Skip to main content
Pannon RTV/Payeta Maurice

Továbbképzést tartottak pedagógusoknak a VM4K-ban

2018-09-22
11:16
2018-09-22
16:18
Forrás
Pannon RTV
Egynapos továbbképzést tartottak az általános iskolákban oktató pedagógusoknak szombaton délelőtt Szabadkán a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban.

Az elméleti és gyakorlati jellegű képzést Grezsa Ferenc pszichiáter, a budapesti Károli Gáspár Egyetem tanára vezette.

Tizenöt pedagógus vett részt azon az egynapos továbbképzésen, amelyet A segítő kommunikáció alapismereti készségei az oktatásban címmel tartottak szombaton délelőtt a VM4K épületében. Az előadásokat Grezsa Ferenc pszichiáter vezette.

Grezsa Ferenc, intézetvezető, Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Továbbképző Központ, Budapest: „Nagyon fontos szempontokra hívhatjuk fel egymás figyelmét ebben a munkában. Alapvetően az úgynevezett személyközpontú kommunikáció alapértékeire, és megvalósulásának bizonyos követelményeire, amit a résztvevők részben a szokványos hivatásszerepükben, szakmai munkákban, az oktatásban jól tudnak használni. De tulajdonképpen a kollégájukkal való kapcsolatban is, magánéletben is.”

A továbbképzésre többek között Zentáról, Kishegyesről és Magyarkanizsáról is érkeztek általános iskolában tanító pedagógusok.

Kosányi Tamás, képzési referens, VM4K, Szabadka: „A mai nap célja, hogy minőségi képzést nyújtsunk pedagógusoknak, és a témaköre a kommunikáció. Úgy gondoljuk, hogy a kommunikáció igen széleskörű réteget megtud szólítani, így egy földrajztanár, egy tanító, vagy egy tornatanár is sokat tudni kapni a mai nap alkalmával, amit fel tud használni az oktatásban később.”

A szervezők csütörtök este is várják a VM4K-ba az érdeklődőket. Csejtei Dezső filozófiatörténész előadásának témája Spengler aktualitása: A Nyugat alkonya 100 év után lesz.

Szabadka
VM4K
Grezsa Ferenc