Ugrás a tartalomra
Gulyásleves csipetkével

Gulyásleves csipetkével

2018-03-04
08:51
2018-03-04
09:01
Bármilyen hússal elkészíthető, ki milyet szeret. Legfinomabb sertéscombbal és pulykanyakkal.

 Hozzávalók (8 adaghoz):

    2 fej hagyma
    1-2 db paprika
    1 db paradicsom
    0,5 kg pulykanyak
    0,75 kg sertéscomb
    4 db sárgarépa
    2-3 db zöldség, zöldségzöld
    ízlés szerint lestyánlevél, aki szereti
    3-4 db burgonya
    A csipetkéhez:
    2 db tojás
    20 dkg liszt
    étolaj
    ízlés szerint só

Elkészítés:

A hagymát apróra összevágjuk, feltesszük dinsztelni, beleszeljük a paprikát is, hagyjuk sülni. Közben felaprítjuk a pulykanyakat és a sertéscombot. Ha már megdinszteltük a hagymát, paprikát, akkor beleszeljük a paradicsomot is és egy picit még sütjük. Belerakjuk a húsokat és fehéredésig hagyjuk levet engedni, rászórjuk az őrölt paprikát, elkeverjük. Felengedjük vízzel, amíg fő, megpucoljuk a zöldségeket, felaprítjuk és belerakjuk a levesbe. Amikor a hús már majdnem jó, beletesszük a nagyobb hasábra vágott burgonyát.

Közben összegyúrjuk a két tojást a 20 dkg liszttel és csipetkét készítünk belőle. Amikor a burgonya is majdnem puha, belerakjuk a csipetkét is és készre főzzük.

 

Gulyásleves csipetkével

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.