Ugrás a tartalomra
gibanica
Pannon RTV

Gibanica

2017-10-01
22:18
2017-10-13
14:14
Forrás
Pannon RTV
Bár frissen a legfinomabb, fogyasztható utólag felmelegítve vagy akár hidegen is.

Hozzávalók:

1 csomag réteslap
500 g tehéntúró
100 g sós érett túró vagy feta
2 dl (1 pohár) tejföl
4 dl joghurt vagy kefír
2 db tojás
1 ek só
2 dl buborékos ásványvíz
1 dl olívaolaj (a kenéshez)

Elkészítés:

Először elkészítjük a tölteléket: egy tálban a túrót, az elmorzsolt érett túrót (fetát), tejfölt, joghurtot (kefírt), tojást és sót egyenletesen elkeverjük.

Bekapcsoljuk a sütőt.

A tepsi belsejét megkenjük olajjal.

Kibéleljük réteslapokkal (4 darabot használok fel erre) úgy, hogy kilógjon minden oldalon annyi, amennyivel szépen betakargathatjuk majd a tetejét. Egy nagy merőkanálnyi tölteléket öntünk a tepsibe, beleszaggatunk két réteslapot, eloszlatunk rajtuk 1-2 evőkanál ásványvizet. Ismét egy merőkanál töltelék, két tépkedett réteslap, kevés ásványvíz... Folytatjuk addig, míg a hozzávalókból tart. Ráhajtogatjuk a kilógó lapokat, megkenjük olajjal. Éles késsel felkockázzuk (kerek tepsiben cikkekre vágjuk).

Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és azonnal 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet. Kb. 1 óra hosszát sütjük. Akkor kész a gibanicánk, ha szép rózsaszínre pirult a teteje.

A vágások mentén szeleteljük, melegen tálaljuk.

gibanica
gibanica
tésztalap
túró

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.