Category Archives: Magyarország

187 országban aludtak ki a fények a Föld Órája alkalmából

foldoraja gyor

Rekordszámú, 187 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája akció, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás negatív hatásaira. Budapesten fejlámpás túrával tették emlékezetessé az estét a Normafánál. Szombaton 20:30 és 21:30 között

Áder: Az Európai Uniónak a nemzetállamok közösségének kell maradnia

ader_duda

Magyarország és Lengyelország azon az állásponton van, hogy az Európai Uniónak a nemzetállamok közösségének kell maradnia – mondta Áder János magyar köztársasági elnök pénteken Lengyelországban, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából tartott államfői találkozó utáni sajtóértekezleten.

És az ünnep mindig elmarad? – Kónya Imre könyvbemutatója Szabadkán (videó)

konya imr

És az ünnep mindig elmarad? címmel mutatták be Kónya Imre könyvét csütörtökön Szabadkán a Városi Könyvtárban. A szerző Magyarország több mint húsz év politikai történéseinek színfala mögé enged bepillantani.

Bakondi: Magyarország nem enged migrációs politikájából

bakondi

Magyarország nem enged migrációs politikájából, mivel meggyőződése, hogy jogilag helyesen jár el, továbbá határvédelmi rendszerével nem csak a magyar, de valamennyi európai polgár biztonságát szolgálja – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton Budapesten.

Szabadkai rendezvénnyel indul a külhoni magyar családi vállalkozások éve program Kárpát-medencei körútja

csaladi vallalkozasok eve

Kezdetét veszi a 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve program Kárpát-medencei körútja, az első rendezvény jövő szerdán, március 22-én lesz Szabadkán.

Magyarország: Már ötvenkettő kanyarógyanús esetet regisztráltak

kanyaro_magyarorszag

Ötvenkettőre emelkedett a kanyarógyanús esetek száma Magyarországon, közülük 15 esetben igazolták is a betegséget – számolt be az Országos Epidemiológiai Központ főigazgató-főorvosa mai budapesti sajtótájékoztatóján.

Orbán: A második kerítés a legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd

Budapest, 2017. március 17.
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc címû mûsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2017. március 17-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar határon épülő második biztonsági kerítés, ha kell, a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Ezentúl a határon túli magyar birkózók is részt vehetnek a magyarországi bajnokságban (videó)

zentai birkozok-S

A jövőben a magyar állampolgársággal rendelkező határon túli magyarok is indulhatnak a magyarországi birkózó bajnokságon. A zentai birkózók közül már került ki anyaországi bajnok, és azt remélik nem lesz tiszavirág-életű a kezdeményezés.

Munkaszüneti nap lett Magyarországon nagypéntek

orszaggyules

Az erre vonatkozó javaslatot 163 igen szavazat és 2 tartózkodás mellett fogadta el a Magyar Országgyűlés. Orbán Viktor magyar miniszterelnök még tavaly októberben jelentette be, hogy egy nappal több munkaszüneti nap lesz.

Veronai baleset: Szijjártó Péter kitüntette a mentés vezetőit

szijjarto_verona

Ezüst emlékplakettet adott át szerda reggel Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter Veronában azoknak, akik a magyar autóbusz január 20-i szerencsétlensége után részt vettek a mentésben és az áldozatok megsegítésében.

Tuzson Bence: Egy fokkal biztonságosabb lett Magyarország

tuzson_bence

Egy fokkal biztonságosabb lett Magyarország – mondta az M1 aktuális csatornán a magyar kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán a bevándorlási szabályok megerősítéséről szóló törvénymódosítási javaslat elfogadásáról. Tuzson Bence hozzátette: a fizikai megerősítés mellett jogi megerősítésről is szó van.

Magyarország: Elindult a társadalmi konzultáció az iskolai kirándulások szabályairól

Busz-S

Elindult a magyar kormány internetes társadalmi konzultációja az iskolai kirándulásokra, a gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról – jelentette be a magyar oktatásért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Palkovics László közölte: a három kérdés a sofőrök egészségi állapotára, a gyermekeket szállító buszok műszaki állapotára és a sofőrök pihenőidejére vonatkozik.

A múlt héten 185 migránst tartóztattak föl a szerb-magyar határon

hatarsertok

Hatvankilenc határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig Magyarország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 15, szombaton 16, vasárnap 28 migránst tartóztattak föl

Magyarországon épülhet a világ első mészkőbarlangban működő fürdője

diosd furdo

A magyarországi Diósdon épülhet meg a világ első mészkőbarlangban működő fürdője. A föld felszín alá álmodott létesítmény megvalósítási tanulmányát már el is fogadta az önkormányzat.

Ankarában ülésezik a magyar-török gazdasági vegyes bizottság

Ankara, 2017. március 3.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Binali Yildirim török miniszterelnök (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (b) Ankarában 2017. március 3-án.
MTI Fotó: KKM/Szabó Árpád

Magyarország a lehető legnagyobb vízumkedvezményeket adja meg a török üzletemberek és gazdasági szereplők számára, miután Törökország korábban bevezette a magyar állampolgárok részére a vízummentességet – mondta el Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere pénteken Ankarában.

A magyar miniszterelnök a Facebookon gratulált a Mindenki című film alkotóinak

orban-oscar

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán gratulált a Mindenki című film alkotóinak, akik megkapták a legjobb rövidfilmért járó Oscar-díjat. Wow! Két éven belül két Oscar-díj. Gratulálok Mindenkinek, aki részt vett az alkotásban

Elhunyt Berek Katalin érdemes és kiváló művész

berek-katalin

Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Berek Katalin érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze. A művészt vasárnap érte a halál, temetéséről később intézkednek.

Hargitai Miklós a MÚOSZ új elnöke

hargitai miklos

Hargitai Miklós, a Népszabadság volt és a Népszava jelenlegi munkatársa került a Magyar Újságírók Országos Szövetségének élére – közölte a szervezet. A tisztújító ülést szombaton tartották, Hargitai Miklós munkáját nyolc tagú elnökség segíti.

Hétfőn hajnalban kiderül, hogy lesz-e újabb magyar Oscar-díjas

oscars-759-759x415

Hétfő hajnalban 89. alkalommal adja át az Oscar-díjakat az Amerikai Filmakadémia. A szobrot egy több mint 7000 fős bizottság ítéli oda. Díjazzák a többi között a legjobb filmet, rendezőt, női, férfi fő-, és mellékszereplőket. A legrangosabb filmművészeti díjnak magyar esélyese is van, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje.

Magyarország: Folyamatosan nő a házasságkötések száma

hazassagkotes_eskuvo

Ötödik éve nő az esküvők száma Magyarországon, tavaly tízezerrel több frigy köttetett mint 2014-ben – derül ki a legfrissebb adatokból. A nők átlagosan 29, a férfiak pedig 32 éves korukban mondják ki a boldogító igent.