Ugrás a tartalomra

Munkácsy Mihály életút 2. rész 2019.10.24., 20.35h

2019-10-23
20:20
2019-10-23
20:29
Portré-dokumentumfilm

Hatalmas vásznai olyanok, mintha egy csodásan fotografált, drámai tartalommal teli, színes, szélesvásznú film kimerevített kockáit látnánk, portréi, mintha egy komoly tartalommal bíró dokumentumfilm képkockái lennének. A kor nagy „szociológusa” volt, az európai és a magyar társadalom falusi és városi közösségeinek kiváló ismerője.Ebből az aspektusból, képeinek keletkezése tükrében tárja fel kreatív-dokumentumfilmünk dramatizált jelenetekkel Munkácsy Mihály életének fontosabb állomásait.

Ajánló

Most

12:02, Frissítve: 12:12

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.