Ugrás a tartalomra

Százmillió forinttal támogatja a magyar kormány a határon túli ifjúsági közösségeket (videó)

2017-02-15
12:28
Százmillió forinttal támogatja a magyar kormány a külhoni ifjúsági közösségeket
Százmillió forinttal támogatja a magyar kormány a külhoni ifjúsági közösségeket. A határon túli civil szervezetek és egyházi jogi személyek jelentkezését március 18-ig várják. A jelentkezés feltétele, hogy a szervezetek tevékenységének célcsoportja a 15 és 29 év közötti korosztály legyen. Budapesten, a Magyarság Házában Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár sajtótájékoztatón jelentette be a külhoni magyar ifjúsági szervezetek részére kiírt új pályázatot. A támogatásokkal a külhoni magyar ifjúsági szervezetek közösségteremtő programjait, a magyar nemzeti azonosságtudat megerősítését kívánják segíteni. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Azon ifjúsági szervezetek részére írtunk ki a mai nappal pályázatot, amelyek 15-29 év közötti korosztályokat képviselnek. Lehetnek ezek akár egyházi, akár civil, oktatási, hagyományőrző, kulturális, sport és egyéb más szervezetek. 600 ezer és 2 millió forint közötti összegre tudnak pályázni, illetve ennyit tudnak elnyerni, Kárpát-medencei és nem magyarországi szervezetekről van szó.”A tavalyi 50 millió forintos pályázati keretet 2017-ben a duplájára, 100 millió forintra emelték. „Reméljük azt, hogy sokan fognak hozzánk fordulni, a tavalyi évben egyébként 291 szervezet adott be támogatásra pályázatot, ezek közöl 88-an nyertek. Ami érdekesség, hogy a 291-ből, nyilván Erdélyből adtak le legtöbbet, de a következő régió Vajdaság volt 49 pályázattal. Vajdaságra amúgy is elmondható, hogy a különböző pályázatainknál rendkívül aktívak és nagyon jó programokat valósítanak meg, nyilván nemcsak a fiatalok, hanem minden egyes más területre is igaz ez a megállapítás.” A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. március 18-ig várja a pályázók jelentkezését.
támogatás
Potápi Árpád János
külhoni ifjúsági közösség

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű