Trump: A legjobb napok csak most jönnek (videó)

Trump: A legjobb napok csak most jönnek (videó)

Ez nem a győzelem, hanem a demokrácia ünnepe – erre hívta fel a figyelmet ünnepi beszédében. Az új elnök győztes Amerikát ígért népének és egy jobb világot az embereknek. Tovább »

Beiktatták Donald Trumpot, a 45. amerikai elnököt

Beiktatták Donald Trumpot, a 45. amerikai elnököt

Beiktatták hivatalába pénteken Washingtonban Donald Trumpot, az Egyesült Államok 45. elnökét. Az elnöki eskü 35 szavas szövegét John G. Roberts, a szövetségi legfelsőbb bíróság elnöke mondta előre Trumpnak a Capitolium nyugati lépcsőjénél Tovább »

Négy magyar jégtörő hajó dolgozik a Dunán (videó)

Négy magyar jégtörő hajó dolgozik a Dunán (videó)

Mától négy magyar jégtörő hajó dolgozik a Szerbia és Horvátország közötti befagyott Dunán. A legkritikusabb dályai kanyarszakaszban a feltorlódott jég vastagsága a két métert is eléri. Tovább »

Megfagyott egy idős asszony és a fia Szerbiában

Megfagyott egy idős asszony és a fia Szerbiában

A Smederevska Palankától mintegy húsz kilométerre levő Lozovik faluban talált rá a szomszéd a 81 éves nő és 52 éves fia élettelen Tovább »

Felére csökkent az Elgas tartozása

Felére csökkent az Elgas tartozása

Több mint felére csökkent az adóssága a zentai távfűtést szolgáltató Elgas közvállalatnak a Szerbiai Gázművek irányába. A következő Tovább »

Ismét megjelentek a migránsok a szabadkai buszpályaudvaron (videó)

Ismét megjelentek a migránsok a szabadkai buszpályaudvaron (videó)

Vannak, akik csak egész nap ott melegednek, sokan azonban felszállnak a Szabadkáról Királyhalom és Horgos irányába tartó Tovább »

Büntetés vár azokra, akik nem jelentkeznek a szerbiai katonai nyilvántartásba

Büntetés vár azokra, akik nem jelentkeznek a szerbiai katonai nyilvántartásba

50 ezer dináros pénzbírsággal vagy 60 napos börtönnel büntetik azokat, akik kötelesek jelentkezni a katonai nyilvántartásba és Tovább »

Hat túlélőt találtak az olaszországi lavinaomlás alatt

Hat túlélőt találtak az olaszországi lavinaomlás alatt

Még nem sikerült kiemelni őket a romok alól, kimenekítésük folyamatban van. A szállodát csütörtökre virradóra temette maga Tovább »

Hónapokat várnak a migránsok, amíg a magyar hatóságok elbírálják menekültkérelmeiket (videó)

Hónapokat várnak a migránsok, amíg a magyar hatóságok elbírálják menekültkérelmeiket (videó)

A horgosi sátortáborban veszteglő bevándorlók információink szerint szinte kivétel nélkül átadták papírjaikat, és elmondták, hogy Tovább »

Đorđe Balašević Újvidéken koncertezett (videó)

Đorđe Balašević Újvidéken koncertezett (videó)

Több éves szünet után lépett fel újra Đorđe Balašević szülővárosában. Több mint négy órás koncertet adott a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban, és megígérte az újvidéki közönségnek, hogy ezentúl minden évben Vízkeresztkor koncertezni Tovább »

 

Majdnem száz embert vettek őrizetbe Trump beiktatása után

A protester burns a Donald Trump shirt during a demonstration downtown Washington Friday, Jan. 20, 2017, during the inauguration of President Donald Trump. ( AP Photo/Jose Luis Magana)

Zavargás volt Washingtonban, nem messze Donald Trump elnöki beiktatási ünnepségétől. A Fehér Ház közelében fekete zászlós, maszkos tüntetők százötven fős csoportja csapott össze a rendőrökkel. A CNN szerint kirakatokat törtek be, köveket dobáltak a rendőrök felé, kukákat borogattak a tüntetők, majd később füstbombát eregettek, amire válaszul a rendőrség egyszer könnygázt vetett be. Három rendőr megsérült, 95 embert őrizetbe vettek – írta Washington Post.

Ferenc pápa: az amerikai elnök törődjön a szegényekkel!

ferenc papa

Az új amerikai elnök törődjön a szegényekkel és a kirekesztettekkel, az emberi méltóságot és a szabadságot szolgálja, gazdag erkölcsi értékek vezéreljék tetteit – ezt az óhaját fejezte ki pénteken Ferenc pápa a Donald Trumphoz beiktatása után intézett üzenetében.

Orbán Viktor levélben gratulált az új amerikai elnöknek

orban

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált pénteken Donald Trumpnak, az Egyesült Államok új elnökének. A levelet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátotta az MTI rendelkezésére.

Barack Obama és családja elhagyta az amerikai fővárost

President Donald Trump and first lady Melania Trump talk with former President Barack Obama and Michelle Obama during a departure ceremony on the East Front of the U.S. Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017, after Trump was inaugurated. (AP Photo/Evan Vucci)

Donald Trump új amerikai elnök pénteki beiktatása és beszéde után Barack Obama eddigi elnök és családja helikopteren elhagyta az amerikai fővárost. A hagyományoknak megfelelően a Capitolium mellett landoló elnöki helikopterre szállva hagyta el az amerikai fővárost az Egyesült Államok 44. elnöke, Barack Obama és családja.

A magyar kultúra napja a muzslyai iskolában

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában is megemlékeztek a magyar kultúra napjáról. Hallai Zoltán iskolaigazgató ünnepi köszöntőjében kitért arra, hogy a jelenlevők mennyire büszkék lehetnek magyar mivoltukra, gazdag történelmünkkel, a kultúránkkal, a hagyományainkkal dicsekedni lehet, megemlítette, hogy noha kis nemzetnek számítunk, a Nobel-díjasok tekintetében mégis élen járunk. Amint az igazgató fogalmazott, kötelességünk is van mindannyiunknak, hogy az őseink által ránk hagyott kultúrát továbbadjuk, éltessük, beszédében arra is rámutatott, néha a szórványban élőknek sokszor meg kell harcolniuk a magyarságuk megőrzéséért, hogy a diákok anyanyelven tanulhassanak.

Trump: A legjobb napok csak most jönnek (videó)

President Donald Trump delivers his inaugural address after being sworn in as the 45th president of the United States during the 58th Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017. (AP Photo/Patrick Semansky)

Ez nem a győzelem, hanem a demokrácia ünnepe – erre hívta fel a figyelmet ünnepi beszédében. Az új elnök győztes Amerikát ígért népének és egy jobb világot az embereknek.

Johannes Hahnnal és Sebastian Kurzcal tárgyalt Vučić Davosban (videó)

Davos, 20. januara 2017.- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucic (D) razgovarao je danas u Davosu sa  ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom (L). FOTO TANJUG/ VLADA REPULIKE SRBIJE/ KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA/ nr

Tovább folytatta kétoldalú megbeszéléseit Aleksandar Vučić miniszterelnök a davosi gazdasági világfórumon. Találkozott Johannes Hahn bővítési biztossal, valamint Sebastian Kurz osztrák külügyminiszterrel.

Beiktatták Donald Trumpot, a 45. amerikai elnököt

Donald Trump is sworn in as the 45th president of the United States as Melania Trump looks on during the 58th Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017. (AP Photo/Andrew Harnik)

Beiktatták hivatalába pénteken Washingtonban Donald Trumpot, az Egyesült Államok 45. elnökét. Az elnöki eskü 35 szavas szövegét John G. Roberts, a szövetségi legfelsőbb bíróság elnöke mondta előre Trumpnak a Capitolium nyugati lépcsőjénél megrendezett ünnepségen.

A tartomány 1,42 milliárd dinár értékben írt ki pályázatokat hét területen

vlada-vojvodinejpg

A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság több mint 1,4 milliárd dinár értékben írt ki pályázatokat projektek pénzelésére és társfinanszírozására. A pénzt a közlekedési infrastruktúra, a vízellátás és vízvédelem, a helyi és regionális gazdasági fejlesztés, az iskoláskor előtti és az alapfokú oktatás, az egészségvédelem, a sport és a kultúra területén megvalósítandó projektekre szánják.

Zorana Mihajlović szerint Vučićnak kellene indulnia az államfői tisztségért

zorana

Zorana Mihajlović, a szerb kormány és a Szerb Haladó Párt alelnöke szerint Aleksandar Vučić kormányfőnek, pártelnöknek kellene indulnia az államfői tisztségért. Mihajlović úgy véli, csak Vučić nyerhetné meg a tavasszal esedékes elnökválasztást, ezáltal bizonyítva a haladópárt erejét is. Mint fogalmazott, az ellenzéknek jobban megfelelne egy gyengébb jelölt, és az sem világos a számára, hogyan garantálnák az ettől eltérő véleményen levő párttársai, hogy egy másik jelölt megnyerje a választást.

Négy magyar jégtörő hajó dolgozik a Dunán (videó)

jegtores Apatin-S

Mától négy magyar jégtörő hajó dolgozik a Szerbia és Horvátország közötti befagyott Dunán. A legkritikusabb dályai kanyarszakaszban a feltorlódott jég vastagsága a két métert is eléri.

A külhoni régiók együttműködése segíti a fiatal vállalkozókat

kulhoni vallalkozok eve

A magyar nemzetpolitikai helyettes államtitkár szerint a külhoni magyar fiatal vállalkozók szempontjából 2017 a külhoni régiókon belüli és a régiók közötti együttműködés ösztönzéséről szól majd. Szilágyi Péter a „2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve” program záró konferenciáján, pénteken Budapesten kiemelte: a programra szánt 750 millió forintos keretből több mint kétezer fiatal szakmai és 117 fiatal anyagi támogatását sikerült megvalósítani.

Az újvidéki oktatási helyzetről tájékozódott Mladen Šarčević illetékes miniszter (videó)

Oktatas-S

Az oktatás fejlesztésének irányairól és az iskolai terek optimalizálásáról tárgyalt Újvidéken Mladen Šarčević oktatási és tudományügyi miniszter és Miloš Vučević, a város polgármestere. A miniszter újvidéki látogatása során a Dunavirág óvodába, a Nikola Tesla Általános Iskolába, a Jovan Jovanović Zmaj Középiskolába, valamint az újvidéki egyetemi központba is ellátogatott.

Megfagyott egy idős asszony és a fia Szerbiában

Smederevska-Palanka.8

A Smederevska Palankától mintegy húsz kilométerre levő Lozovik faluban talált rá a szomszéd a 81 éves nő és 52 éves fia élettelen

Egyetlen szerb sem maradt versenyben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon

Switzerland's Stan Wawrinka, left, is congratulated by Serbia's Viktor Troicki after winning their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 20, 2017. (AP Photo/Dita Alangkara)

A férfiak mezőnyében Viktor Troicki 3-6, 6-2, 6-2, 7-6 arányban kikapott a torna negyedik kiemeltjétől, a svájci Stanislas Wawrinkától, míg a nők mezőnyében Jelena Jankovićot a nyolcadik kiemelt orosz, Szvetlana Kuznyecova győzte le 6-4, 5-7, 9-7 arányban. (kép: Tanjug, AP Photo/Dita Alangkara)

Egész évben marad a fiáker Újvidék központjában

fiaker ujvidek

A díszes lovaskocsi eredetileg csak a téli vásár idején szállította volna az embereket, a szervezők azonban most azt mondták, a városvezetés jóváhagyta, hogy maradjon az esemény után is a Szabadság téren.

Az indoklás szerint a helyiek és a turisták is örömmel vették igénybe a szolgáltatást. Újvidék utcáiról egyébként hivatalosan 1986-ban

Grocka közelében leszakadt egy nagyobb jégtömb a Dunát fedő vastag jégtakaróból

Az elszabadult jégtömb Smederevo felé tart. Veljko Kovačević vízi közlekedési segédminiszter kijelentette, hogy akkor alakult ki a probléma, amikor a Greben szerbiai jégtörő Grockánál a kialakult közel négy kilométeres jégtorlaszon próbált áttörni.

Halálos baleset Batrovcenál

baleset Batrovce

Súlyos közlekedési baleset történt ma Batrovcenál, közel a szerb-horvát határhoz. Egy újvidéki rendszámú, Citroen típusú autó és egy kamion ütközött. A gépkocsi hátulról ment bele a teherautóba, eddig ismeretlen okból, teljesen összeroncsolódott.

A mezőgazdasági pályázatokról tartottak előadást Óbecsén (videó)

innova

Bemutatkoztak sikeres termelők, és megjelentek olyanok is, akiknek segítségre lenne szükségük.

Felére csökkent az Elgas tartozása

elgas tabla zenta

Több mint felére csökkent az adóssága a zentai távfűtést szolgáltató Elgas közvállalatnak a Szerbiai Gázművek irányába. A következő