Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay

Közérdekű információ - Szúnyogírtás

2021.06.04
22:46
2021.06.04
22:52
Forrás
Pannon RTV
Június 6-a és 21-e között nyolc tartományi község területén lesz szúnyogirtás.

Összesen nyolc tartományi község területén lesz szúnyogirtás június 6-a és 21-e között, mégpedig Titel, Palánka, Bács, Törökbecse, Zenta, Magyarkanizsa, Csóka és Törökkanizsa területén.

A szúnyogirtást végző cég figyelmeztetése szerint az ezeken a helyszíneken végzett akció pontos ideje az időjárási viszonyoktól függ. Miután az általuk használt irtószer mérgező a méhekre ezért arra kérik a méhészeket, hogy a kaptárakat minimum 48 órára és legalább 5 kilométeres távolságra helyezzék ki a területektől, ahol a szúnyogirtás folyik.

Közérdekű információ
szúnyogirtás

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.