Skip to main content
Pannon RTV/Huszár Dániel

Erőnlét, tánc, művészet

2018-07-28
14:54
2018-07-28
16:38
Erőnléti futó- és lábedzés, rock and roll és boogie-woogie tánc - ilyeneket is tanulhattak egy héten keresztül a gyerekek a szegedi Kozmosz Akrobatikus Sport Egyesület edzőtáborában.

Az edzéseket a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ termeiben tartották. Az egyesület célja, hogy Szerbiában is meghonosodjon ez a tánccal ötvözött sport.

A megterhelő sportgyakorlatok ellenére Vajda Józsa már nyolc éve edz, és az az álma, hogy egyszer ő is edzőként dolgozhasson: „Igazából nekem ez az életem, szóval nem tervezem abbahagyni.”

Nemzetközi táncversenyeken már bizonyított Darvas Bendegúz. Ő már az egyesület kezdete óta kitartóan gyakorol.

Darvas Bendegúz, táborozó: „Azért szeretek táncolni, mert kikapcsolódás, új barátokat szerezhetek, de közben sokat tanulhatok az életről is.”

 

A szegedi Kozmosz Akrobatikus Sport Egyesület immár hét éve tart edzőtáborokat. Az idén a szabadkai Népkört választották egyhetes otthonuknak.

A művelődési központban megterhelő erőnléti tornagyakorlatok folytak. A többségben Magyarországról érkező táborlakók naponta legalább négy edzésen vettek részt. Délelőtt futottak, majd ezt követte a közös lábedzés. A Sportcsarnokban is naponta gyakorlatoztak majd páros vagy formációs edzéseken is kötelezően részt kellett venniük a gyerekeknek. Négy edző foglalkozott velük. Karó Krisztián oktató szerint ez a tánc, a sport és a művészet ötvözete.

Karó Krisztián, edző, Kozmosz Akrobatikus Sport Egyesület, Szeged: „A megterhelése miatt inkább sport, de természetesen a látvány, az előadás miatt inkább művészet. Ezt fogják előadni rock and roll zenére kemény, modern, élvezhető, mint a fiataloknak, mint az idősebbek számára.”

Idén a Népkör termeiben tartották az edzéseket.

Bodrogi Hajnalka, ügyvezető, Népkör Magyar Művelődési Központ, Szabadka: „Ez bennlakásos tábor volt,  a Népkör épülete megfelel ennek a célnak,”

A Kozmosz Egyesület táncos sportolóinak fáradhatatlan, szívós munkáját nemzetközi sikerek is bizonyítják. Céljuk pedig, hogy Szerbiában is meghonosítsák ezt a tánccal ötvözött sportot.

Népkör

Most

16:20

Forma-1: Bottas a pole pozícióban

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjának szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

Népszerű