Ugrás a tartalomra

Szinte teljesen kiürült a horgosi tranzitzóna (videó)

2017-02-15
11:25
Csak néhány illegális bevándorló tartózkodik a határ szerb oldalán kialakított táborban, Horgoson
Csak néhány illegális bevándorló tartózkodik a határ szerb oldalán kialakított táborban, Horgoson. Az itt tartózkodó indiai és pakisztáni férfiak elmondták, hogy a különböző segélyszervezetek ellátják őket élelemmel. Úgy vélik, sokkal nagyobb problémát okoz a hideg téli időjárás. Kiürült a határ Szerbia felőli oldalán kialakított tranzitzóna. Jelenleg csak néhány bevándorló tartózkodik a tábor területén. A horgosi tranzitzónában csak a Menekültügyi Főbiztosság által kiadott engedéllyel tartózkodhatnak a migránsok. Ottjártunkkor segélyszervezetek adták át segélycsomagjaikat a jelen lévő maroknyi illegális bevándorló számára. „Sok élelmet kapunk a Vöröskereszttől és a magyar segélyszervezetektől is. Ebben a táborban sokkal nagyobb problémát jelent a hideg, nem tudunk felmelegedni.”Szabadkára naponta érkeznek migránsok. Az egykori téglagyárban az illegális bevándorlók kihasználták a napsütéses időjárást. Az itt tartózkodó férfiak főleg Pakisztánból érkeztek. A Szabadka melletti elhagyatott téglagyárban 30-40 migráns tartózkodott. Az általunk megkérdezett illegális bevándorlók kivétel nélkül nyugat-európai országokat jelöltek meg úticélként, valamint olyan pletykákban bíznak, miszerint a magyar kormány megnyitja a határt előttük. „Pakisztánból, Pandzsáb tartományból jöttem két hónappal ezelőtt. Egy hónapja és 25 napja érkeztem Szabadkára. Hat alkalommal próbáltam átjutni a határon, illegáisan.” A jó idő beköszöntével újból forgalmasabbá válhat a balkáni útvonal. Egyre több migráns érkezhet a magyar határhoz.
Horgos
migránsok
tranzitzóna

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű