Ugrás a tartalomra
Arcus/Flégó Péter

Napraforgómag a téli madáretetéshez

2018.09.01
23:08
2018.09.01
23:14
Forrás
Arcus
A topolyai Arcus felhívja a gazdaköröket, termelői szövetkezeteket és mezőgazdasági termelőket, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a vadon élő madarak etetéséhez napraforgó felajánlásával.

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület már évek óta, rendszeresen megszervezi a téli madáretetést, így Topolya több pontján folyamatos e tevékenység a tagság aktív részvételével. Néhány éve egy nagyobb, oszlopon álló, úgynevezett dúcetető került felállításra az egyesület udvarában, melyre naponta száznál is több énekesmadár jár eleségért a kemény telek ideje alatt.

Annak érdekében, hogy az említett dúcetető az előttünk álló télen is elláthassa a madarakat, az egyesület vezetősége felhívást tesz közzé a gazdakörök, termelői szövetkezetek és mezőgazdasági termeléssel foglakozó gazdák számára, hogy akik szívügyüknek érzik a vadon élő madarak sorsát, lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá etetésükhöz némi napraforgómag felajánlásával.

Mindazok, akik szívesen hozzájárulnának a madarak téli etetéséhez, felajánlási szándékukat jelezhetik a +381-64-94-86-585-ös számon, vagy írjanak üzenetet az Arcus honlapján keresztül.

Várják a felajánlásokat, hiszen a legkisebb mennyiségű napraforgómag is számít!

Arcus
Topolya
madarak
etetés
napraforgómag

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.