Együttműködés Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság között (videó)

Együttműködés Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság között (videó)

A Sidet és Bijeljinát összekötő vasút újjáépítését is prioritásként kezeli majd Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság a közös együttműködésük során. Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Željka Cvijanović, a Boszniai Tovább »

Lakossági fórumot tartott a Prosperitati Zomborban (videó)

Lakossági fórumot tartott a Prosperitati Zomborban (videó)

A zombori szórványban élő magyarság 301 sikeres pályázatot írt és több, mint 183 millió dinár támogatást kapott a Prosperitati Alapítvány jóvoltából. A negyedik kör lehetőségeiről csütörtökön este lakossági fórumot tartott a Megyeháza Tovább »

Tovább nőtt a mexikói földrengés halálos áldozatainak száma

Tovább nőtt a mexikói földrengés halálos áldozatainak száma

A hatóságok szerda késő este még 225 halálos áldozatról számoltak be, és nyolcszáz volt a sebesültek száma – a helyi katasztrófavédelem vezetője, Luis Felipe Puente azonban csütörtökön már 286 halottról tájékoztatott. Tovább »

Trump: Kim Jong Un úgy próbára lesz téve, mint még soha

Trump: Kim Jong Un úgy próbára lesz téve, mint még soha

Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője a történelem legkeményebb ellenlépésével fenyegette meg az Egyesült Államokat, miután Donald Trump elnök kedden figyelmeztette Phenjant, hogy teljes megsemmisülés fenyegeti. Tovább »

350 ezren minimálbérért dolgoznak Szerbiában

350 ezren minimálbérért dolgoznak Szerbiában

Az államnak munkaadóként 21-25 ezer dolgozója van, aki minimálbért keres, az egész országban pedig ez a szám mintegy 350 ezer – nyilatkozta Zoran Đorđević szociálisügyi miniszter. Tovább »

A Szerbiai Gázművek hitelből szerzi be a szükséges gázt

A Szerbiai Gázművek hitelből szerzi be a szükséges gázt

A Szerbiai Gázműveknek nincs pénze, hogy beszerezze a téli szezonra szükséges gázt, emiatt 30 millió eurós rövid lejáratú hitelt vesz fel, tudta meg a Blic. Tovább »

Vučić: A Nyugat-Balkán fejlődésének a béke és a stabilitás a feltétele (videó)

Vučić: A Nyugat-Balkán fejlődésének a béke és a stabilitás a feltétele (videó)

A Nyugat-Balkán fejlődésének a béke és a stabilitás az első számú feltétele – mondta Aleksandar Vučić az ENSZ Közgyűlésen New Yorkban. A szerb államfő beszédében hangsúlyozta, az őt megelőző felszólalók többsége is Tovább »

Macron és Trump mellett Erdogan is Szerbiába látogat

Macron és Trump mellett Erdogan is Szerbiába látogat

Október 10-én Szerbiába látogat Recep Tayyip Erdogan török államfő – közölte a szerb köztársasági elnök kabinetje. A látogatásról maga Aleksandar Vučić egyeztetett Erdogannal New Yorkban. A két elnök találkozóján főként gazdasági témákról, Tovább »

Nemzetközi oktatáspolitikai tanácskozás Újvidéken (videó)

Nemzetközi oktatáspolitikai tanácskozás Újvidéken (videó)

Kétnapos nemzetközi oktatáspolitikai tanácskozás kezdődött ma Újvidéken. A konferencián Kína és 16 közép-kelet-európai ország vesz részt. Ez az ötödik ilyen jellegű találkozó a Kína által 2013-ban kezdeményezett együttműködési forma keretében. Tovább »

Még idén sor kerülhet a negyedik magyar–szerb kormánycsúcsra (videó)

Még idén sor kerülhet a negyedik magyar–szerb kormánycsúcsra (videó)

Várhatóan még az év vége előtt ismét közös magyar–szerb kormányülést tartanak. Erről egyeztetett Ana Brnabić szerb miniszterelnök és Pintér Attila. A belgrádi magyar nagykövet a Pannon RTV-nek elmondta: a magyar fél javaslatot Tovább »

 

Elkezdődött a Hajdújárási Szüreti Napok programsorozata (videó)

hajdujaras szureti napok-S

Ünnepélyesen megnyitották a Hajdújárási Szüreti Napokat. A falu plébánosa gyümölcsszentelő szentmisét tartott, majd megnyílt a terménykiállítás. A szervezők minden érdeklődőt várnak a hétvégi programsorozatra, amely számos érdekes eseményt tartogat az odalátogatóknak.

Vučić: Az USA nélkül egyetlen problémát sem lehet megoldani térségünkben

Mesto: New York
Datum: 22.09.2017
Dogadjaj: POLITIKA - susret predsednika Srbije Aleksandra Vuèiæa i generalnog sekretara UN Antonija Gutereša u sedištu UN u Njujorku
Licnosti: Aleksandar Vuèiæ, Antonio Gutereš

Az Amerikai Egyesült Államok nélkül egyetlen problémát sem lehet megoldani térségünkben – jelentette ki Aleksandar Vučić ma New Yorkban. A szerb elnök kiemelte, Amerika Szerbia egyik legkiemelkedőbb partnere, mindenben egyeztetnek és közösen oldják meg a gondokat.

Letartóztatták Šešelj legidősebb fiát

cuffs-2732429_1280

Letartóztatta a rendőrség Vojislav Šešelj legidősebb fiát – írja a belgrádi sajtó. Nikola Šešeljt illegális fegyvertartás miatt tartóztatták le az egyik belgrádi kávézóban. Az információk szerint egyelőre nem tettek ellene feljelentést, és a rendőrség nem is tartja fogva.

A német bútorgyártó cég szabadkai üzemének ünnepélyes megnyitója (videó)

Kason-S

Új vállalat nyílt Szabadkán. Bár a KASON német bútorgyártó cég januárban kezdte meg a termelést a városban az ünnepélyes megnyitóra most került sor. Az eseményen számos vállalat képviseltette magát illetve Szabadka Város Önkormányzata is.

Európai Mobilitás Hete – a rendezvénysorozat záróeseménye Magyarkanizsán (videó)

mobilitashete-S1

Az Európai Mobilitás Hete rendezvénysorozat záróeseményét tartották ma délután Magyarkanizsán. A városi stadionban összegyűlt óvodások, általános- és középiskolások a község oktatási intézményeiből érkeztek, a helybeliek természetesen rendőri felvezetéssel, a városon keresztül, kerékpáron.

Szabadkára is megérkezett a Fiatalság szelleme (videó)

Mesc-S

Szabadkára is megérkezett a Fiatalság szelleme elnevezésű karaván. A középiskolai oktatás fejlesztését népszerűsítő programsorozaton a duális képzésre helyezik a hangsúlyt, amely az elméleti oktatás mellet a gyakorlati képzést is magába foglalja. Az Ivan Sarić Műszaki Középiskola tornatermében megtartott eseményen több száz diák vett részt.

Szerbia győzelemmel kezdte a röplabda Eb-t

Mesto: Gendže
Datum: 22.09.2017
Dogadjaj: SPORT/ODBOJKA/ŽENE - utakmica Grupe D Srbija - Èeška na Evropskom prvenstvu za odbojkašice u Azerbejdžanu
Licnosti:

Szerbia győzelemmel kezdte a közös rendezésű azeri-grúz röplabda Európa-bajnokságot. A szerb lányok 3:0-ra verték meg Csehország válogatottját a D csoport kezdőmeccsén. Zoran Terzić csapata legközelebb szombaton a holland lányok ellen lép pályára.

Obaveštenje učenicima i studentima korisnicima porodične penzije

library-2616960_1280

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je obavestio učenike i studente koji iza pokojnih roditelja primaju porodičnu penziju da su obavezni da za školsku 2017/1018. godinu dostave potvrdu o svom školskom statusu da bi mogli i dalje da primaju porodičnu penziju.

