Category Archives: Színes

Az újszülött járó babára kíváncsi a világ

vlcsnap-2017-05-29-18h12m50s161

Pár perccel a születése után megtette az első lépéseit egy újszülött Brazíliában. A kislányt a szülésznő egy kézzel tartotta, ő pedig egymás elé tette a lábait. Asszonyom, a lánya jár! – így kiáltott fel a bába, majd folytatta: Meg akartam fürdetni, de elszökik! A felvétel bejárta a közösségi médiát, péntek óta több mint 50 millióan nézték meg a videót.

Reklámmentessé válik az M2 a gyermekműsor-sávban

Mtv2_logo

Reklámmentessé válik június elsejével az M2 gyermek- és ifjúsági csatorna abban az idősávban, amikor a legkisebbeknek szóló műsorokat sugározza – jelentette be a gyereknapon, a Családok világtalálkozója rendezvényén a magyarországi emberi erőforrások minisztere.

A budapesti Országház felkerült a világ legnépszerűbb látnivalóinak listájára

orszaggyules

Az egyik legnépszerűbb globális turisztikai portálon, a TripAdvisor-on a budapesti Országházat is beválasztották a legnépszerűbb látnivalók listájába. Az elmúlt egy év során az oldal felhasználói által leadott szavazatok alapján rangsorolták a legjobbakat,

A kalózok vittek mindent az észak-amerikai mozikban

karib-tenger kalozai 5

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja behajózott az észak-amerikai mozikba a hétvégén, és meghódította a kasszasikerlistát. A kalózos film ötödik epizódjára péntektől vasárnapig 62,2 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.

Ami jár, az jár – gondolhatta magában Trump

Trump

Sokan felháborodtak azon, hogy a brüsszeli NATO-székház megtekintése közben Donald Trump amerikai elnök félrelökte Montenegró miniszterelnökét, Duško Markovićot. Az Egyesült Államokban már petíciót is indítottak

Oldalakat loptak el a Tito-részvétnyilatkozatok könyvéből

Tito

A világ vezető politikusainak és közéleti személyiségének részvétnyilvánító bejegyzéseit és aláírásait tartalmazó lapokat lophattak el Josip Broz Titónak, Jugoszlávia egykori örökös elnökének emlékházából – számolt be róla a Večernje novosti című szerb napilap pénteken.

A határon bukott le a drogcsempész galamb

Extasyval teli hátizsákot találtak egy galambon Kuvaitban. A rendőrség ezen a héten fogta el a madarat, amely drogot csempészett a hazafelé vezető útján egy kis hátizsákban. A galamb állítólag Irakból jött, és a határőrök a határon látták meg és fogták el, akkor vették észre a droggal teli hátizsákot, amelyben 178 darab tabletta volt.

Tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon Mark Zuckerberg

Facebook CEO and Harvard dropout Mark Zuckerberg delivers the commencement address at Harvard University commencement exercises, Thursday, May 25, 2017, in Cambridge, Mass., (AP Photo/Steven Senne)

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, az Egyesült Államok egyik legrégibb, a világ egyik legjobb egyetemén. Zuckerberg, aki annak idején kimaradt a Harvardról, csütörtökön visszatért a Massachusetts állambeli Cambridge-ben lévő tekintélyes tanintézménybe, és ő mondta el az amerikai egyetemeken hagyományos ünnepi évzáró beszédet. Mielőtt szólásra emelkedett, átvette az egyetem tiszteletbeli doktori címéről szóló oklevelet.

Igazi matuzsálem a Budakeszi Vadaspark hiúza

hubert1

Hubert, az intézmény nagyragadozója idén már a 23. életévét ünnepli, ezzel feltehetően kontinensünk korelnöke. A fokozottan védett, Európa vadonjaiból szinte teljesen eltűnt eurázsiai hiúzt a Budakeszi Vadaspark szakemberei még a széltől is óvják, ez a hajlott korú macskaféle esetében már valóban szó szerint értendő. Az állatkertekben és a vadasparkokban a nyugodt, stresszmentes életkörülmények, a folyamatos, szakszerűen megtervezett táplálás és a gondos orvosi ellátás megléte, illetve a természetes ellenségek hiánya miatt az állatok jóval tovább élnek, mint a vadonban.

