Category Archives: Önkormányzatok

A kerékpárosok városa lesz Belgrád

bicaj

Ezer kerékpár lesz elérhető 150 különböző helyen Belgrádban – jelentette be Siniša Mali, a szerb főváros polgármestere. Várják a megvalósításhoz szükséges partnerek jelentkezését. A polgármester szerint, ha a helyi képviselő-testület elfogadja az erre vonatkozó határozatot, azonnal megjelentetik a felhívást, ami az év végéig le is zárulhatna.

Helyi közösségi választást tartottak Csóka községben (videó)

csoka_valasztas2

A hétvégén hét településen zajlottak le a helyi közösségi választások Csóka községben. Nem hivatalos adatok szerint a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltjeinek Egyházaskéren sikerült nyerni. A többi helyen a Szerb Haladó Párt által támogatott lista kapta a legtöbb szavazatot.

Új mentőautót kapott a zentai kórház

mento

A zentai, a szolnoki és egy németországi Rotary Club együttműködésének köszönhetően egy teljes felszereléssel ellátott mentő került a zentai kórházba.

Falunapot ünnepelt Bácskossuthfalva (videó)

bacskossuthfalva_falunap3

A két hétvégés rendezvénysorozat a helyi közösség elismeréseinek átadásával és vigadalommal zárult szombaton.

Magyarkanizsa: Óvodások községi közlekedési versenye (videó)

ovoda kozlekedes2

Hatodik alkalommal szervezte meg az óvodások községi közlekedési versenyét a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény. A központi óvodaépület udvarán kiépített közlekedési gyakorlópályán 13 háromfős

Bornapok Magyarkanizsán (videó)

bornap

Nyolc borászat és egy sörmanufaktúra részvételével kezdődött pénteken délután a VI. Magyarkanizsai Bornapok kétnapos rendezvénye.

Szabadka: A Peščara helyi közösségnek másik épületre lenne szüksége (videó)

pescara hk 1

Kétnapos rendezvénysorozatot szerveztek a Peščara helyi közösségben. Kerekes Sándor festőművész tizenegy tanítványával különböző témájú műveket készített, amelyeket a helyi közösségnek adományoztak. A programok között

Megkezdik a szabadkai zsinagóga belső festését (videó)

zsinagoga-S

Festő-restaurátorok érkeztek Magyarországról a szabadkai zsinagógába. A szakemberek speciális festékeket és felszerelést is hoztak magukkal. Most még a falak előkészítési festése folyik, tíz nap múlva

Újvidék: Vita a költségvetésről szóló jelentésről (videó)

VKT-S

A 2016-os évi városi költségvetésről szóló jelentés váltotta ki a legnagyobb vitát Újvidék Város Képviselő-testületének mai ülésén. Míg a hatalmi többség szerint a tavalyi évi költségvetés kifejezetten eredményesnek mondható

Magyarkanizsa: Gazdag programmal várják az érdeklődőket a Születés hete keretében (videó)

szuletes hete-S

A hagyományos családtámogatásokról szóló beszélgetéssel tegnap délután a magyarkanizsai Ifjúsági Otthonban megkezdődött a Születés hete háromnapos programsorozata.

Újra várja az utasokat a palicsi kisvasút

palics ido 2

Újra várja a látogatókat a palicsi kisvasút, ami a tóparti sétányon közlekedett egykoron. A felújított kisvasút két személyszállító kocsival a Női fürdő és a Nagystrand között szállítja újra az érdeklődőket 100 dináros utasonkénti áron.

Magyarkanizsa – ülésezett a községi képviselő-testület (videó)

KKT STILL

Ma délelőtt ülésezett Magyarkanizsa Község Képviselő-testülete. A képviselők egyebek mellett elfogadták a horgosi Tiszamenti Vízművek alapszabályának módosítását. Ennek értelmében a község vízszolgáltatását végző cég a jövőben községi közvállalatként működik.

A zentai távfűtés problémájáról is tárgyalt Vučić és Pásztor

Tavfutes-S

Pásztor István a Közügyek mai adásának felvételén megerősítette, hogy Aleksandar Vučićtyal a zentai távfűtési gondok megoldásáról is tárgyaltak. Ez egy 400 millió dináros beruházás lenne. Egy rövidített közbeszerzési pályázat útján aránylag gyorsan döntés születhet arról, hogy ki lesz a kivitelező.

Jövőre megkezdődhet a palicsi wellnessközpont építése (videó)

pasztor welness S

Jövőre már megkezdődhet a palicsi wellnessközpont építése – ezt mondta a tartományi parlament elnöke a Pannon RTV-nek. Pásztor István legutóbb pénteken beszélt Aleksandar Vučić szerb kormányfővel. Akkor megegyeztek abban, hogy megindítják a közbeszerzési eljárást.    

Lakossági fórumot tartott a VMSZ padéi helyi szervezete (videó)

lakosagi forum csoka-S

Lakossági fórumot tartott a VMSZ Padéi Helyi szervezete, ahol bemutatkoztak a vasárnapi Helyi Közösségi választások jelöltjei. A Csóka Községhez tartozó falut mintegy 60 százalékban lakják magyarok.

Változik a Szabadkai Közigazgatási Hivatal ügyfélszolgálatának munkaideje

szabadka

A Szabadkai Közigazgatási Hivatal értesíti a város polgárait, hogy az intézmény ügyfélszolgálata csütörtökön, 2017. május 25-én a megszokottól eltérően, reggel 7:30-tól délután 14:30-ig fogadja az ügyfeleket. Közleményükben hozzáteszik, a többi munkanapon az ügyfélszolgálat a megszokott időben a polgárok rendelkezésére áll.

Mennybemenetel napi ünnepségek Szabadkán (videó)

Szabadka varoshaza

Május 25-től kezdődnek az ortodox hitvallás szerinti mennybemenetel napja alkalmából tartott ünnepségek Szabadkán. Az esemény négy napig tart. Népzenei és hagyományápoló csoportok, templomi kórusok lépnek majd fel, de lelki fórumot is szerveznek a Szent Száva Szerb Kulturális Központban.

Horgoson is útjavítási akciót szerveztek a gazdák (videó)

utjavitas-S

Kispiac után Horgoson is útjavítási akciót szerveztek a gazdák. Ma délelőtt a Horgosi Termelők Klubjának tagjai a falu nyugati határában töltötték fel a megrongálódott nyári utakat.

A homokot a traktorok a Kapros-dombról hordták szét a főbb

Falunapot ünnepeltek a királyhalmiak (videó)

falunap kiralyhalom

Falunapot ünnepelt vasárnap Királyhalom apraja és nagyja. A település polgárai reggel nyolc órakor szentmisén vettek részt, a program pedig délután a Kultúrotthonban ünnepi műsorral zárult. Közben gyermekfoglalkozásokat, kiállításmegnyitót és baráti főzést tartottak.       

Még mindig ott a firka Munk Artúr mellszobrán

vlcsnap-2017-05-21-13h12m38s44

Összefirkálták Munk Artúr, író, orvos mellszobrát a szabadkai Városháza melletti téren. Az eset még a hét közepén történt. A szabadkai önkormányzat részéről egyelőre nem érkezett közlemény vagy információ az esettel kapcsolatban. Arról sem szólnak a hírek, hogy a tettesek kézre kerültek-e. A szoborfirkát vasárnap délelőttig még nem takarították le.