Ugrás a tartalomra
FERHA

Indulnak A Szakkörök Vajdaságban!

2021.11.22
19:49
2021.11.23
18:22
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet tavaly indította el tudásmegosztó online felületét az aszakkor.hu honlapcímen.

 A cél az aktív közösségi élet (újra)indítása, megőrzése, az értékek feltárása, a közösségi kreativitás kibontakoztatása, a tudás átadása és az értékőrzés volt. Ezen a felületen a hagyományos mesterségek és tevékenységek közül választhatunk ki olyat, amely érdeklődésünknek megfelel, s online videók révén tanulhatunk meg például hímezni, nemezelni vagy éppen mézeskalácsot sütni.
A szakkörélet népszerűsítését szolgáló program annyira népszerű lett, hogy a magyar kormány támogatásával immár a határon túli területekre is eljut.
A magyarkanizsai székhelyű Felnőttképzők Regionális Hálózata a Pannon Forrás Kárpát-medencei Felnőttképzési és Szolgáltató Hálózaton keresztül csatlakozott a kezdeményezéshez, és koordinálásával hamarosan megkezdik munkájukat a szakkörök.

FERHA

A FERHA az igények előzetes felmérésével és a csoportok összeállításával 35 szakkör és mintegy 200 résztvevő tevékenységét szervezi majd az elkövetkező hónapokban. Ezek a szakkörök Magyarkanizsán, Oromon, Martonoson, Horgoson, Kispiacon, Hajdújáráson, Ludason és Bácsszőlősön indulnak, a gyöngyfűzés, a mézeskalácskészítés, a csipkeverés, a vesszőfonás, a hímzés és a nemezelés témakörében.
Mind a Nemzeti Művelődési Intézet, mind a FERHA fontosnak tartja a hagyományaikat ismerő, gyökereihez ragaszkodó, kulturálisan tudatos közösségeket, és bíznak abban, hogy a szakkörök révén minél többen kapcsolódnak be a közösségi életbe.
Az induló szakkörökről és a munka menetéről hamarosan újra tájékoztatják az érdeklődőket. Addig is figyelmükbe ajánlják az aszakkor.hu weboldalt, ahol további szakköröket, érdekességeket, oktatóvideókat találnak az érdeklődők!

FERHA
Közérdekű információ
FERHA

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű