Category Archives: Színes

Az idei Oscar a Kaliforniai álomról és a Holdfényről szólt

Mahershala Ali, winner of the award for best actor in a supporting role for "Moonlight", from left, Emma Stone, winner of the award for best actress in a leading role for "La La Land", Viola Davis, winner of the award for best actress in a supporting role for "Fences", and Casey Affleck, winner of the award for best actor in a leading role for "Manchester by the Sea", pose in the press room at the Oscars on Sunday, Feb. 26, 2017, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

24 kategóriában osztott ki elismeréseket az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Az idei Los Angeles-i gálán a legtöbb díjat a Kaliforniai álom kapta.

A magyar miniszterelnök a Facebookon gratulált a Mindenki című film alkotóinak

orban-oscar

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán gratulált a Mindenki című film alkotóinak, akik megkapták a legjobb rövidfilmért járó Oscar-díjat. Wow! Két éven belül két Oscar-díj. Gratulálok Mindenkinek, aki részt vett az alkotásban

Bemutatták az új Nokia 3310-et

nokia-3310

Bemutatták a Nokia 3310-es ikonikus mobiltelefon ráncfelvarrott változatát. Ennek a modellnek az első változatát 2000-ben dobták piacra és 120 millió példányt adtak el belőle. Ezt a készüléket nem a Nokia, hanem a HDM gyártja, az a finn cég, amelyik licenc-megállapodást kötött a Nokia márkanév használatáról.

Meghalt a Trónok harcának óriása

Elhunyt 36 évesen Neil Fingleton, a Trónok harca című tévésorozatban Óriás Maget alakító, 233 centiméter magas brit színész – közölte vasárnap a Daily Mail brit napilap.

Megérkezett az első fekete gólya Gemencre

Golya

Megérkezett az első fekete gólya a magyarországi gemenci erdőbe. A fokozottan védett faj GPS-jeladóval ellátott példányát webkamerán át is figyelemmel lehet követni. Tóbiás, a 18 éves hím vasárnap délelőtt kilenc óra előtt néhány perccel szállt le a keselyűsi erdészet területén lévő, bekamerázott fészkére. A madár legkorábban 2014-ben, február 24-én érkezett meg a Gemencbe, tavaly március 25-én tűnt fel. A GPS-jeladóval felszerelt másik fekete gólya, Zoltán is úton van, február 21-én Kartúmtól északra, a Nílus völgyében járt, azóta nem küldött adatot a jeladó – írta közleményében a Gemenc Zrt. Tóbiás és párja életét 2013 óta lehet figyelemmel követni webkamerán keresztül a Gemenc Zrt. honlapján.

A tél megijedt a temerini sokaságtól

Vidám, zenés kavalkád várta volna Temerin központjában, hogy elűzze telet, de a tél úgy látszik, megijedt a sokaságtól, és a farsangolók élvezhették a meleg, napos időt egész délután. Tizenhat éve szervezik meg a farsangi felvonulást Temerinben, amelyen egyre többen vesznek részt.   

Egyre több közösségi oldalon kialakult kapcsolatból lesz házasság

hazassag

A Facebook nem társkereső, mégis egyre több szerbiai házasság köttetik a legnagyobb közösségi oldalnak köszönhetően. Legalábbis a szerbiai anyakönyvvezetők tapasztalata az utóbbi időben az, hogy mind több olyan pár mondja ki előttük a boldogító igent, akik a Facebookon keresztül kötöttek ismeretséget – írja a VajdaságMA hírportál.

Ma van farsangvasárnap

farsang vasarnap

Ma van farsangvasárnap, azaz a farsangi ünnepkör záró, 3 napos szakaszának az első napja. Régebben ennek a napnak nagy jelentősége volt, hiszen ekkor derült ki, hogy a farsangi báli időszakban mely legények és lányok találtak egymásra.

Tizenötödik alkalommal szerveztek Vőfélybált Palicson (videó)

vofelybal3

Egy igazi lakodalom hangulatát varázsolták a vendégek elé a vőfélyek, az ifjú pár és az Eridánusz zenekar. A legidősebb, 92 éves vőfély Zentáról érkezett a palicsi Takács terembe.

Pocsék filmért Arany Málna jár

Hillary's America

A Hillary Clintont kritizáló dokumentumfilm kapta idén a legrosszabb film díját. Összesen négy Arany Málna-díjat érdemelt, csakúgy mint a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című film. Előbbinek a rendezője és a szereplői is a legpocsékabbnak találtattak a 2016-os évben, a Batmanes film pedig egyebek mellett kiérdemelte a legrosszabb forgatókönyv és a legrosszabb

33. Túriai Kolbászfesztivál, elkészítették a világ leghoszabb kolbászát (videó)

Kolbaszfeszt-S

Csaknem két tonnát nyom a világ legnehezebb házikolbásza, amit a hagyományos Turiai Kolbászfesztiválon mutattak be a látogatóknak. A faluban háromnapos népünnepélyt tartanak, így népszerűsítik a házi készítményeket.

