Ugrás a tartalomra
Kísérlet
Wikipedia

Fizika-kémia általános iskolai tehetséggondozó diáktábor

2019-02-07
21:52
Forrás
Közlemény
A huszadik hagyományos általános iskolai fizika-kémia tehetséggondozó diáktábornak 2019. március 8-tól 11-ig a pacséri Moša Pijade Általános Iskola ad otthont.

A GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalom keretében hagyományosan a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete rendezi meg ezt a szaktábort. A szervezők a helyi és környező iskolákból mintegy húsz diákra számítanak. A csoport összeállításában kikérik a szaktanárok véleményét és javaslatát.  
A kiválasztott általános iskolás tehetséges diákok szakelőadásokat hallgatnak, kísérleteznek, fejtörő játékokban vesznek részt. 
A diáktábor helyi szervezője Kanyó Anikó kémia szakos tanárnő, főszervezője Muhi Béla fizikatanár, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom vezetője. 
A tehetséggondozó diáktábor elsődleges célja a tehetségnevelés. A tanulók a szokásos általános iskolai tananyagot kibővítve és kiegészítve új fogalmakkal ismerkednek meg, kísérleteznek, megfigyelnek és tanulmányoznak egyes természeti jelenségeket, így az elméleti tudás gyakorlati alkalmazása terén is fejlődhetnek. Nevelési cél a közösségi programok és a csoportmunka gyakorlása, kísérletezéskor a megfelelő viselkedés elsajátítása, a megfigyelési szempontok betartása, a szükséges készségek fejlesztése. A tábor célja a barátkozás, a játszva tanulás is. 
A foglalkozásvezetők tapasztalt szakemberek lesznek. Az elméleti és gyakorlati jellegű szakmai programok mellett játékos vetélkedők, kreatív feladatmegoldó foglalkozások, terepmunkák is lesznek. Üzemlátogatásra és kulturális jellegű programokra is sor kerül majd. 
A diákcsapat összeállítása után mindenki megkapja majd a részletes programtervet. 
A XX. fizika-kémia tehetséggondozó diáktábor résztvevői oklevélben részesülnek, ajándékkönyvekről a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács gondoskodik. A diákokat kiválasztó és elkísérő tanárok is elismerésben részesülnek.

Pacsér
fizika
kémia

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.