Category Archives: Magyarország

A magyar miniszterelnök a Facebookon gratulált a Mindenki című film alkotóinak

orban-oscar

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán gratulált a Mindenki című film alkotóinak, akik megkapták a legjobb rövidfilmért járó Oscar-díjat. Wow! Két éven belül két Oscar-díj. Gratulálok Mindenkinek, aki részt vett az alkotásban

Elhunyt Berek Katalin érdemes és kiváló művész

berek-katalin

Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Berek Katalin érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze. A művészt vasárnap érte a halál, temetéséről később intézkednek.

Hargitai Miklós a MÚOSZ új elnöke

hargitai miklos

Hargitai Miklós, a Népszabadság volt és a Népszava jelenlegi munkatársa került a Magyar Újságírók Országos Szövetségének élére – közölte a szervezet. A tisztújító ülést szombaton tartották, Hargitai Miklós munkáját nyolc tagú elnökség segíti.

Hétfőn hajnalban kiderül, hogy lesz-e újabb magyar Oscar-díjas

oscars-759-759x415

Hétfő hajnalban 89. alkalommal adja át az Oscar-díjakat az Amerikai Filmakadémia. A szobrot egy több mint 7000 fős bizottság ítéli oda. Díjazzák a többi között a legjobb filmet, rendezőt, női, férfi fő-, és mellékszereplőket. A legrangosabb filmművészeti díjnak magyar esélyese is van, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje.

Magyarország: Folyamatosan nő a házasságkötések száma

hazassagkotes_eskuvo

Ötödik éve nő az esküvők száma Magyarországon, tavaly tízezerrel több frigy köttetett mint 2014-ben – derül ki a legfrissebb adatokból. A nők átlagosan 29, a férfiak pedig 32 éves korukban mondják ki a boldogító igent.

Orbán: A kommunizmus bűneit Nyugaton még ma is sokan mentegetik (videó)

orban emleknap

Elfogadhatatlan, hogy a kommunizmus bűneit még manapság is mentegetik – mondta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szombaton a Nemzeti Örökség Intézetének a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett megemlékezésén,

Tuzson Bence: Ne vegzálják a határokon az uniós polgárokat!

hatar-horgos

Az illegális migrációt kéne megállítani, nem az uniós polgárokat vegzálni a határokon – mondta egy készülő EU-rendelet kapcsán Tuzson Bence magyar kormányzati kommunikációért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján szombaton.

Georg Spöttle: Nincs perspektívája a bevándorlóknak

bevandorlok_nemetorszag

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a Németországban élő bevándorlóknak hosszútávon nincs perspektívája, ha nem kapnak munkát, nem tudnak felzárkózni, akkor könnyen radikalizálódhatnak.

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

kommunizmus aldozatainak emleknapja

Budapesten és több vidéki városban is tartanak megemlékezéseket. A Rákoskeresztúri új köztemető 297-es parcellájánál beszédet mond Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Délután, ugyancsak Budapesten, a XI. kerületben, a Memento: az 1945-56 között kivégzettek emlékművénél lesz megemlékezés.

Elhagyta Magyarországot a jeges ár

Kisköre, 2017. február 16.
Drónnal készült felvételen jégzajlás a Tiszán a kiskörei vízlépcsõnél 2017. február 16-án. A feltorlódott jégtömeg áthaladt a vízlépcsõn, elérte a Kisköre és Tiszaroff közötti folyószakaszt.
MTI Fotó: Ruzsa István

Levonult vasárnap a jeges ár a Tiszán, reggel Szegednél járt és hétfőre el is hagyta Magyarországot az uszadékkal, egykori úszótestekből levált hordókkal és szeméttel teli jég. A jéggel együtt hömpölyögnek az uszadékfák és fatörzsek.

Négy helyett öt előadást ad Budapesten a Cirque du Soleil

Cirque du Soleil

A korábban tervezett négy előadás mellé egy ötödiket is tart a világhírű Cirque du Soleil a magyar fővárosban. A kanadai székhelyű utazó társulat Varekai című produkciója május 12-én, illetve a következő két napon, mindkétszer dupla előadáson látható a Sportarénában.

