Category Archives: Magyarország

Szijjártó: nemzetközi szervezetekhez fordul a kormány az EP-határozat miatt

Szijjártó Péter

A magyar kormány nemzetközi szervezetekhez fordul, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget – közölte Szijjártó Péter.

Reklámmentessé válik az M2 a gyermekműsor-sávban

Mtv2_logo

Reklámmentessé válik június elsejével az M2 gyermek- és ifjúsági csatorna abban az idősávban, amikor a legkisebbeknek szóló műsorokat sugározza – jelentette be a gyereknapon, a Családok világtalálkozója rendezvényén a magyarországi emberi erőforrások minisztere.

A budapesti Országház felkerült a világ legnépszerűbb látnivalóinak listájára

orszaggyules

Az egyik legnépszerűbb globális turisztikai portálon, a TripAdvisor-on a budapesti Országházat is beválasztották a legnépszerűbb látnivalók listájába. Az elmúlt egy év során az oldal felhasználói által leadott szavazatok alapján rangsorolták a legjobbakat,

Nenad Ivanišević – A magyar határzár enyhítette a migrációs nyomást (videó)

nenad ivanisevic

Magyarország döntése a határzárról, az, hogy a migránsok nem tudnak átjutni magyar területre enyhítette a migrációs nyomást, és a bevándorlók szinte teljesen elkerülik Szabadkát, illetve ezt a térséget – nyilatkozta Nenad Ivanišević a Pannon RTV kérdésére Szabadkán.

Heves viharok Magyarországon

vihar

Magyarországot sem kerülte el a vihar kedd délután. A főváros mellett további hetven településen pusztított jégeső és nagy mennyiségű eső.

Magyar diákokra támadtak a migránsok Calais közelében

Magyar diákokra támadtak a bevándorlók a franciaországi Calais közelében. Az ijedtségen kívül senkinek sem esett baja. A tanulók tanáraikkal együtt egy szakmai versenyre tartottak Londonba. Azonban a francia sztrádán úttorlaszt építettek a bevándorlók.

Két év alatt 104 külhoni tanműhely és gazdaság létrejöttét támogatta a magyar kormány

mezgazsuli-S

Az elmúlt két évben 104 tanműhely és tangazdaság létrejöttét támogatta a magyar kormány a Kárpát-medencében több mint 738 millió forint felhasználásával a “2015 a külhoni magyar szakképzés éve” program keretében

Erdélyre is kiterjeszti gazdaságfejlesztő programjait a magyar kormány

magyar_levente

Vajdaság és Kárpátalja után Erdélyre is kiterjeszti a magyar közösségek megerősítését szolgáló gazdaságfejlesztési programjait a magyar kormány. A Mezőség maros megyei részét felölelő első, egymilliárd forintos keretösszegű mintaprogram beindítását ma jelentette be Marosvásárhelyen Magyar Levente,

Hivatali vesztegetés miatt vettek őrizetbe határrendészeket Röszkénél

hatarrendor

Hivatali vesztegetés elfogadása miatt vettek őrizetbe 32, a Röszkei Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészt, az ügyészség tíz ember esetében indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését – hozta nyilvánosságra a magyar Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.

Kovács Zoltán – Magyarország nem adja fel nemzeti szuverenitását

kovacs-zoltan-ok

A magyar kormány nem hajlandó feladni további elemeket a nemzeti szuverenitásból – jelentette ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán. Kovács Zoltán kiemelte, a migrációról és a biztonságról, Európa jövőjéről alkotott elképzelések között markáns különbségek tapasztalhatók az Európai Unióban.

Orbán: Ostoba dolog Magyarországot pellengérre állítani

orbam_budapest

Ostoba dolog Magyarországot pellengérre állítani, amikor az Európai Unió első vagy második legnagyobb növekedését adja, itt csökken a legjobban a munkanélküliség, betartják az összes európai pénzügyi szabályt, csökken az államadósság – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Varga Mihály: A 2018-as büdzsé a munkából élők költségvetése lesz

varga_mihaly

A magyar nemzetgazdasági miniszter a munkából élők költségvetésének nevezte a 2018-as büdzsét ma a parlamentben. Azt mondta, a jövő évi költségvetés minden magyar ember számára megteremti a lehetőségét annak, hogy ismét léphessen egyet előre a saját életében.

Stratégiai megállapodást kötött Magyarország a Bohong-csoporttal

szijjarto kina

Stratégiai megállapodást kötött kedden Csungkingban Magyarország a Bohong-csoporttal, amely a világ legnagyobb kipufogógyártója – mondta el az MTI-nek telefonon Kínából Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető ismertette,

Grezsa: a magyar nemzetpolitika szerves részévé vált a KCSP

grezsa_istvan_002-620x330

A magyar nemzetpolitika szerves részévé vált a Kőrösi Csoma Sándor-program, amelynek keretében fiatalok utaznak a diaszpórában élő magyarokhoz – mondta a program politikai vezetője kedden Budapesten. Grezsa István kormánybiztos

Orbán: A kormány célja minél több kínai befektetőt vonzani Magyarországra (videó)

orban_peking2

A globalizáció régi modellje véget ért, a Kelet felzárkózott a Nyugat mellé, és a világ egy tekintélyes részének elege lett abból, hogy fejlett országok kioktatják például emberi jogokból, piacgazdaságból – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Pekingben.

Magyarország: Riasztást adott ki a zsarolóvírus miatt a Kormányzati Eseménykezelő Központ

szamitogepes bunozes

Riasztást adott ki a WannaCry zsarolóvírus miatt a Kormányzati Eseménykezelő Központ Magyarországon. Mint írták, a zsarolóvírus terjedése kapcsán rövid időn

Szijjártó: a legmagasabb szintre került a magyar-kínai együttműködés

szijjarto-peking

Az átfogó stratégiai partnerség szintjére emelte a kínai kormány a magyar-kínai kétoldalú együttműködést, ami Kínában a legmagasabb kategória – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, az Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével folytatott hivatalos tárgyalások után.

Orbán és Erdogan a kétoldalú kapcsolatokról tárgyalt Pekingben

orban_erdogan

A magyar-török kétoldalú kapcsolatok helyzetének áttekintése volt a fő napirendi pont Orbán Viktor magyar kormányfő és Recep Tayyip Erdogan török elnök szombati pekingi megbeszélésén. A politikusok a Pekingben vasárnap kezdődő Egy övezet,

2020-ig egymillió új munkahely jöhet létre Magyarországon

iroda

2020-ig egymillió új munkahely jöhet létre Magyarországon – nyilatkozta Cseresnyés Péter. A magyar Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős államtitkára kiemelte, még mindig nagy problémát jelent, hogy a munkaerőhiány és a munkanélküliség egyes régiókban egyszerre van jelen.

Bakondi György – Nagy fennakadásokat okozott a szisztematikus határellenőrzés (videó)

bakondi

Horvát és szlovén példát említett a szisztematikus határellenőrzés felfüggesztéséről szólva a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György szerint jól látszik, hogy már a nyári idegenforgalmi csúcs előtt mekkora fennakadásokat okoz, hogy a határokon ellenőrzik mindenki személyazonosságát, iratainak eredetiségét.