Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Közérdekű információ – Szabadkai Egészségházak

2021.03.18
20:50
2021.03.18
20:57
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Egészségházak értesítése

A Szabadkai Egészségházak értesítése szerint március 19-én, pénteken 8.00 és 13.00 óra között Szabadkán (Kuminčić utca 4.), Györgyénben (Boris Kidrič utca sz.n.), Újzsedniken (az Ilija Lubarda utca 2.) is folytatódik a 60 évnél idősebbek előzetes időpont nélküli oltása a Synopharm kínai vakcinával. Azokat is fogadják, akik nem jelentkeztek be az e-Uprava portálon, vagy még nem kaptak időpontot. Az oltásra az érdekelt lakosoknak magukkal kell vinniük fényképes személyi okmányukat és lehetőség szerint az előre kinyomtatott és kitöltött egyetértő nyilatkozatot, hogy gyorsabb legyen a nyilvántartásba vétel.

A Szabadkai Egészségházak felkéri mindazokat, akik fel szeretnék venni a vakcinát, hogy az oltóponton kötelezően tartsák be a járványügyi óvintézkedéseket, vagyis viseljenek védőmaszkot és tartsák be az egymás közötti megfelelő távolságot.

Szabadka Város Közigazgatási Hivatala felhívja a 60 évnél idősebbeket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és vegyék fel a védőoltást, mert így jelentősen lecsökken a megfertőződés kockázata. Amennyiben, ha ennek ellenére mégis megfertőződnének, a vakcina az egyetlen eszköz, amivel elkerülhetik a súlyosabb tünetek és szövődmények kialakulását, ezért rendkívül fontos, hogy minél több 60 évesnél idősebb polgár eleget tegyen a Szabadkai Egészségházak felhívásának.

Közérdekű információ
Szabadkai Egészségházak

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.