Több mint 150 határsértőt tartóztattak fel a hétvégén a magyar hatóságok

hatarszemle-S

158 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig Magyarország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 64, szombaton 21, vasárnap 48 embert tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál rendőrök és katonák.

Ma kezdi meg tavaszi ülésszakát a magyar Országgyűlés

orszaggyules

A magyar Országgyűlés négynapos üléssel ma kezdi meg tavaszi ülésszakát. A parlament négy, a közelmúltban elhunyt volt képviselőről is megemlékezik, köztük Torgyán József egykori földművelésügyi, valamint Katona Kálmán korábbi közlekedésügyi miniszterről.

Családban élni és magyarnak maradni a szülőföldön (videó)

Budapest, 2017. február 18.
Lezsák Sándor, az Országgyûlés alelnöke beszél a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége konferenciáján az Országházban 2017. február 18-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Családban élni és magyarnak maradni a szülőföldön – ez volt a címe az ötödik alkalommal megrendezett Családi napnak Budapesten. Az Országházba a külhoni magyar lakta vidékekről több százan érkeztek a közös programokra.

Lezsák Sándor: a család, a tanárok és a politika felelőssége a gyermekek tehetségének előhívása

lezsak

Nincs tehetségtelen ember, csak tehetségtelen politika van, amelyik nem képes olyan helyzeteket teremteni, hogy kibontakozhasson a tehetség – mondta Lezsák Sándor, a magyar Országgyűlés alelnöke szombaton Budapesten.

Az idei évben tegnap próbáltak meg legtöbben illegálisan bejutni Magyarországra

hatarsertok

Rekordszámú bevándorló akart Magyarországra jutni pénteken: 235-en próbálták meg átlépni a határt, idén eddig a legtöbben – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti híradójában.

Alkalmi határátkelők nyíltak a magyar-román határon

Pocsaj, 2017. február 18.
Kecskés Gyula, Pocsaj polgármestere, Bíró Rozália, a román parlament külügyi bizottságának elnöke, Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Közgyûlés elnöke és Kelemen Zoltán, a romániai Biharfélegyháza polgármestere (középen, b-j) megnyitják a Pocsaj és a romániai Biharfélegyháza közötti alkalmi átkelõhelyet 2017. február 18-án. Tíz új alkalmi határátkelõ nyílik szombati - a csanádpalotai vasárnapi - nyitvatartással a magyar-román határszakaszon. Ezzel megduplázódott a határátlépési helyek száma, így több lehetõsége van a határ két oldalán élõknek a találkozásra és a kapcsolattartásra.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tíz új, alkalmi nyitvatartással működő határátkelő nyílik a magyar-román határszakaszon, ezeket szombatonként használhatják az utazók.

Potápi: A magyarság megerősítésére és sorsközösség vállalására kötelez Szent László öröksége

Gyõr, 2017. február 17.
Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester, Veres András gyõri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelõs államtitkár (b-j) a Szent László-év megnyitóján a gyõri városháza dísztermében 2017. február 17-én.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Kárpát-medencei magyarság megerősítésére és a közép-európai országok szoros együttműködésén alapuló sorsközösség vállalására kötelez ma Szent László öröksége – hangsúlyozta Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Győrben, a Szent László-év központi megnyitóján.

Előzetesbe került egy bolgár embercsempész

embercsempesz

Előzetes letartóztatásba került egy embercsempész bolgár sofőr, aki 2015 júniusában egy kisteherautó sofőrjeként vett részt illegális bevándorlók szállításában. A szakértők megállapították, hogy az S. Jordanov által szállított embereknél a zárt raktérben fennállt a túlmelegedés és kiszáradás veszélye.

A tiszai jéghullám Szolnokon át Csongrád felé tart

Szolnok Tisza

Az árhullám, amely Szolnokot is elérte, tovább halad Csongrád irányába. Bár még fennállnak a figyelmeztetések, a szakértők szerint lassan, de fokozatosan csökken az árvízvédelmi készültség Magyarországon, a Dunáról például már teljesen eltűnt a jég. Szolnokon az alig fél órán át tartó áramlat nem okozott semmilyen kárt és viszonylag csendesen haladt végig a Tisza azon szakaszán.