Ugrás a tartalomra
Pixabay/padrinan

Közérdekű információ – Egészségügyi megmozdulás

2021.09.30
20:32
2021.09.30
20:47
Forrás
Pannon RTV
Október az emlőkrák megelőzésének hónapja, ebből az alkalmából október 1-jén több megmozdulást is szerveznek Szabadkán.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet, a Szabadkai Egészségház, az Egymás mellett helyi civil szervezet, a Szabadkai Gyógyszertár, a Városi Közkórház, a Vöröskereszt Szabadkai Szervezete és a Szabadkai Rákellenes Társaság közös szervezésében pénteken 10.30  és 14.00 óra között a rákkezelt betegek gyógyítására használt gyógyszerek hatásáról és mellékhatásairól tartanak tájékoztatást a gyógyszerészek a Szabadkai Gyógyszertár székhelyén, a Matija Gubec utca 26-os szám alatt.

Ugyanezen a napon 17.00 órai kezdettel Együtt erősebbek vagyunk jelszóval 3 kilométeres egészségügyi sétát, illetve 5 kilométeres futóversenyt tartanak a mellrák elleni küzdelem keretében. 

Ugyancsak október 1-jén, 19.00 órai kezdettel a Vöröskereszt Szabadkai Szervezetének székhelyén (Fasizmus áldozatainak tere 3-as szám alatt) a mell egészségének megőrzése érdekében tartanak felvilágosító-népszerűsítő akciót. A megmozdulás keretében emlő-ellenőrzést, BMI index megállapítást és a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmát vizsgálják a szakemberek és orvosi tanácsadás is lesz.

Közérdekű információ
emlőrák

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.