Ugrás a tartalomra
Pixabay/Ichigo121212

Első fokon öt évet kapott egy szerb férfi embercsempészet miatt

2021.09.14
12:25
2021.09.14
12:33
Forrás
MTI
Az eljárás szerint a 42 éves elkövető augusztus 18-án hajnalban a szerb-magyar határ közelében vette fel járművébe az illegális határátlépőket.

Első fokon öt év börtönbüntetésre ítélt az Ajkai Járásbíróság egy szerb férfit minősített embercsempészet miatt - tudatta a Veszprém Megyei Főügyészség. Az eljárás szerint a 42 éves elkövető augusztus 18-án hajnalban a szerb-magyar határ közelében vette fel járművébe az illegális határátlépőket.

A gépkocsi üres rakterébe 18 migránst zsúfolt be, a hátsó üléssor előtti részre pedig három embert ültetett. Útközben a 18 férfi kopogással jelezte a vezetőnek, hogy a furgonban emelkedik a hőmérséklet, fogy a levegő, az elkövető azonban nem állt meg, hogy a zárt raktérben szállítottak állapotát ellenőrizze.

A migránsoknak, illetve családjuknak a szállításért 1500 és 4000 euró közötti összeget kellett volna fizetniük. Az Ajkai Járásbíróság hétfőn meghozott elsőfokú ítéletével a vádlottat 5 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről.

embercsempészet
bíróság
börtön

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.