Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/James Gathany/Centers for Disease Control and Prevention

Közérdekű információ - szúnyogirtás

2021.09.11
00:58
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Kommunális Ügyek Szolgálatának értesítése szerint szeptember 13-a és 19-e közötti időszakban szúnyogirtást végeznek a város terültén.

A kifejlett szúnyogok gyérítése az említett időszak első napján és kedvező időjárási viszonyok mellett 17.00 és 23.00 óra között zajlik majd. 

A földről történő irtást: az Újfalu, a Gát, a Kér, a Sándor, a Kisbajmok, a Peščara, a Sétaerdő, a Központ I, II és III, a Prozivka, a Bajnát, az Újváros, a Kertváros, a Kisradanovác, a Vasutastelepülés Helyi Közösségben szervezik meg az akciót, ugyanígy Palicson, Hajdújáráson, Csantavéren, Dusanovón, Verušićon, Mišićevón, Kisboszniában, Györgyénben, Nagyfényen, Újzsedniken, Visnyevácon, Békován, Bajmokon, Ludason és Királyhalmon szervezik meg.  

A földi szúnyogirtást ULV technológiával végzik, Deltametrin alapú aktív hatóanyaggal, amely a méhekre is mérgező, ezért kérik a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be vagy helyezzék ki legalább 5 kilométernyi távolságra a kezelt területtől. A vegyszer hatása 3 napig tart. A szúnyogirtást végző zombori Oris Kft. honlapján a https://oris.rs/ oldalon, illetve Facebook oldalán megtalálható térképek pontosan jelzik a kezelt területeket. További tájékoztatást a 025/515 50 55 telefonszámon lehet kérni.

Közérdekű információ
szúnyogirtás

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.