Category Archives: Egyéb

Slágergyár (szombat, 14-18h) a 89,6 MHz-en

Slágergyár – a Szabadkai Magyar Rádió nosztalgiaműsora, sok-sok kívánsággal. Visszatekerjük az idő kerekét! A legjobb magyar és külföldi slágerek a 70-es, 80-as, 90-es évekből. Slágergyár, szombatonként 14 és 18 óra között.

Kiss János – Manó, műsorvezető

Én vagyok az, aki úgy mutatkozik be, nem minden ok nélkül: ha ló volna, szalámiba se kellene. 40 éve rádiózok, műsorvezetői és közgazdasági oklevéllel rendelkezem. Valamikor csak újdonságokat használtam és soha nem ismételtem zeneszámot, azóta megváltozott a világ. Szombat délutánonként elhozom a legnagyobb slágereket, tartsanak velem!

Gyűrűre magyar! – Valentin-napi meglepetés a Petőfi Rádióban

Petőfi_Rádió_Mézeshetek_lánykérés_2017.02.14_fotokredit_MTVA-Zih_Zsolt_07(1)

Megadta a módját Valentin napjának a Petőfi Rádió népszerű műsora, a Talpra magyar!, a legötletesebb leánykérést valósította meg az éterben. Mindezt a Házasság hete keretében tette.

Ma indult a Pannon Presszó (videó)

pannon presszo

Ma indult a Pannon Presszó című rádióműsor, amelynek a szabadkai Dolce Vita kávézó adott otthont. Az egykor a Napközi címet viselő műsort továbbra is a Pannon Rádióban, a 91,5 MHz-en hallhatják.

Pénteken lesz a Szent László-év központi megnyitó ünnepsége

szent laszlo ev

Pénteken Győrben tartják a Szent László-év központi megnyitó ünnepségét. A Nagyboldogasszony-bazilikában Veres András győri megyés püspök celebrál ünnepi szentmisét, majd zenés előadáson mutatják be a magyar uralkodó életét.

Több százan vettek végső búcsút Torgyán Józseftől

torgyan

Több százan vettek végső búcsút Torgyán Józseftől, Magyarország egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterétől, a Független Kisgazdapárt volt elnökétől kedden délelőtt Budapesten, a Szent István-bazilikában.

Elhunyt Szalay Zoltán

Elhunyt Szalay Zoltán, ismert magyar fotóriporter, képszerkesztő – tudatta a családja kedden az MTI-vel. Szalay Zoltán 1935. május 16-án született Budapesten.

Elhunyt Cseri Kálmán református lelkész

cseri

Elhunyt Cseri Kálmán református lelkész – közölte a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden.

Villanyoszlop okozhatta a veronai busztragédiát

veronai buszbaleset busz

Villanyoszlop okozhatta Veronánál a magyar diákokat szállító busz tragédiáját. A helyszínen készült képekből és felvételekből egy grafikusművész készített animációt. Ez alapján azt feltételezi, hogy akár egy kidöntött villanyoszlop is okozhatta a tüzet a buszban.

Kisiklott egy veszélyes anyagokat szállító tartálykocsi Nagybecskereken

vonat

Kisiklott egy veszélyes anyagokat szállító tartálykocsi ma Nagybecskereken, a központi vasúti pályaudvar közelében. A folyadékot másik kocsiba merik át, a helyszínt rendőrök és tűzoltók biztosítják – írja a Vajdasági RTV.

Szerbia polgárainak 73 százaléka nem harcolna Koszovóért

biztonságpolitikai központ

Szerbia lakosainak nagyobb hányada indokolatlannak tartja a lehetséges fegyveres összecsapást Koszovóval, annak érdekében, hogy az továbbra is Szerbiához tartozzon. Ez derült ki a belgrádi Biztonságpolitikai Központ friss felméréséből.

