Ugrás a tartalomra
Pixabay/Catkin

Közérdekű információ - kullancsirtás

2021.09.05
15:39
2021.09.05
15:49
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Kommunális Ügyek Szolgálata vezetőjének értesítése szerint szeptember 6-a és 15-e közötti időszakban kullancsirtást végeznek.

A szabadkai Kommunális Ügyek Szolgálata vezetőjének értesítése szerint szeptember 6-a és 15-e közötti időszakban kullancsirtást végeznek. Mivel a méhekre is mérgező anyaggal végzik a kullancsirtást, ezért kérik a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be vagy helyezzék ki legalább öt kilométernyi távolságra a kezelt területtől. A vegyszer hatása három napig tart.

A kullancsirtás helyszínei:
Szabadka: Sétaerdei park, a Spartak stadion környéke és a Sándori mocsár, a Prozivkai park, a Cirill és Metód park, a Raichle Ferenc park, a sportpályák, játszóterek és rekreációs zöldterületek a Kertváros Helyi Közösségben (a Banija, az Anton Aškerc, a Doboj utca, valamint a Naša Radost, iskoláskor előtti intézmény épületeivel határolt területen), a Naš biser óvoda körüli tisztás, a kisradanováci sportpályák és játszóterek környéke (a Bartók Béla, az Eduard Rusijan, a Ljubo Šercer és a Lifka Sándor utcákkal határolt területen).

A sportpályák és a játszótér a környező zöldterületekkel együtt a Vasutas Telep Helyi Közösségben (a Csordás út - Jovan Mikić utca - Kruševac utca)

A sportpályák és játszótér a környező zöldterületekkel a Sándor Helyi Közösségben (a Plato Dobrojević, az Ada és az Ilinden utcákkal határolt területen), a játszótér a Vladimir Rolović-Vlasenica utcákban, a játszótér a Paja Jovanović téren, a játszótér és zöldterület a Tolmin utcában, a játszótér és zöldterület a Jurij Gagarin utcában.

A játszótér a Šenoa utcában (Tokió lakótelep, Központ 3-as Helyi Közösség).

A játszótér a Jugović fivérek utcában (Sétaerdő Helyi Közösség).

A játszótér a Prozivka Helyi Közösségben a Nada Dimić és a Joó Lajos utcában.

Játszótér és sportpályák a környező közhasználatú zöldterületekkel a Keér Helyi Közösségben a Leskovac, az Ivo Andrić – Rovinj és a Szergej Jeszenyin utcában.

A játszótér az August Cesarec-Stevan Filipović utcákban (Újfalu Helyi Közösség)

A játszóterek a Gát Helyi Közösségben a Velebit-Vladimir Đanić és a Dragojla Jarnević-Tiszamellék utcákban.

A játszótér és sportpálya a Kisbajmok Helyi Közösségben a Foča és a Raška utcák sarkán, valamint a Batina utcában.

 A játszóterek a Rade Končar utcában (Újváros Helyi Közösség)

A játszóterek A Kertváros Helyi Közösségben a Zeta, a Csáth Géza-a Költő utcákban, a Pertinja a Jovan Mikić és a Šantić utcában, a Szociális Központ mellett. (Kertváros HK)

A játszóterek a Kisradanovác Helyi Közösségben a Lifka Sándor-Eduard Rusijan és a Nyitott-Bartók Béla utcákban.

A játszóterek a Peščara Helyi Közösségben az Urál-Valjevo és a Kumrovec utcában.

A játszótér a Stubica utcában (Zorka Helyi Közösség).

A tisztás a Sever gyárnál.

A tisztások a Zorka Helyi Közösségben (az Edvard Kardelj, a Bezdán, a Kupuszina és az Ivo Senjanin utcákkal határolt területen) és az egykori Zorka gyár menti utcák (a Bedán és a Zorka utca), valamint többi kisebb közhasználatú zöldterületen és játszótéren a városi helyi közösségekben.

Palics: a Nagy park, a Partszakasz a Női strandtól a Férfi strandig, a Szabadtéri Színpad, a Vértó környéke, a játszótér a Magyar László téren és a Daruvár utcában, a Zelengora utca, a Sport szálló környéke, a tisztás a Brvnara és a Fontana éttermek környékén, a meteorológiai állomás körüli terület.

Kelebia: a Majdán környéke, a játszótér az Edvard Kardelj utcában.

Békova: a játszótér és a környező zöldterületek az iskolánál és az orvosi rendelőnél.

Csantavér: a zöldterület a Petőfi brigád téren és a piactér, a játszótér a Lenin és a Zentai utcában, valamint a Pionír és a Március 8. utcákban, a Sziget kirándulóhelyen.

Dusanovó: a Dusanoviói park, az Ivo Lola Ribar és az Iskola utca sarkán, valamint a Béka-szigeten.

Visnyevác, Kisbosznia és Mišićevo: a játszótér a környező zöldterületekkel.

Györgyén: a játszótér, a sportpályák és a környező zöldterületek az iskolánál és az orvosi rendelőnél a Vladimir Nazor utcában.
Bajmok: a közhasználatú zöldterületek a Tito marsall téren, a zöldterületek a sportközpont körül (a Gubetz Máté, a Vásártér utcákkal és az Őrszállási úttal határolt területen), a játszótér és más zöldterületek - Ráta (a csatornánál), a játszótér és más zöldterületek a Rátán (az iskolánál).

Alsótavankút: a játszótér és más zöldterületek a Matko Vuković utcában.

Mérges: a játszótér a környező zöldterületekkel.

Újzsednik, Nagyfény: a játszótér a környező zöldterületekkel.

Bővebb tájékoztatást a 066/499-500-es telefonszámon, vagy az emina.salapura@oris.rs email címen kaphatnak az érdeklődők.

Közérdekű információ
szabadkai Kommunális Ügyek Szolgálata
kullancsirtás

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.