Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egészségügyi állapotfelmérés és előadás Szabadkán Gat Helyi Közösség

2020-02-03
17:12
Forrás
PannonRTV

A Szabadkai Egészségügyi Központ és a Szabadkai Egészségházak népszerűsítő akciót szervez a Rákellenes küzdelem világnapja alkalmából a Gat Helyi Közösségben (Ruđer Bošković utca 22.). A helyszínen testsúlymérést végeznek, BMI szintet számolnak, illetve az érdeklődőket tanácsokkal látják el a helyes táplálkozással kapcsolatban. Valamint kilélegzett szénmonoxid szintet mérnek, majd a szakemberek tanácsokkal látják el az érdeklődőket a dohányzásról való leszokással kapcsolatban. Ugyancsak az akció keretében végeznek majd vérnyomás- és vércukor- és vérzsírszint mérést, illetve minden 50 és 74 év közötti jelentkezőknél elvégzik a vastagbél-rák megelőzésére szolgáló úgynevezett FOB tesztet, míg a nőknél mellvizsgálat is lesz. Az akciót február 4-én, kedden szervezik meg 8.00 és 11.00 óra között.

egészségügyi állapotfelmérés
Rákellenes küzdelem világnapja

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.