Ugrás a tartalomra

A Zomborban tartózkodó migránsok Párizsba mennének

2017-07-15
14:04
2017-10-04
12:09
A zombori befogadóközpontban várakozóknak az a céljuk, hogy mielőbb a francia fővárosba jussanak.

A Szerbiában veszteglő migránsok egy része Németország helyett most Franciaországba szeretne jutni. A zombori befogadóközpontban várakozóknak is az a céljuk, hogy mielőbb a francia fővárosba jussanak. A szerb rendőrök folyamatosan ellenőrzik a tábor területét, hiszen az elmúlt időszakban több incidens is történt a városban.   

A zomboriak már többször tiltakoztak a város peremén működő befogadóközpont ellen. Az elmúlt időszakban ugyanis több, migránsokkal kapcsolatba hozható incidens történt a településen.

A zombori befogadóközpontban tartózkodó migránsok elmondták, hogy most inkább Franciaországba, azaz Párizsba tartanának. Próbálkoztak már Németországba jutni, de volt, akit onnan is kiutasítottak és visszaküldtek Szerbiába, saját elmondásuk szerint. „Az emberek most mind Párizsba mennek, mivel Németországból visszaküldik őket. A menekültek számára Franciaország ideális a menedékkérelem benyújtására. Illetve, hogy ott éljek, a jobb élet reményében.”

Egy magát afgánnak valló férfi elmondta, Zomborban sem érzi magát biztonságban, mert a rendőrök már többször eltávolították a tranzitközpont területéről. Arra egyetlen alkalommal sem kapott választ, hogy miért kellett távoznia. „A rendőrség reggel hat órakor akiket elfog, azt Preševóba szállítja. Az ottani táborból Belgrádba jutni legalább 150 euró. Nincs több pénzem, hogy újra és újra eljöjjek ide Belgrádból.”

A táborban jelenleg 18 család és csaknem 40 egyedülálló férfi tartózkodik. A helyszíni menekültügyi illetékesek sem tudták pontosan megmondani, hogy hányan lehetnek a befogadóban, hiszen az emberek szabadon mozoghatnak. Napközben ugyanis senki sem felügyeli, hogy ki érkezik, és ki hagyja el a területet.

zombor
befogadóközpont
migráns

Most

19:38, Frissítve: 19:45

Elárverezik Tito egyik jachtját

Elárverezik Josip Broz Tito, Jugoszlávia egykori elnökének egyik jachtját, mert feleslegessé vált - jelentette be a Twitteren a montenegrói kormány.

Népszerű