Oldtimer találkozó Óbecsén

oldtimer becse

Az Óbecse–Törökbecse Oldtimer Club szervezésében ötödik alkalommal kerül sor a nemzetközi oldtimer találkozóra. A program vasárnap délelőtt Beodrán kezdődik a múzeum előtt,

Orbán-napi rendezvények Palicson

palics ido 2

Orbán-napi rendezvényeket tartanak Palics 555. évfordulója alkalmából csütörtöktől vasárnapig. Az első napon kiállításmegnyitót és könyvbemutatót tartanak a Vigadó konferenciatermében. Pénteken este kezdetét veszi a Folk Music Fest népzenei fesztivál.

Mennyibe kerül a ballagás? (videó)

zeneiskolaballagas-S

Közeleg a középiskolások ballagása. Ilyenkor a diákok számára a legfontosabb teendő, hogy jól szerepeljenek az érettségin. A másik nagyon fontos dolog az elmaradhatatlan bankett, ahol megünneplik az együtt eltöltött négy évet, és ami igen nagy költségekkel jár. A szülőknek ilyenkor mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Tánccal ünnepeltek a ballagók Szabadkán (videó)

ballagok tanca

Búcsút intenek a végzős diákok a középiskolás éveknek. A ballagók immár negyedik éve ezen a napon egy közös tánccal ünneplik meg azt, hogy nekivágnak a nagybetűs életnek. A Szabadka központjában megszervezett táncon minden helyi középiskola részt vett.

Lista a protokolláris ajándékokról – „bölény”, kard, puskák…

Clipboard01

Közzétették a listát arról, hogy a szerbiai politikusok milyen protokolláris ajándékokat kaptak 2016-ban. Aleksandar Vučić kormányfőként több mint 400 ezer dinár értékben kapott tárgyakat.

A 45 protokolláris figyelmesség közül a legdrágább egy

Drámai pillanatok a kanadai kikötőben (videó)

Clipboard01

Berántott egy kislányt az oroszlánfóka a tengerbe. Drámai pillanatok láthatók a kanadai Richmond Stevestion kikötőjében rögzített felvételen, ahogy egy kiránduló család egy hatalmas oroszlánfókát nézeget boldogan, figyelik, ahogyan úszkál és jókat nevetnek játékos

Nemzetközi fajkutya-kiállítás a kelebiai ménesben

Idén is megrendezték a nemzetközi fajkutya-kiállítást a kelebiai ménesben. Megválasztották a legszebb fiatal kutyát, a legszebb tenyészpárt és a legszebb tenyészcsoportot. A rendezvényen kísérőprogramként a nem fajtiszta ebeket is pontozták.

Tehetségkutató versenyt rendezett a zentai Gyermekbarátok Egyesülete (videó)

most mutasd meg-S

Most mutasd meg címmel tehetségkutató versenyt rendezett a zentai Gyermekbarátok Egyesülete, amelynek a zentai Művelődési Ház adott otthont. A megmérettetésre színes produkciókkal érkeztek a gyerekek.

A szervezők a tehetségeket keresték, de emellett szerették volna, ha minden gyerek megmutathatná, hogy mit is tud valójában. A

Kollektív házasságkötés Belgrádban

Clipboard01

Száznegyvenhét pár esküdött örök hűséget egyszerre Belgrádban. A kollektív házasságkötést a szerb parlament előtt szervezték meg. A legfiatalabb pár 21 éves, a legidősebbek pedig már a hetvenes éveikben járnak.

Először a menyasszonyok, majd a vőlegények mondták ki kórusban

Szabadka: Kiállítások, játszóházak és koncertek a Múzeumok Éjszakáján (videó)

muzeumok ejszakaja-S

Kiállításokkal, játszóházakkal és koncertekkel ünnepelték Szabadkán a Múzeumok Éjszakáját. A szabadkaiak a szombat délutánt és estét a

Gyakorlatban is kipróbálták a tanultakat a horgászszakkörösök (videó)

fly-fishing-1149502_1280

A tornyosi Tömörkény István Általános Iskolában februárban indult a horgászszakkör. A mintegy 25 résztvevő diák ma egy horgászkirándulás keretében, a kispiaci Tornai-tavon próbálhatta ki, mit sajátított el a tanultakból.

A tóparton nagy volt az öröm, ha valaki halat fogott. Hegyi Márk