Ugrás a tartalomra
Exit
Tanjug/Jaroslav Pap/bg/archívum

A járvány miatt elmaradnak a nagyobb rendezvények

2020-07-22
18:08
2020-07-22
18:35
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járvány miatt sorra halasztják el a rendezvényeket Szerbiában.

Nem tartják meg augusztusban az újvidéki Exitet, a belgrádi Beer Festet, továbbá a niši Nisville Jazz Fesztivált sem. Elmaradt idén a XVIII. Vajdasági Szabadegyetem, valamint a Róka Fest is.

Jövő évre halasztották a július 26-ra tervezett 22. emlékünnepséget az aracsi Pusztatemplomnál. A tordai Aracs Hagyományápoló Társaság elnöksége közleményében kifejtette, habár a társaság tagjai már megtették a szükséges előkészületeket, munkaakciókat is szerveztek az esemény sikeressége érdekében, felmérve a helyzet súlyosságát, a rendezvény elhalasztása mellett döntöttek.

Az idén már tízedik alkalommal szervezték volna meg a Vajdasági Parasztolimpiát Topolyán, de a szervezők végül lemondták a rendezvényt a járványügyi helyzet miatt. A parasztolimpia a kenyérszentelő napján, a vásártéren megszervezett játékos vetélkedőkből nőtte ki magát. Ma már a község egyik leglátogatottabb rendezvénye.

Idén elmarad a Malomfesztivál is. A hírt a fesztivál hivatalos Facebook oldalán tették közzé a szervezők. Az idei évre tervezett program jövőre kerül megvalósításra. A már megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek a jövő évre, de aki szeretné, visszaigényelheti a bérlet árát.

Nem csak Szerbiában, Magyarországon is sorra maradnak el a több fős rendezvények. Idén nem lesznek megtartva a Szent- István napi ünnepségek. Mivel a fertőzés veszélyét leginkább a rendezvények hordozzák magukban, ezért az augusztus 20-i nyilvános nagy tömeget vonzó ünnepségek elhalasztása mellett döntött a magyar kormány.

rendezvények
Exit Fesztivál
Beer Fest
Vajdasági Szabadegyetem
Róka Fest
Vajdasági Parasztolimpia
Malomfesztivál
Szent- István nap

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.