Autóbalesetet szenvedett a lengyel miniszterelnök

In this Tuesday Feb. 7, 2017 photo, Polish Prime Minister Beata Szydlo arrives at a press conference. Szydlo was in a car wreck on Friday that involved a young driver in a Fiat 500 hitting her car from the side and was being checked out in a hospital, officials and news reports said, adding she was not badly hurt. (AP Photo/Alik Keplicz )

Kórházba került Beata Szydlo lengyel miniszterelnök, miután autóbalesetet szenvedett – írja a kormányszóvivőre hivatkozva az rt.com. Az autóbaleset a Reuters értesülései szerint Krakkó közelében történt. A miniszterelnököt jelenleg vizsgálják. Beata Szydlo nemrég részese volt egy másik autóbalesetnek is, izraeli látogatása során egy jármű a gépkocsijának ütközött – emlékeztet az rt.com.

Hóvihar tombolt Amerikában

American flags are backdropped by people walking across a snow-covered intersection, Thursday, Feb. 9, 2017, in Hoboken, N.J. A powerful, fast-moving storm swept through the northeastern U.S. Thursday, making for a slippery morning commute and leaving some residents bracing for blizzard conditions. (AP Photo/Julio Cortez)

Az idei tél legnagyobb hóviharai pusztítanak az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, de riasztás van az északnyugati szövetségi államokban is. Philadelphiától New Yorkon át Bostonig vastag hótakaró borítja az északkeleti országrészeket, hóviharok tombolnak Pennsylvaniában, Connecticut államban, Rhode Islanden, Massachusettsben, New Hampshire-ben és Maine államban.

Elhunyt Ljubiša Beara

ljubisa_beara

78 éves korában elhunyt Ljubiša Beara, a boszniai szerb hadsereg korábbi biztonsági főnöke. Beara egy berlini börtönben halt meg, ahol a Srebrenicában elkövetett háborús bűneiért életfogytiglani börtönbüntetését töltötte.

Több száz delfin pusztult el Új-Zéland partjainál (videó)

delfinek_ujzeland

Helyi lakosok, természetvédők és kormánytisztviselők százai próbálnak az idővel versenyt futva megmenteni mintegy száz hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfint Új-Zéland Déli-szigetén. Több mint négyszáz delfin vetődött itt partra, nagyjából háromszáz időközben már elpusztult.

Zentára került az első Fogyasztóvédelmi tudatosságra nevelő iskola cím Vajdaságban (videó)

kozgazdasagi

A Fogyasztóvédelmi tudatosságra nevelő iskola cím büszke tulajdonosává vált a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola. A magyarországi Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán nyerte el a titulust. A díjat ma délután alkalmi ünnepség keretében vette át

Kinevezték a koszovói háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság bíráit

Kinevezte a koszovói háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság tizenkilenc bíráját az Európai Unió koszovói jogi és igazságügyi missziójának vezetője. A bíróság az 1998-99-es koszovói konfliktus idején, valamint azt követően – 98. január 1. és 2000. december 31. között – a gerillaakcióiról elhíresült Koszovói Felszabadítási Hadsereg által elkövetett – feltételezett – háborús bűnöket vizsgálná.

Gondot okoz a belvíz Magyarországon

Belviz

Magyarországon már több mint 17 ezer hektárnyi földterület van belvíz alatt. Jelenleg 9 vízügyi igazgatóság területén 29 szakaszon rendeltek el első, illetve másodfokú belvízvédelmi készültséget. A csapadékos időjárás azért okozott

Újabb rendőrkontingenseket küld Magyarország Szerbiába és Macedóniába

A 15 és 25 tagú egységek előtt Halmosi Zsolt, a magyar országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese hétfőn azt mondta: az enyhülő idő miatt újabb jelentős mértékű migrációval kell számolni.

Jelentős infrastrukturális beruházások Zomborban

zombor

Amennyiben minden a helyi önkormányzat elképzelései szerint alakul, idén jelentős infrastrukturális beruházások várhatók Zomborban és a környező falvakban egyaránt – írja a Magyar Szó online.

Megszűnt a látogatási tilalom

korhaz

Feloldják a látogatási tilalmat a Szabadkai Közkórházban, mivel a mérések szerint az influenzát okozó vírus a járványküszöb alá szorult Vajdaság területén. A polgárok hétfőtől újra látogathatják a kórházban fekvő hozzátartozóikat, az intézmény