Ugrás a tartalomra

Érdekes

Sport

Horoszkóp

Thumbnail

Kos (III. 21. - IV. 20.)

Az érzelmi életed erős kilengést mutat, és ez hatással lehet a döntéseidre is. Próbálj meg ragaszkodni az eredeti elképzeléseidhez, és ne a pillanat heve írja felül az elképzeléseidet.

Szerelem: Minél jobban ragaszkodsz valakihez, annál inkább úgy érzed, hogy sérülékennyé válhatsz. Ez egy természetes félelem, de nem biztos, hogy az a jó, ha átadod magadat neki.

Karrier: A kíváncsiságod elég erős ahhoz, hogy kövess egy nyomot, és ez jó döntésnek bizonyul. Haladj előre!

Thumbnail

Bika (IV. 21. - V. 21.)

Hiába minden erőfeszítésed, valami mégsem a terveidnek megfelelően alakul, és ez csalódottá tehet. Egyelőre azonban jó helyen vagy ott, ahol vagy, ne akard mindenáron megváltoztatni a jelenedet.

Szerelem: Határozott céljaid vannak, de az érzelmek nem óraművek szerint működnek. Ezt el kell fogadnod, akkor is, ha nem tetszik.

Karrier: Döntéseket kell hoznod, amelyek értékrendet is felállítanak, még akkor is, ha nem vagy boldog ettől. Tartsd magadat az elképzeléseidhez.

Thumbnail

Ikrek (V. 22. - VI. 21.)

Még nem tartasz ott, ahol tartani szeretnél, pedig úgy érzed, már hosszú utat megtettél. A célodtól azonban csak néhány lépés választ el, és csak rajtad múlik, hogy elég leleményes vagy-e.

Szerelem: Tűzbe tennéd valakiért a kezedet, de érdemes átgondolni a feltétel nélküli bizalmat. Lesz, aki szívesen visszaélne vele.

Karrier: Nincs azzal semmi baj, ha még nem teljes a kép, vagy nem tökéletes megoldást kapsz. A javításokból is sokat lehet tanulni, és ez a legfontosabb.

Thumbnail

Rák (VI. 22. - VII. 22.)

Rosszul érzed magadat, amiért nem tudsz teljesíteni egy vállalást, még akkor is, ha egyébként szinte minden mást előkészítettél. A környezeted szerencsére megértő lesz, amiatt nem kell aggódnod.

Szerelem: Minél jobban próbálod bizonyítani valakinek az érzelmeidet, azok annál kevésbé lesznek hitelesek. Zavar, ha valaki nem bízik benned.

Karrier: Óvatosan ajánlj valakit valakinek, mert ezzel a saját hitelességedet is kockára teszed. Csak akkor szólj, ha maximális a bizalmad.

Thumbnail

Oroszlán (VII. 23. - VIII. 23.)

Kezdetben bizalmatlan vagy valakivel, de ez gyorsan megváltozik, amikor egy fontos helyzetben egymás oldalán találjátok magatokat. Az ismeretség új távlatokat nyithat előtted.

Szerelem: Ha úgy érzed, hogy bizonyítanod kell valakinek valamit, akkor a helyzet már korántsem biztató. Szerencsére még nincs semmi sem veszve, csak más irányból kell közelítenetek a dolgokhoz.

Karrier: Megpróbálsz elhárítani egy problémát, de ez csak újabbakat szül. A legjobb, ha az okokat próbálod meg kezelni.

Thumbnail

Szűz (VIII. 24. - IX. 22.)

Néha a békés együttélés záloga az, ha meghúzzátok a határokat, és azokat senki nem próbálja meg átlépni. Ha békén hagyjátok a másikat, mindenki jobban jár majd.

Szerelem: Egy óvatlan pillanatban olyasmit mondhatsz, amit aztán gyorsan meg is bánsz. Próbálj meg nem beleszólni a másik döntéseibe, mert ez csak konfliktusokat szül.

Karrier: Nem elég, hogy segítesz valakinek, még a babérokat is ő aratja le. Ezt már te sem hagyhatod szó nélkül.

Thumbnail

Mérleg (IX. 23. - X. 23.)

Gyorsabban telik az idő, mint hitted volna, és egyik esemény szinte hozza is magával a másikat. Ne maradj le te sem, kövesd a dolgok alakulását.

Szerelem: Meg kell vívnotok a magatok csatáit, ha azt akarjátok, hogy később ne legyen köztetek konfliktus. El kell rendeznetek az erőviszonyokat.

Karrier: Semmi nem az, aminek látszik, de ez most jót jelent, mert ott is teremhet babér, ahol nem is várnád, csak tartsd nyitva a szemed.

Thumbnail

Skorpió (X. 24. - XI. 22.)

Nem tudod, hogy valaminek csak a füstje nagyobb-e, mint a lángja, vagy tényleg komoly bajt jelez, de nem szeretnéd tétlenül várni, amíg kiderül. Jobban teszed, ha idejében utána jársz a dolognak.

Szerelem: Annyira belefeledkezel valamibe, hogy egy apró kellemetlenség szinte fel sem tűnik. Nem biztos azonban, hogy hosszú távon jót tesz neked, ha figyelmen kívül hagyod ezeket a dolgokat.

Karrier: Miközben elveszel a jövő tervezgetésében, a jelenben akadhat valami, ami kifog rajtad. Ne hagyd, hogy elveszítsd a realitásérzékedet.

Thumbnail

Nyilas (XI. 23. - XII. 21.)

Meglepődsz, milyen jól alakul valami, pedig elég sokat idegeskedtél miatta. Most azonban mégis úgy tűnik, hogy a félelmeid alaptalanok voltak.

Szerelem: Ha valami boldoggá tesz, akkor azt mondd meg a másiknak is, és ne hagyd, hogy magától elússzon a dolog. Meg kell tanulnod kifejezned a vágyaidat.

Karrier: Úgy érezheted, hogy mikor egy lépést előre teszel, rögtön kettőt hátra is, de csak egy akadály miatt, átmenetileg látod így a helyzetet. Hamarosan minden kitisztul.

Thumbnail

Bak (XII. 22. - I. 20.)

Sokan támadnak valami miatt, amiben pedig te szilárdan hiszel, de aki igazán fontos, az ebben az ügyben is melléd fog állni. Ez erőt ad ahhoz, hogy mások ellenállását is legyőzd.

Szerelem: Lehet, hogy most még nem találod a helyedet egy új szerepben, de ha egyébként tetszik a felállás, akkor adj esélyt magadnak megszokni azt. Minden csak idő kérdése.

Karrier: Nem könnyű kihívás előtt állsz, de úgy érzed, ha már eddig eljutottál, akkor be is fejezed a dolgot. Minden okod meglesz a büszkeségre.

Thumbnail

Halak (II. 20. - III. 20.)

Lehet, hogy éppen arra nem marad majd időd, amit a legjobban szeretnél, de így is sikerül elintézned a fontosabb ügyeket. Idővel pedig sor kerül arra is, ami most esetleg még elmaradt.

Szerelem: Nem akarod rázúdítani a másikra az érzéseidet, de érzed, hogy az sem jó, ha magadban tartod őket. Meg kell találnod a módját, hogy beszélj róluk.

Karrier: Kivételes lehetőséged adódik valamire, ne szalaszd el az alkalmat, mert most módot találhatsz a terveid megvalósítására. Élj a pillanat kínálatával.

Thumbnail

Vízöntő (I. 21. - II. 19.)

Nem tudsz egyszerre két helyen lenni, így bármennyire is szeretnél részt venni valamiben, valami más kedvéért áldozatokat kell hoznod. Azt azonban ne feledd, hogy te döntöd el, mi a fontosabb.

Szerelem: Átmeneti feszültségek adódhatnak a héten, de végül lehet, hogy ezek csak még jobban megerősítik a kapcsolatotokat. Rajtatok áll, hogyan kezelitek őket.

Karrier: Ne akarj egy csapásra mindent megvalósítani, mert jobban jársz, ha kis lépésekben haladsz. Lehet, hogy ez lassabb, de tartósabb sikerélményt hoz majd.

Az MTVA hírei

13:38, Frissítve: 13:44

Ki van a négy kerék

Érdekes történelmi összeállítással jelentkezik csütörtökön a Kvartett. A V4 országok közös produkciójában csatamezőről, kastélyokról és rusztikus faluról készült filmek peregnek.
14:22, Frissítve: 14:28

Emléktáblát avattak Ópusztaszeren

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara 2017. szeptember 23-án avatta a Gesta Hungarorum című emléktábláját az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén.

Műsoraink

 • Híradó
 • Közügyek
 • Szubjektív
 • Közel-kép
 • Sporthétfő
 • Hitönk
 • Pasko-atya-konyhaja
 • Kalamaris
 • Kommentar nélkül
 • vitrázs
 • ujratervezes
 • körkép
 • Pannon gazda
 • üzenet
 • mesél a pannon
 • Forog a kamera
 • .eu
 • célkeresztben
 • Párbeszéd
 • Rendelő
 • Kincsesládánk
 • Pályaválasztó
 • Napi foci
 • Ötkarika
 • Alkalmi műsorok
 • dokumentumfilmek
 • Természetvédelem határok nélkül

TV műsor, rádió műsor

7:00
ismétlés
08:00
Rádiós Híradó
8:30
Vallási műsor
08:55
Versek, prózai alkotások vajdasági gyerekektől
09:00
Hírek
09:05
Vendég: Várdai István, csellóművész
9:30
Várady Tibor Libatoll és történelem című kötetének bemutatója
10:05
Hrvatska kronika
Horvát nyelvű nemzetiségi magazin
10:30
Drávatáj
Horvátországi magyar magazinműsor
11:00
Kárpát Expressz
11:25
Aratóünnepség Szenttamáson
11:45
Szabadság 2017
A szerb közmédia élő közvetítése a batajnicai katonai reptérről
12:00
Rádiós Híradó
12:30
Szabadság 2017
A szerb közmédia élő közvetítése a batajnicai katonai reptérről
14:40
Versek, prózai alkotások vajdasági gyerekektől
14:45
Pécsi Kör
Kulturális magazin
15:15
SAT
Autós magazin
16:00
Rádiós híradó
16:30
Srpski Ekran
Szerb nyelvű nemzetiségi magazin
17:00
Lovas- és betyárnap Ludason
17:30
18:05
hírháttér
18:55
Versek, prózai alkotások vajdasági gyerekektől
19:00
A repce kártevői
A kukorica tárolásának lehetőségei19:30
Lovas- és betyárnap Ludason
20:00
20:35
A norvég Prímásnő
Magyar dokumentumfilm
21:30
Irány Erdély!
Útikalauz
22:00
22:35
hírháttér
23:25
SAT
Autós magazin
06:00
Pannon Reggeli
Zvekán Péter és Beke Róbert vár benneteket a Pannon Rádió stúdiójában
Óránként 5 perces hírösszefoglaló

08:00
08:30
Pannon Reggeli
Zvekán Péter és Beke Róbert vár benneteket a Pannon Rádió stúdiójában
Óránként 5 perces hírösszefoglaló
10:00
Pannon Presszó
Aktuális információk, érdekességek Búzás Zsuzsannával
Óránként 5 perces hírösszefoglaló.
12:00
HÍradó
12:30
Pannon Presszó
Aktuális információk, érdekességek Búzás Zsuzsannával
Óránként 5 perces hírösszefoglaló.
16:00
Híradó
16:30
Hangár
Bödő Robi pörgeti a lemezeket. Óránként 5 perces hírösszefoglaló.
19:00
Híradó
19:30
Hangár
Bödő Robi pörgeti a lemezeket.
20:00
Poplista
A hét legjobb dalai a Mahasz aktuális toplistája alapján, Bödő Róbert szerkesztésében
22:00
Csendháborítás
Fiatal vajdasági DJ-k mutatkoznak be, mixekkel, zenei érdekességekkel, Bödő Róbert (Dj Noyz) tolmácsolásában.
06:00
Napindító
Vajdaságban is megkezdik a „Szülőföldön magyarul” támogatás kifizetését.
Szabadka és Topolya között is megfizettetik már az autópálya-használatát.
Apróhirdetések, lapszemle
Óránként 5 perces hírösszefoglaló.
08:00
Híradó
08:30
Napindító
A szerb kormány a közeljövőben megvitatja a közlekedés-biztonsági törvény módosítási javaslatait, amelyek több megszigorítást is tartalmaznak.
Gyászjelentések,Települési krónika
Óránként 5 perces hírösszefoglaló.
10:00
Mozaik
Minden órában 5 perces hírösszefoglaló
11:05
Élő-világ
Az Ökogazdálkodás Kárpát-medencei kitüntetettje a magyarkanizsai Halász Mónika, környezetvédelmi mérnök. Az „Életminőségünkért” kategóriában kiérdemelt elismerésről kérdezzük.
12:00
Híradó
12:30
Mozaik
Minden órában 5 perces hírösszefoglaló.
14:05
Kult-óra
Szivácra invitáljuk hallgatóinkat. Szenteleky Kornél egykori lakhelyén a hétvégén programsorozattal és díjátadókkal emlékeznek az íróra.
A Válságban élni?! – Hamvas Béla 120 című kiállítás november 9-éig várja az érdeklődőket a zentai Városi Múzeumban

15:05
Mozaik
16:00
Híradó
18:05
Hangjegykoktél
19:00
Híradó
19:30
Zenei válogatás

Ajánló

Műsorajánló: A Norvég Prímásnő - 2017-10-20

Programok, rendezvények

Muhi Béla

Tehetséggondozás egykor és most

Ezzel a címmel ismeretterjesztő előadássorozat indul Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban. Az első előadást Velisek Klára informatikus, szaktanár tartja október 19-én, csütörtökön 18:30-kor.

A Vajdasági Magyar Mozgókép Napja

A Zentai Alkotóházban október 17-én és 18-án mutatnak be több vajdasági játék- és dokumentumfilmet. Kanizsán október 13-án és 14-én, Szabadkán és Topolyán 16-18-ig, Zomborban 19-én lesz filmvetítés.

Civil Hírek

Szakmai továbbképzés - szerb mint nem anyanyelv

Az Egyesület által működő Szerb mint nem anyanyelv - szakmai testület évközi továbbképzést tart azoknak a tanároknak, akik a szerb mint nem anyanyelv tantárgyat tanítják általános iskolában.