Ugrás a tartalomra

Olvasásra fel!

2018.01.06
20:04
2018.01.06
21:03
Forrás
Szarvas Gábor Könyvtár
Az adai Szarvas Gábor Könyvtár idén is meghirdeti immár hagyományosnak számító könyvajánló-pályázatát az óvodás, alsós, felsős és középiskolás, valamint a felnőtt korosztály számára.

A pályázat feltételei:

Óvodás korosztály:
Ha óvodás vagy, készíts egy illusztrációt a kedvenc mesédhez.

Alsós korosztály:
Ha alsós vagy, három különböző meseajánlót várunk tőled, mesénként 10-15 mondatban. Ha kedved tartja, szívesen látunk mellékletként illusztrációt is.

Felsős és középiskolás korosztály:
Ha felsős vagy középiskolás tanuló vagy, emlékeztetnénk arra, hogy a három különböző irodalmi mű között helyet kaphatnak prózai és lírai alkotások is. A terjedelem ajánlónként nem haladhatja meg a fél gépelt oldalt.
Kihasználhatjátok a téli szünetet olvasásra, vagy ha már korábban olvastatok valamit, ami igazán tetszett, és úgy gondoljátok, érdemes lenne másnak is elolvasnia, szívesen látjuk korábbi élményeiteket is.

Felnőtt korosztály:
Felnőtt olvasóinktól három irodalmi alkotásról várunk ajánlót. A terjedelem ajánlónként nem haladhatja meg a fél gépelt oldalt.

A pályázaton részt vehetnek Ada község területén élő, vagy községbeli oktatási intézménybe járó tanulók és községbeli felnőttek. Felnőttek esetében telefonszámot és email címet kérünk. A diákok esetében a pályázatokon kérjük feltüntetni a teljes nevet, az iskola megnevezését, osztályt és az osztályfőnök/felkészítő pedagógus nevét. 

A munkákat 2018. január 17-ig várjuk. A munkák beadhatók személyesen, a Szarvas Gábor Könyvtárban munkanapokon 8 és 16 óra között, vagy e-mailben a ada.konyvtar.palyazat@gmail.com címen, utóbbi esetben a levél tárgyában kérjük a következőt megjelölni: „Pályázati munka - könyvajánlók”.

Eredményt 2018. január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából hirdetünk. Kategóriánként (óvodás, alsós, felsős, középiskolás és felnőtt) három munkát díjazunk, szerzőik könyvjutalmat kapnak.

Olvasásra fel! Találkozzunk a könyvtárban!

Ada
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.