról vagy rongálásokról - tette hozzá Vujadinović. migrans biztonsag szabadka sajto 3 Milimir Vujadinović, szociális kérdésekkel foglalkozó tag, VT, Szabadka: „A szabadkaiak teljes mértékben nyugodtak és elégedettek lehetnek, ami a biztonságukat illeti. Történhetnek bizonyos incidensek, azonban azok az emberek, akik ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megakadályozzanak egy esetleges humanitárius katasztrófát és a biztonsági szintet magas szinten tartsák.”szabadka
migráns
biztonsági kockázat
Milimir Vujadinović

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű