Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egészségügyi állapotfelmérés és előadás Szabadkán Gat Helyi Közösség

2020-02-03
17:12
Forrás
PannonRTV

A Szabadkai Egészségügyi Központ és a Szabadkai Egészségházak népszerűsítő akciót szervez a Rákellenes küzdelem világnapja alkalmából a Gat Helyi Közösségben (Ruđer Bošković utca 22.). A helyszínen testsúlymérést végeznek, BMI szintet számolnak, illetve az érdeklődőket tanácsokkal látják el a helyes táplálkozással kapcsolatban. Valamint kilélegzett szénmonoxid szintet mérnek, majd a szakemberek tanácsokkal látják el az érdeklődőket a dohányzásról való leszokással kapcsolatban. Ugyancsak az akció keretében végeznek majd vérnyomás- és vércukor- és vérzsírszint mérést, illetve minden 50 és 74 év közötti jelentkezőknél elvégzik a vastagbél-rák megelőzésére szolgáló úgynevezett FOB tesztet, míg a nőknél mellvizsgálat is lesz. Az akciót február 4-én, kedden szervezik meg 8.00 és 11.00 óra között.

egészségügyi állapotfelmérés
Rákellenes küzdelem világnapja

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.