Ugrás a tartalomra
Pixabay/Ichigo121212

Első fokon öt évet kapott egy szerb férfi embercsempészet miatt

2021.09.14
12:25
2021.09.14
12:33
Forrás
MTI
Az eljárás szerint a 42 éves elkövető augusztus 18-án hajnalban a szerb-magyar határ közelében vette fel járművébe az illegális határátlépőket.

Első fokon öt év börtönbüntetésre ítélt az Ajkai Járásbíróság egy szerb férfit minősített embercsempészet miatt - tudatta a Veszprém Megyei Főügyészség. Az eljárás szerint a 42 éves elkövető augusztus 18-án hajnalban a szerb-magyar határ közelében vette fel járművébe az illegális határátlépőket.

A gépkocsi üres rakterébe 18 migránst zsúfolt be, a hátsó üléssor előtti részre pedig három embert ültetett. Útközben a 18 férfi kopogással jelezte a vezetőnek, hogy a furgonban emelkedik a hőmérséklet, fogy a levegő, az elkövető azonban nem állt meg, hogy a zárt raktérben szállítottak állapotát ellenőrizze.

A migránsoknak, illetve családjuknak a szállításért 1500 és 4000 euró közötti összeget kellett volna fizetniük. Az Ajkai Járásbíróság hétfőn meghozott elsőfokú ítéletével a vádlottat 5 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről.

embercsempészet
bíróság
börtön

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű