Ugrás a tartalomra

Közérdekű információk - Szabadka 2019.03.15.

2019.03.14
16:13
2019.03.14
16:21
Szabadka

A Szabadkai Egészségügyi Központ és a Szabadkai Egészségházak közös szervezésében Március - a daganatos betegségek elleni hónap népszerűsítése érdekében felvilágosító-tájékoztató előadásokat szerveznek, március 15-én, pénteken 8.00 és 11.00 óra között a Központ III. Helyi Közösségben (Makszim Gorkij 25.). Az akció keretében koleszterin és vércukor szint, valamint vérnyomás mérést végeznek. A vastagbélrák tüneteit ugyancsak vizsgálják. A nők emlővizsgálaton vehetnek részt. Ugyanekkor orvosi tanácsadást is tartanak az egészséges életmódról, az egészséges étkezésről, az elhízás megelőzéséről, valamint a szűrővizsgálatok fontosságáról. A dohányzókat és a dohányfüstös helyiségekben tartózkodókat egy olyan vizsgálatnak vetik alá, amely megmutatja mennyire szennyezett a leheletük szén-monoxiddal. A dohányzók felvilágosítást kapnak a cigarettáról való leszokási módszerekről.

közérdekű

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.