Category Archives: Színes

27 éves Yugóval indulnak Mongóliába

Két 23 éves fiatalember és egy 27 éves Yugo nemsokára egy 20 ezer kilométeres útra indul. Az óbecsei fiatalok Mongóliába tartanak. Ha minden a terv szerint halad, két hónap alatt teszik meg az utat oda-vissza Ulánbátor és Óbecse között.  

Elloptak egy 100 kilogramm súlyú aranyérmét egy berlini múzeumból

Bode Museum

Elloptak egy világhírű, 100 kilogramm súlyú színarany érmét a berlini Bode Múzeumból hétfőre virradóra. A műkincstolvajok a múzeum mellett húzódó vasúti hídról másztak be az épületbe létrán, egy ablakon keresztül, ahonnan egy 53 centiméter átmérőjű, 3 centiméter vastag érmével távoztak.

Legális lesz a fű Kanadában 2018-ban

marihuana

2018 júliusától legális lehet Kanadában a marihuána – nemcsak a fogyasztás, hanem a termesztés is, értesült a kanadai CBC kormányközeli forrásokból. Úgy tudni, hogy áprilisban jelentik majd be azt a törvénytervezetet, ami 2018 második felétől legálissá tenné a rekreációs marihuánafogyasztást, sőt, otthononként négy növény termesztését is. Összesen 30 gramm marihuánát tarthatnának maguknál a kanadaiak.

Érintetlen szarkofágot találtak Magyarországon

A magyarországi Környe határában szántás közben egy még érintetlen szarkofágot találtak, mely egy 1700 évvel ezelőtt élt nő sírja volt. A márgából készült koporsó 40 centis mélységben volt, csak ekétől származó sérülések voltak rajta. Belsejében a csontok anatómiai rendben feküdtek, a halott mellé szokatlanul sok, hét

Fehér oroszlánok a Palicsi Állatkertben (videó)

feher oroszlan 1

Fehér oroszlánok érkeztek a Palicsi Állatkertbe. Sumba és Belkó egyelőre nem tekinthetőek meg, de már nem kell sokáig várniuk a látogatóknak. Hamarosan mindenki megnézheti az egzotikus nagymacskákat.

Az amerikai mozik legnézettebb filmje: A szépség és a szörnyeteg

beautyandthebeast

Továbbra is a Disney játékfilmje, A szépség és a szörnyeteg vezeti az észak-amerikai mozis kasszasikerlistát: a hétvégén 88,3 millió dollárral növelte bevételeit, globálisan pedig átlépte az 500 millió dolláros jegybevételt az Emma

Két tűz között – sportnap Újvidéken

sportnap S

Több mint 1000 újvidéki általános iskolás vett részt a községi Két tűz között játékban, amellyel a sport kedvező hatását népszerűsítették.

Kitiltják egyes repülőjáratok fedélzetéről a nagyobb elektronikus eszközöket

laptop

Az Egyesült Királyság is kitiltja a nagyobb elektronikus eszközöket több közel-keleti és észak-afrikai országból érkező repülőjárat fedélzetéről. Korábban hasonló intézkedéseket jelentett be az Amerikai Egyesült Államok kormánya is. A Trump-kormányzat számos Amerikába tartó repülőgép utasának megtiltja, hogy a fedélzeti poggyászba laptopokat, iPadeket és egyéb nagyobb elektronikai eszközöket pakoljanak és használjanak. Az intézkedést a muzulmán többségű országokból induló járatokon léptetik életbe.

Idén is Bill Gates vezeti a leggazdagabbak Forbes-listáját

forbes lista

Idén is Bill Gates a világ leggazdagabb embere a Forbes listáján, jelenlegi vagyonát 86 milliárd dollárra becsüli az amerikai üzleti magazin. A 61 éves üzletember, a Microsoft szoftveróriás társalapítója a 4. egymást követő évben vezeti a világ leggazdagabbjainak listáját, amelynek élén összesen 18 alkalommal állt az elmúlt 22 évben.

Emberhez szoktatnák TankArit, a Szegedi Vadaspark tatuját (videó)

tatu S

Öt éve lakik három tatu a Szegedi Vadasparkban. Korábban is születtek már utódok, melyek más állatkertekbe kerültek, most azonban az állatkert úgy döntött, az októberben született TankArit megtartják, sőt úgy nevelik föl, hogy ne féljen az embertől.  

Magyarkanizsa: Tavaszváró, Sándor-napi gyalogtúra (videó)

termeszetjarok

A magyarkanizsai Természetjáró Egyesület idén is megszervezte a Magyarkanizsa és Zenta közötti hagyományos Tavaszváró, Sándor-napi gyalogtúrát.

Telitalálat a szerbiai lottón

Clipboard01

Hetes találatot húztak ki péntek este a lottón Szerbiában, ez az első telitalálat az idén. A szerencsejáték győztese 147 millió 221 ezer 447 dinárt nyert, ami 1 millió 187 ezer euró értékének felel meg. A szelvényt Mladenovacban fizették be.

Kilenc szerencsejátékosnak volt hatos találata, ők fejenként

Az MTTK egy szurikátát fogadott örökbe, új állatokkal gazdagodik a Palicsi Állatkert (videó)

szurikata

Szurikátát fogadott örökbe a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata a Palicsi Állatkertben. Ezzel vállalták, hogy anyagilag támogatják, illetve önkéntes munkával segítik az intézmény.

Új lakói vannak a Palicsi Állatkertnek (videó)

kecsensolyom-palics

Egy magánszemélytől koboztak el nemrégiben négy kerecsensólymot. Az állatokra rossz állapotban, nem megfelelő körülmények között talált rá a hatóság. A négy madár közül kettőt azonnal szabadon engedtek, két társuk viszont a Palicsi Állatkertben lábadozik.

Hatalmas fáraószobrot találtak Kairó külvárosában

A boy rides his his bicycle past a recently discovered statue in a Cairo slum that may be of pharaoh Ramses II, in Cairo, Egypt, Friday, March 10, 2017. Archeologists in Egypt have discovered a massive statue that may be of pharaoh Ramses II, one of the country's most famous ancient rulers. The colossus, whose head was pulled from mud and groundwater by a bulldozer on Thursday, is around eight meters (yards) tall and was discovered by a German-Egyptian team. (AP Photo/Amr Nabil)

Hatalmas fáraószobrot találtak Kairó külvárosában – jelentette be az Egyiptomi Régiségek Minisztériuma. A szakértők úgy vélik, hogy a sáros gödörből előkerült szobor II. Ramszeszt ábrázolja. A darabokra tört, kvarcból készült szobrot német és egyiptomi régészek találták meg az egykori Héliopolisz területén – a város az ókorban Ré napisten kultuszának központja volt.

Szabadkán az idei esküvői trendek (videó)

Eskovi Kiallitas-S

2017-ben a menyasszonyok merészebb ruhákat is bevállalnak – állítják a divattervezők. Egyre divatosabbá váltak a színes darabok. Szabadkán immár hatodik éve szervezték meg az esküvői kiállítást, ahol az érdeklődők megtudhatják, hogy melyek az idei trendek.

Ruhaköltemények, tortaremekek és számtalan virágdekoráció várta

Sára, Tóbiás felesége is megérkezett Magyarországra

feketegolya-e1488822483232

Már a felesége is hazatért Tóbiásnak, a gemenci gólyának. Néhány nappal maradt csak le az elsőként Magyarországra érkező fekete gólya párja: március 6-án már a tojó, Sára is feltűnt Tóbiás mellett a bekamerázott gemenci fészekben. Még február végén érkezett a hír, hogy megérkezett az első fekete gólya a gemenci erdőbe. A madarat Tóbiásnak hívják, 18 éves, évek óta ugyanabba a fészekbe tér vissza, ahová most is érkezett.

Egy hátizsákkal három kontinensen – az oromi világjáró beszámolója (videó)

losonc-S

Egy hátizsákkal három kontinensen – pénz nélkül. Ezzel a címmel tartott tegnap este élménybeszámolót a magyarkanizsai Községi Ifjúsági Iroda szervezésében Losonc Csongor. A vállalkozó kedvű 27 éves oromi fiatalember pár év leforgása alatt bejárta már Európa, Észak- és Dél-Amerika számos országát. Mindig egyedül utazott, stoppal vagy ahogy tudott, de mindig eljutott oda, ahova az adott pillanatban kigondolta, pedig sem nyelvtudása, sem pénze nem volt hozzá. Útjain csak az interneten fellelhető, utazókat segítő oldalak információira támaszkodott.

Összeomlott Málta látványossága, az Azúr Ablak

azur_ablak_malta

Az ikonikus sziklaképződmény szinte teljesen eltűnt – írja a helyi sajtó. Szemtanúk szerint a viharos tenger nagyon erősen csapkodta a sziklákat, az Azúr Ablak íve hatalmas robajjal zuhant bele a tengerbe.

Belebetegedett a pénzbe

apropenz

Ötkilónyi aprópénzt evett meg egy tájföldi teknős, ma megműtötték. A helyi hiedelem szerint hosszú életű lesz az, aki érmét dob egy teknős páncéljára. A nőnemű zöldteknős az elmúlt évek során összesen 915 darab pénzérmét nyelt le