Ugrás a tartalomra

Megszavazták - június 8-án lesz a brit előrehozott választás

2017-04-19
17:50
Megszavazta a brit parlament az előrehozott választást, amit június 8-ára írnak ki
Megszavazta a brit parlament az előrehozott választást, amit június 8-ára írnak ki. Theresa May miniszterelnök váratlanul jelentette be az előrehozott választás tervét, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy a jelenleginél erőteljesebb választói mandátummal szeretné elkezdeni a brit EU-tagság megszűnéséről folytatandó tárgyalássorozatot az Európai Unióval. Miniszterelnököt Nagy-Britanniában 5 évre választanak. Mivel legutóbb 2015-ben volt választás, a miniszterelnök mandátuma 2020-ig tartott volna. A törvény szerint ez azonban felülírható, ha az alsóházi képviselők kétharmados többséggel megszavazzák a soron kívüli választást. Ők pedig hatalmas többséggel hagyták jóvá a választás megtartását. (MTI)
nagy-britannia
Theresa May
brit parlament
előrehozott választás

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű