Négy magyar jégtörő hajó dolgozik a Dunán

Négy magyar jégtörő hajó dolgozik a Dunán

Mától négy magyar jégtörő hajó dolgozik a Szerbia és Horvátország közötti befagyott Dunán. A legkritikusabb dályai kanyarszakaszban a feltorlódott jég vastagsága a két métert is eléri. Tovább »

Felére csökkent az Elgas tartozása

Felére csökkent az Elgas tartozása

Több mint felére csökkent az adóssága a zentai távfűtést szolgáltató Elgas közvállalatnak a Szerbiai Gázművek irányába. A következő Tovább »

Ismét megjelentek a migránsok a szabadkai autóbuszpályaudvaron

Ismét megjelentek a migránsok a szabadkai autóbuszpályaudvaron

Vannak, akik csak egész nap ott melegednek, sokan azonban felszállnak a Szabadkáról Királyhalom és Horgos irányába tartó Tovább »

Büntetés vár azokra, akik nem jelentkeznek a szerbiai katonai nyilvántartásba

Büntetés vár azokra, akik nem jelentkeznek a szerbiai katonai nyilvántartásba

50 ezer dináros pénzbírsággal vagy 60 napos börtönnel büntetik azokat, akik kötelesek jelentkezni a katonai nyilvántartásba és Tovább »

Hat túlélőt találtak az olaszországi lavinaomlás alatt

Hat túlélőt találtak az olaszországi lavinaomlás alatt

Még nem sikerült kiemelni őket a romok alól, kimenekítésük folyamatban van. A szállodát csütörtökre virradóra temette maga Tovább »

Pénteken iktatják be hivatalába Donald Trumpot, a 45. amerikai elnököt

Pénteken iktatják be hivatalába Donald Trumpot, a 45. amerikai elnököt

Az Egyesült Államok legidősebb, legváratlanabb helyzetből választást nyert elnökét iktatják be ma, magyar idő szerint 18 Tovább »

Megfagyott egy idős asszony és a fia Szerbiában

Megfagyott egy idős asszony és a fia Szerbiában

A Smederevska Palankától mintegy húsz kilométerre levő Lozovik faluban talált rá a szomszéd a 81 éves nő és 52 éves fia élettelen Tovább »

Hónapokat várnak a migránsok, amíg a magyar hatóságok elbírálják menekültkérelmeiket

Hónapokat várnak a migránsok, amíg a magyar hatóságok elbírálják menekültkérelmeiket

A horgosi sátortáborban veszteglő bevándorlók információink szerint szinte kivétel nélkül átadták papírjaikat, és elmondták, hogy Tovább »

Johannes Hahnnal és Sebastian Kurzcal tárgyalt Vučić Davosban

Johannes Hahnnal és Sebastian Kurzcal tárgyalt Vučić Davosban

Tovább folytatta kétoldalú megbeszéléseit Aleksandar Vučić miniszterelnök a davosi gazdasági világfórumon. Találkozott Johannes Hahn bővítési biztossal, valamint Sebastian Kurz osztrák külügyminiszterrel. Tovább »

Vandálok garázdálkodnak Palicson (videó)

Vandálok garázdálkodnak Palicson (videó)

Palics turisztikai övezetében egyre gyakrabban garázdálkodnak általában éjjelente vandálok. Leginkább ittas fiatalok törnek össze, amit csak lehet. A rendőrség tehetetlen, sem a sétány, sem pedig a Vigadó, a Szabadtéri Színpad és a Tovább »

 

Egyetlen szerb sem maradt versenyben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon

Switzerland's Stan Wawrinka, left, is congratulated by Serbia's Viktor Troicki after winning their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 20, 2017. (AP Photo/Dita Alangkara)

A férfiak mezőnyében Viktor Troicki 3-6, 6-2, 6-2, 7-6 arányban kikapott a torna negyedik kiemeltjétől, a svájci Stanislas Wawrinkától, míg a nők mezőnyében Jelena Jankovićot a nyolcadik kiemelt orosz, Szvetlana Kuznyecova győzte le 6-4, 5-7, 9-7 arányban. (kép: Tanjug, AP Photo/Dita Alangkara)

Egész évben marad a fiáker Újvidék központjában

fiaker ujvidek

A díszes lovaskocsi eredetileg csak a téli vásár idején szállította volna az embereket, a szervezők azonban most azt mondták, a városvezetés jóváhagyta, hogy maradjon az esemény után is a Szabadság téren.

Az indoklás szerint a helyiek és a turisták is örömmel vették igénybe a szolgáltatást. Újvidék utcáiról egyébként hivatalosan 1986-ban

Négy magyar jégtörő hajó dolgozik a Dunán

jegtoro hajo

Mától négy magyar jégtörő hajó dolgozik a Szerbia és Horvátország közötti befagyott Dunán. A legkritikusabb dályai kanyarszakaszban a feltorlódott jég vastagsága a két métert is eléri.

Grocka közelében leszakadt egy nagyobb jégtömb a Dunát fedő vastag jégtakaróból

Az elszabadult jégtömb Smederevo felé tart. Veljko Kovačević vízi közlekedési segédminiszter kijelentette, hogy akkor alakult ki a probléma, amikor a Greben szerbiai jégtörő Grockánál a kialakult közel négy kilométeres jégtorlaszon próbált áttörni.

Halálos baleset Batrovcenál

Súlyos közlekedési baleset történt ma Batrovcenál, közel a szerb-horvát határhoz. Egy újvidéki rendszámú, Citroen típusú autó és egy kamion ütközött. A gépkocsi hátulról ment bele a teherautóba, eddig ismeretlen okból, teljesen összeroncsolódott.

A mezőgazdasági pályázatokról tartottak előadást Óbecsén

110998_csicseriborso_600_1-201510171155

Bemutatkoztak sikeres termelők, és megjelentek olyanok is, akiknek segítségre lenne szükségük.

Felére csökkent az Elgas tartozása

elgas tabla zenta

Több mint felére csökkent az adóssága a zentai távfűtést szolgáltató Elgas közvállalatnak a Szerbiai Gázművek irányába. A következő

Lázár Ervin prózamondó verseny a horgosi iskolában

Szavaltak és rajzoltak a kispiaci óvodások és általános iskolások. A Lázár Ervin prózamondó versenyt nyolcadik alakalommal rendezték meg a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola helyi tagozatán, amelyre 25 kisdiák vállalkozott idén.

Ismét megjelentek a migránsok a szabadkai autóbuszpályaudvaron

vlcsnap-2017-01-20-13h23m36s155

Vannak, akik csak egész nap ott melegednek, sokan azonban felszállnak a Szabadkáról Királyhalom és Horgos irányába tartó

Több utast is megkéselt egy ámokfutó Párizsban

keseles

Három férfit késelt meg egy eddig ismeretlen támadó csütörtökön este negyed tíz körül a párizsi metró Riquet állomásának peronján, majd elmenekült. Az áldozatokat a szemtanúk mentették meg, azonnal hívták a mentőket, akik kórházba vitték a három férfit.

Nem sokkal később egy másik megállóban a Jacques Bonsergent állomásnál újra lecsapott az ámokfutó, de ott nem járt sikerrel: nem tudta megsebesíteni a kiszemelt utast. Nem sokkal hajnali egy óra előtt a Gare de l’Est állomásnál azonban megszúrt újabb két utast, majd ismét elmenekült. A rendőrök nagy erőkkel keresik. (hirado.hu)

Saša Vučinić a demokraták szabadkai elnöke

Subotica 14.04.2012.

Sasa Vucinic, gradonacelnik Subotice

Foto : Milovan Milenkovic 

Photo &  ©  by  Milovan Milenkovic 
News Magazine VREME

Saša Vučinić lett a Demokrata Párt szabadkai szervezetének elnöke – áll a DP szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A múlt szombaton tartott tisztújító közgyűlésen a helyi szervezet vezetőségének 20 tagját választották meg.

Halhiány Szerbiában a befagyott folyók miatt

vlcsnap-2017-01-20-12h43m59s142

Halhiány van Szerbiában a befagyott folyók miatt – írja a szerb sajtó. Ponty, süllő és harcsa már alig van a piacon, a halászok ugyanis a jegesedés miatt nem tudnak vízre szállni, és friss árut beszerezni. Szinte csak a hegyi patakokból származó pisztráng és behozatali, tengeri hal kapható. A hiány állítólag márciusig tart, a jégolvadás után ugyanis várhatóan az árvíz is akadályozza majd a halászok munkáját.

Másfél milliárd dinár nagyberuházásokra

uprava-za-kapitalna-ulaganja-vojvodine-ukv_660x330

Mintegy másfél milliárd dinárból valósulnak meg nagyberuházások Vajdaságban. Az Igazgatóság hét közbeszerzési pályázatot írt ma ki.

A beruházások a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére, a vezetékes vízellátás és szennyvíz-elvezetés hálózatának kiépítésére és javítására, helyi és regionális gazdaságfejlesztésre, oktatásra, egészségügyre, sportra és kultúrára vonatkoznak.

Nedimović: az idén meg kell oldalni a jégtörő hajók kérdését

jegtoro hajo Duna

Szerbiának egykoron hat jégtörője volt, ma azonban csak két hajó működőképes. Csak példaként Magyarországnak 22 hajója van arra, hogy a kemény telek se okozzanak gondokat a folyókon. Szerbiában az idén a jég már több mint 70 millió eurós kárt tett. 2017-ben megoldódik a folyami jégtörők problémája Szerbiában – jelentette ki Branislav Nedimović mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti miniszter.

Kleinheisler megegyezett a Fradival

kleinheisler-laszlo1

A Nemzeti Sport információi szerint a Ferencvárosnak sikerült megegyeznie Kleinheisler Lászlóval, így már csak a papírmunka maradt hátra szerződtetésének ügyében. A Werder Bremen labdarúgója kölcsönbe érkezik, méghozzá a tavaszi idényre.

A középpályás a január 23-án kezdődő valenciai edzőtáborba már a ferencvárosiakkal tart, a papírmunkák elhúzódása miatt viszont elképzelhető, hogy csak késéssel megy új társai után.

Karriernapok a Jégerdőben – Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny

ujvideki szinhaz

Karriernapok a Jégerdőben címmel ír darabot pénteken három szerző az Újvidéki Színházban a tizenhatodszor megrendezett Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyen.

A címet az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki péntek reggel. Ez alapján kell három szerzőnek, Ferenc Juditnak, Kucsov Borisznak és Varga Tamásnak néhány óra alatt drámát írnia.

Farkas Dániel Magyarországon folytatja

A magyarországi Mezőkövesd-Zsóry SE futballcsapatához igazolt a felsőhegyi Farkas Dániel, a szabadkai Spartacus játékosa. A 24 éves védő elmondta, hogy 2 és fél évre szóló szerződést kötött a magyarországi I. ligás klubbal, vagyis 2019 nyaráig kötelezte el magát új csapatához, amelynek kispadján Tomislav Sivić korábbi szerb U21-es szövetségi kapitány ül.

Büntetés vár azokra, akik nem jelentkeznek a szerbiai katonai nyilvántartásba

ministarstvo-odbrane

50 ezer dináros pénzbírsággal vagy 60 napos börtönnel büntetik azokat, akik kötelesek jelentkezni a katonai nyilvántartásba és

Hat túlélőt találtak az olaszországi lavinaomlás alatt

An aerial view of the Rigopiano Hotel hit by an avalanche in Farindola, Italy, early Thursday, Jan. 19, 2017. A hotel in the mountainous region hit again by quakes has been covered by an avalanche, with reports of dead. Italian media say the avalanche covered the three-story hotel in the central region of Abruzzo, on Wednesday evening. (Italian Firefighters via AP)

Még nem sikerült kiemelni őket a romok alól, kimenekítésük folyamatban van. A szállodát csütörtökre virradóra temette maga

Pénteken iktatják be hivatalába Donald Trumpot, a 45. amerikai elnököt

FILE - In this Thursday, Jan. 19, 2017 file photo, President-elect Donald Trump, left, and his wife Melania Trump arrive to the "Make America Great Again Welcome Concert" at the Lincoln Memorial, in Washington. As Donald Trump takes the oath of office in Washington, across the country in California many who've vowed to fight him will be out in the streets. Protests are planned Friday from downtown Los Angeles to the Golden Gate Bridge to the state Capitol. (AP Photo/Evan Vucci, File)

Az Egyesült Államok legidősebb, legváratlanabb helyzetből választást nyert elnökét iktatják be ma, magyar idő szerint 18