Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Közérdekű információ - Szúnyogírtás

2021.07.31
14:57
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek értesítése szerint Apatin, Zenta, Magyarkanizsa, Törökkanizsa és Temerin község területén augusztus 2-a és 17-e között kombinált légi- és földi szúnyogirtást végeznek.

A pontos időpontokat később jelölik ki, az akció sikeressége érdekében ugyanis megfigyeléseket végeznek és csak kedvező időjárási és egyéb feltételek esetén kezdődik meg a szúnyogok gyérítése.
A szúnyogirtás olyan anyagokkal történik, amelyek a méhekre is mérgezőek, ezért kérik a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be vagy helyezzék ki legalább 5 kilométernyi távolságra a kezelt területtől. A vegyszer hatása 3 napig tart.

 

Közérdekű információ
szúnyogirtás

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.