Ugrás a tartalomra

Tűzoltókat keresnek Vajdaságban - Kettős állampolgárok is jelentkezhetnek

2017-08-17
11:37
2017-10-04
12:21
Negyvenhat önkormányzatban alkalmazzák majd őket.

A szerbiai Belügyminisztérium pályázatot írt ki majdani tűzoltók képzésére, illetve későbbi alkalmazására. Vajdaságban egyebek mellett Kishegyesen, Bácskossuthfalván, Kúlán, Antalfalván, Alibunáron, Zsablyán, Bácson, Karlócán, Újvidéken, Magyarkanizsán, Adán, Törökkanizsán, Csókán, Zentán és Szécsányban. A pályázatot augusztus 11-én jelentették meg és harminc napig lesz nyitva. Az érdeklődők a lakhelyük szerinti rendőrállomáson adhatják át a jelentkezésüket. Az ország 120 helyi önkormányzata közül 46-ban kívánnak tűzoltókat alkalmazni. A pályázat értelmében 19 és 30 év közöttiek jelentkezését várják. Alapvető feltétel a középiskolai végzettség és a C-kategóriás vezetői engedély. További információ a Belügyminisztérium honlapján, a www.mup.gov.rs oldalon található.

A pályázatot holnap újra megjelentetik, ezúttal azonban a kiírás nem tartalmazza majd azt, hogy kettős állampolgárok nem pályázhatnak - jelentette meg Facebook-oldalán Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője.

pályázat
tűzoltó
Vajdaság

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű