Ugrás a tartalomra

Gulyásleves csipetkével

2018.03.04
08:51
2018.03.04
09:01
Bármilyen hússal elkészíthető, ki milyet szeret. Legfinomabb sertéscombbal és pulykanyakkal.

 Hozzávalók (8 adaghoz):

    2 fej hagyma
    1-2 db paprika
    1 db paradicsom
    0,5 kg pulykanyak
    0,75 kg sertéscomb
    4 db sárgarépa
    2-3 db zöldség, zöldségzöld
    ízlés szerint lestyánlevél, aki szereti
    3-4 db burgonya
    A csipetkéhez:
    2 db tojás
    20 dkg liszt
    étolaj
    ízlés szerint só

Elkészítés:

A hagymát apróra összevágjuk, feltesszük dinsztelni, beleszeljük a paprikát is, hagyjuk sülni. Közben felaprítjuk a pulykanyakat és a sertéscombot. Ha már megdinszteltük a hagymát, paprikát, akkor beleszeljük a paradicsomot is és egy picit még sütjük. Belerakjuk a húsokat és fehéredésig hagyjuk levet engedni, rászórjuk az őrölt paprikát, elkeverjük. Felengedjük vízzel, amíg fő, megpucoljuk a zöldségeket, felaprítjuk és belerakjuk a levesbe. Amikor a hús már majdnem jó, beletesszük a nagyobb hasábra vágott burgonyát.

Közben összegyúrjuk a két tojást a 20 dkg liszttel és csipetkét készítünk belőle. Amikor a burgonya is majdnem puha, belerakjuk a csipetkét is és készre főzzük.

 

Gulyásleves csipetkével

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.