Szerbiában kevesen vásárolnak az interneten

internetes vasarlas

A tavalyi évben közel 79 ezer szerbiai álampolgár vásárolt valamit az interneten. Ez 5 ezerrel több, mint az előző évben. Ez világszinten azonban nagyon kevés. A legtöbb árut Kínából rendelték az emberek. A szerbiai állampolgárok a hatályban levő jogszabályok is eltántorítják a vásárlás ezen formájától.

Farsangoló ovisok Makkhetesen (videó)

farsang ovisok makkhetes

Színes jelmezekbe öltözve, kiszebábot égetve búcsúztatták a telet a makkhetesi Hófehérke óvodában. A vidám mulatság a farsangi öltözékek bemutatójával kezdődött, majd a télűző felvonulás után a gyermekek szüleiknek, nagyszüleiknek elszavalták azokat a

Télűző mulatságot tartottak a hajdújárási diákok (videó)

farsang Hajdujaras

A tavaszias időjárásból ítélve a farsangi hangoskodóknak sikerült elűzniük a telet. Egymást követik a mulatságok és a felvonulások. Ma a hajdújárási gyerekek mozdultak meg.

Élhető bolygókat találtak a Föld közvetlen közelében

NASA

A NASA három élhető bolygót talált a Föld közvetlen közelében. Szerda este az űrkutatási hivatal munkatársai közölték, hogy hat, a Földdel azonos méretű bolygót találtak egy újonnan felfedezett, héttagú naprendszerben. A TRAPPIST-1 nevet viselő csillagrendszer mindössze 39 fényévnyire van a miénktől. A planéták közül három is élhető lehet, mert szinte biztos, hogy folyékony víz van rajtuk.

Drasztikusan csökkenti cukorfelhasználását a Nestlé

Nestle

Drasztikusan csökkenti cukorfelhasználását a Nestlé, a svájci élelmiszeripari vállalat 18 ezer tonnával kevesebb cukrot használ fel Európában 2020-ig, így átlagosan 5 százalékkal csökken termékei cukortartalma – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a cég folyamatosan csökkenti termékei cukor-, só- és zsírtartalmát, ezzel együtt növeli olyan hasznos összetevők, mint a teljes értékű gabona arányát.

Keresik az Országház Borát

Orszaghaz bora

Borkiválasztást hirdetett az „Országház Bora 2017” cím elnyerésére a magyar Országgyűlés elnöke, Kövér László. A kiválasztáson a bortermelők mindazon palackozott minőségi és különleges minőségű borai vehetnek részt, amelyek a magyarországi előírásoknak megfelelnek, és Magyarországon kereskedelmi forgalomba kerültek. Lehet nevezni olaszrizlinget, furmintot és furmint alapú házasítást, egyéb száraz fehérbort hárslevelű, juhfark, kéknyelű, ezerjó fajtából, kékfrankost, bikavért, cabernet franc-t, kadarkát és tokaji aszút.

Ma kezdődik a mohácsi busójárás

buso

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik ma a mohácsi busójárás, amelyen hat napon át minden eddiginél több, mintegy 1300 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban. A busójárás ideje alatt 33 helyszínen reggeltől estig csaknem nyolcvan programra várják az érdeklődőket.

Négy helyett öt előadást ad Budapesten a Cirque du Soleil

Cirque du Soleil

A korábban tervezett négy előadás mellé egy ötödiket is tart a világhírű Cirque du Soleil a magyar fővárosban. A kanadai székhelyű utazó társulat Varekai című produkciója május 12-én, illetve a következő két napon, mindkétszer dupla előadáson látható a Sportarénában.

Dubrovnikban forgatják az új Robin Hoodot

dubrovnik

A következő két hétben a dél-dalmáciai Dubrovnikban forgatják az új Robin Hood film egyes jeleneteit – közölte a horvát sajtó a hétvégén. Otto Bathurst filmrendező szombati sajtótájékoztatóján elmondta: mielőtt felfedezte volna Dubrovnikot, három hónapig sikertelenül kutatott Angliában megfelelő helyszín után, amely hűen ábrázolta volna a középkori Nottinghamet. Kiemelte: Dubrovnik mellett egyebek között azért döntött, mert az emberek nyitott voltak az együttműködésre.