Category Archives: Régió

Figyelmeztetés a Csíksomlyóra zarándoklóknak

bucsu

Hargita megye tiszti főorvosa eltanácsolja a szombati csíksomlyói zarándoklattól azokat a kisgyerekeket, akik még nem kaptak kanyaró elleni védőoltást, és az oltásaik ellenőrzésére kéri a zarándoklatra készülő fiatal felnőtteket.

Vasút-villamos kötné össze Szabadkát, Szegedet és Hódmezővásárhelyt (videó)

villamos-S

Szabadkáig épülhet a hódmezővásárhelyi villamos – ezt mondta pénteken Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a tram-trainről, a helyközi villamosról kijelentette: szükség van a beruházásra, de ésszerű áron és keretek között kell megvalósítani, mégpedig nemcsak Hódmezővásárhely és Szeged között, hanem a Szabadka–Szeged–Hódmezővásárhely-vonalon is.

Zoran Zaev ismertette az új macedón kormány összetételét

Skoplje, 17. maja 2017.- Tacno u podne u vili Vodno u Skoplju predsednik Makedonije Djordje Ivanov (D) urucio je mandat za sastav nove vlade predsedniku SDSM Zoranu Zaevu (L). Lider SDSM Zaev je mandat za sastav nove vlade dobio nesto vise od pet meseci od vanrednih parlamentarnih izbora, koji su odrzani 11. decembra prossle godine. FOTO TANJUG/ FOTO MIA/ IVANA BATEV/ nr

15 napon belül meg kell, hogy alakuljon Zoran Zaev új macedón kormánya. A Macedón Szociáldemokrata Párt mellett kisebbségi albán partok is szerepet kapnak az államvezetésben,

Szilágyi Péter: A magyar kormánynak kiemelten fontos a diaszpóra

Magyar zászló

Kiemelten fontos a magyar diaszpóra a magyar kormánynak, az elsődleges célok között a fiatalok megszólítása, a gazdasági kapcsolatok erősítése és a diaszpóradiplomácia szerepel – közölte Szilágyi Péter magyar nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár vasárnap, miután hollandiai magyar szervezetek

Nenad Ivanišević – A magyar határzár enyhítette a migrációs nyomást (videó)

nenad ivanisevic

Magyarország döntése a határzárról, az, hogy a migránsok nem tudnak átjutni magyar területre enyhítette a migrációs nyomást, és a bevándorlók szinte teljesen elkerülik Szabadkát, illetve ezt a térséget – nyilatkozta Nenad Ivanišević a Pannon RTV kérdésére Szabadkán.

Rekordszámú határsértést hiúsítottak meg a magyar határőrök

hatarsertok

74-en próbáltak meg átjutni a magyar határon az elmúlt 24 órában a magyarországi rendőrség szerint, de közlésük alapján mindössze egynek sikerült, azonban ő sem jutott messzire, mert elfogták.

Hat óra alatt hatvan határsértő

hatarsertok

Szombaton nulla órától reggel hat óráig hatvan határsértőt tartóztattak föl a rendőrök és a katonák Magyarország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A közlemény szerint az elfogottakat előállították és átkísérték az ideiglenes biztonsági határzáron.

Potápi: Trianon mindannak az erőszakos széttépése, ami egybe tartozik

potapi-s

Nem csupán a föld, az elszakított területeken élő honfitársak elvesztése volt fájdalmas 97 évvel ezelőtt, hanem Trianon mindannak az erőszakos széttépése, ami egybe tartozik, ami együvé való – ezt mondta a magyar

Sétányt neveztek el Göncz Árpádról Szegeden

goncz

A szegedi angol fordító- és tolmácsképzést alapító Göncz Árpád néhai köztársasági elnökről nevezték el a Szegedi Tudományegyetem két épülete közötti sétányt pénteken. A szegedi bölcsészkar épülete és a József Attila Tanulmányi és Információs

Villamoson Szabadkától Hódmezővásárhelyig?

Villamosavatas Szeged-S

Szabadkáig épülhet a hódmezővásárhelyi villamos – ezt mondta ma Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a Modern városok program keretében megállapodást írt alá a dél-alföldi város polgármesterével.

Épül a híd a Drinán (videó)

Mesto: Ljubovija
Datum: 26.05.2017
Dogadjaj: OPŠTINE/POLITIKA - predsednik Srbije Tomislav Nikoliæ, predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, premijer Srbije Aleksandar Vuèiæ, premijerka RS Željka Cvijanoviæ i ministarka graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajloviæ obišli su radove na mostu Bratoljub u Ljuboviji, povodom spajanja obala reke Drine
Licnosti: Tomislav Nikoliæ, Milorad Dodik, Aleksandar Vuèiæ, Željka Cvijanoviæ, Zorana Mihajloviæ

A tisztességes kapcsolatok kialakításának a feltétele a hidak építése, hiszen hidak nélkül a Balkán nem képes a túlélésre – mondta Aleksandar Vučić a Ljubovija és Bratunac településeket összekötő híd munkálatainak megtekintése során

Száztíz határsértőt tartóztatott fel a magyarországi hatóság az éjjel (videó)

hatarsertok

Március elseje óta rekordszámú, 110 illegális határsértőt tartóztatott fel a magyarországi hatóság csütörtök éjjel. A horgosiak szerint nem nőtt a bevándorlók száma az elmúlt időszakban, a település környéki tanyák azonban másról tanúskodnak.           

Lázár: százmilliárd forint lehet a gyermekvállalást ösztönző akcióterv jövő évi költsége

lazar

Lázár János szerint százmilliárd forint lehet az Orbán Viktor által csütörtökön bejelentett gyermekvállalást ösztönző akcióterv jövő évi költsége. A Miniszterelnökséget vezető miniszter budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az intézkedések egy része, a diákhitel csökkentése, illetve a jelzálog-jóváírás 2018-tól lesz érvényes.

Orbán Viktor a NATO balkáni bővítésének fontosságát hangsúlyozta

NATO2

Fel kell hívni a figyelmet a NATO balkáni bővítésének fontosságára, ez ugyanis fontos eszköz a térség békéjének és stabilitásának megszilárdítására – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben a szövetség állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója előtt.

Több kedvezmény jár a családoknak

Orban

A magyar kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek középpontjába a kétgyermekes családokat állítják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon. Kiemelte: a kormány döntése szerint a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, az állam átvállalja tőlük. A kormányfő hangsúlyozta: 2018 a családok éve lesz.

Éhségsztrájkoltak a tompai tranzitzónában élő migránsok (videó)

Migrans Ehsegsztrajk-S

Éhségsztrájkot tartottak szerdán a tompai tranzitzónában élő migránsok. Nagyjából 250-en várják ott menekültügyi kérelmük elbírálását. Az ott élők szerint nagyon rosszak a táborban uralkodó körülmények.

Heves viharok Magyarországon

vihar

Magyarországot sem kerülte el a vihar kedd délután. A főváros mellett további hetven településen pusztított jégeső és nagy mennyiségű eső.

Haradinaj: A koszovói katonaság létrehozása a helyi szerbek érdeke is

haradinaj-2

A koszovói katonaság a helyi szerbek érdeke is – jelentette ki Ramush Haradinaj koszovói miniszterelnök-jelölt, aki a helyi sajtó szerint a legesélyesebb a kormányfői pozícióra.

Féléves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a macedón parlamentet megtámadók egy csoportját

macedonia-S

Féléves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy macedón bíróság kedden nyolc embert, akiket azzal vádoltak, hogy részt vettek a szkopjei törvényhozás április 27-i megtámadásában – jelentette a helyi sajtó.

Átadták a szegedi lézerközpont új épületeit

Lezer

Átadták a szegedi lézerközpontot ma délelőtt. Az ünnepélyes megnyitón Orbán Viktor magyar miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a jövő Magyarországáért végzett munka az egyik legjelentősebb, ami ezzel a központtal kielégítheti a magyar tudományos életet. Az ELI-APLS Lézeres Kutatóközpont megépítését egy 2011-es kormánydöntés alapján kezdték megépíteni.