Koszovóba látogatott Szabadka polgármestere

gracanica2

Bogdan Laban szabadkai polgármester és munkatársai Koszovóba látogattak Vladeta Kostićnak, a gračanicai község elnökének a meghívására. A város küldöttségének kétnapos látogatása során intézményi szintű együttműködés jött létre a fejlődési rendellenességgel küszködő gyermekekről gondoskodó otthonok

Vádat emeltek a londoni metrómerénylet kapcsán őrizetbe vett férfi ellen

Britain Subway Incident

Vádat emeltek pénteken az egy héttel ezelőtti londoni metrómerénylet után először őrizetbe vett fiatal férfi ellen. A 18 éves Ahmed Hassant – akit most először neveztek meg hivatalosan – a Scotland Yard bejelentése szerint gyilkossági kísérlet és robbanószerrel elkövetett visszaélés bűncselekményével vádolják.

„Kempingezett” a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata (videó)

kemping-S

Csütörtökön a Kemping című előadással megtartotta évadnyitó bemutatóját a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. A kissé szokatlan zenés-táncos revü Háy János két művének átdolgozásából készült.

Szélmalomharc az Újvidéki Színház új évadában (videó)

evadnyito-S

6 premier és egy nemzetközi fesztivál is várja a színház rajongóit az Újvidéki Színház legújabb évada során. A színház szeptember 21-én, a magyar dráma napján tartotta évadnyitóját.

Orbán: Nem akarunk bevándorlóország lenni (videó)

Orbán Viktor; SZYDLO, Beata

Nem akarunk bevándorlóország lenni, ehhez jogunk van – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken Varsóban, miután találkozott Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

Legkevesebb 32 áldozata van a Maria hurrikánnak (videó)

Dominican Republic Hurricane Maria

Legkevesebb 32 ember életet követelt a Karib-térségen végigsöprő Maria hurrikán. Az óránkénti 250 kilométeres sebességgel lecsapó vihar Puerto Ricóban és a Dominikai Köztársaságban okozta a legnagyobb pusztítást.

A szerb államfő az USA államtitkár-helyettesével egyeztetett

vucic-i-milard

A szerb államfő New York-ban egyeztetett Elizabet Millarddal, az Amerikai Egyesült Államok államtitkár-helyettesével. Egyet értettek abban, hogy Belgrád és Washington viszonya pozitív irányt mutat.

Dani meda u Subotici

2017-09-22_mez_szabadka 5

U petak su u Subotici otpočeli Dani meda. Pčelari u severnoj Bačkoj uglavnom su zadovoljni ovogodišnjim prinosom meda. Osim tegli meda, oni nude i veliki broj drugih proizvoda: medenu rakiju, propolis, medenjake.

Méhészeti Napokat tartanak Szabadkán (videó)

2017-09-22_mez_szabadka 1

Pénteken kezdődött a Méhészeti Napok Szabadkán. Az észak-bácskai méhészek többnyire elégedettek az idei hozammal. A méz mellett sok más terméket is kínálnak a termelők: mézes pálinkát, propoliszt, mézeskalácsot.

Fásítási akció Bácskossuthfalván

deciduous-trees-154168_1280

Őszi fásítási akciót indít a Bácskossuthfalvi Helyi Közösség. A településen ingyenesen kiosztanak 150 tuját, 150 csörgőfát, 130 juharfát, 20 tölgyfát, 30 közönséges nyírfát és 20 evodiát vagyis mézelő fát.

Új vasúti törvénytervezetek közvitája Szabadkán (videó)

vasut kozvita-S

Három új vasúti törvénytervezet közvitáját tartották ma Szabadkán a Körzeti Gazdasági Kamara épületében. A szabadkai volt az utolsó és egyben a legnépszerűbb is a témában országszerte rendezett közviták közül.

Szijjártó: A büntetlenség kultúrájának véget kell vetni

AJiktkqTURBXy9mMjVlMmQyMzY1MmJiM2FiMDFkOGI2MzMyMjU3OTYzMC5qcGVnkpUDADvNBqTNA7yTBc0DFM0BvA

A büntetlenség kultúrájának véget kell vetni, az emberiség elleni bűncselekmények és a nemzetközi jog erőszakos megsértése nem maradhat büntetlenül, különben a jelenlegi legsúlyosabb nemzetközi konfliktusokat sem lehet eredményesen lezárni – mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter pénteken New

umraniye escort Porno izle turk porno