Ugrás a tartalomra
Topolya Község Múzeuma

Hogyan készítsünk rongybabát? – Műhelymunka nyugdíjasoknak

Az esemény kezdete
2023.09.18
13:00
Forrás
közlemény
A Móka című néprajzi kiállítás kísérőrendezvényeként műhelymunkát szervez nyugdíjasoknak Topolya Község Múzeuma.

A kiállítás környékünk századelős szórakozási tevékenységeit tárja elénk, a gyermekek játékvilágát, a felnőttek mókázási lehetőségeit. A műhelymunka a századelős rongybaba-készítésbe avat be minket. Két nap alatt ruhavégekből, tömőanyagokból, fonalakból csodás babákat készíthetünk unokáinknak, szeretteinknek.

A foglalkozás ingyenes. Cérnát és tűt hozzanak magukkal és esetleg olyan (egykori) ruhaanyagot, csipkét, amellyel szeretnék majd a babát felöltöztetni.

A műhelymunka 2023. szeptember 27-én és 28-án, szerdán és csütörtökön lesz 9-től 12 óráig Topolya Község Múzeumának földszintjén.

Foglalkozásvezető: Simon Julianna

Maximum 15 főt tudnak fogadni, ezért, kérjük, részvételi szándékukat jelezzék a 024/716-093-as telefonszámon vagy a topmuz@gmail.com címen.

programajánló

Most

13:05, Frissítve: 13:18

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.